Listnatý solitér k rodinnému domu

Profilova fotka
Dobrý deň. Chcela by som poprosiť o radu. Aký listnatý strom by ste odporučili do záhrady pred rodinný dom. Strom má stáť samostatne ako solitér. Celá záhrada je skôr jednoduchá a prírodná, takže žiadne príliš exotické stromy sa tam nehodia. Umiestnenie je v polotieni, preto by malo ísť o menej náročný druh. A chcela by som aby to nebol príliš mohutný strom (ideálne okolo 3 metrov). Vopred ďakujem za tipy :)
Odpovedať
@zuskamagic Magnolia. Inak pozri si stranku dreviny sk, tam je menu a zoznam rastlin. Nenakupujem tam, ale ked potrebujem takto vyhladavat podla podmienok, tak je to super.
Odpovedať
jednoznačne odporúčam: Katalpa :-)
Odpovedať
brest hrabolistý (holandský) wredei http://www.lantana.sk/sk/ponuka-rastl... Výška 3-6 metrov, ale úzky stlp takže nezaberie veľa miesta. Nenáročný, polotieň je ideálny - ale určite nie úplný tieň.
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak Magnóliu zvažujeme :-) a ďakujem aj za tip na stránku, pozriem sa na to @roan1 Katalpa je pekný strom, ale veľmi vysoký pokiaľ viem, či nie?
Odpovedať
Profilova fotka
http://mojdom.zoznam.sk/cl/10099/1790...
Odpovedať
Profilova fotka
@roan1 tá je síce krásna ale nedorastá do 3 metrov, jedine tak Katalpa nana
Odpovedať
Profilova fotka
Do polotieňa by bola vhodná magnólia, výborná aj ako solitéra najmä v jarnom období, keď kvitne. Potom by boli vhodné globózne formy javora a katalpy, ale tiež počítajte s výškou do 4 m : Acer platanoides ´Globosum´, Catalpa bignonioides ´Nana´, potom okrasné jablone, čerešne, sakury napr. Prunus serrulata ´Kanzan´, Prunus serrulata ´Kiku - shidare´, Prunus cerasifera ´Nigra´. Z ihličnanov Abies koreana, previslá forma Larix decidua ´Pendula´.
Odpovedať
@rastlinky_sk mozem poprosit o radu,hladam strom, ktory sa da vysadit blizko izolacii-pivnica,teda aby nebol rozlahly a agresivny korenovy system. Velmi by som chcela Rhus,ale tie korene-to neprihadza do uvahy. Ď.
Odpovedať
@rastlinky_sk zvazovala som broskynu,mohla by byt? napriklad nejaku zakrslu http://www.rastlinky.sk/prunus-persic... aka vysoka narastie tato? na obr.je ako krik, chcela by som stromcek aspon vyska 2m.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?