Kurín, chlievik - môžu sa tam hrať deti?

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť, či má niekto skúsenosť (radu), ako možno prerobiť z betónových kurínov, chlievov - domčeky pre deti na hranie? Treba to dezinfikovať, omietnuť vápnom alebo radšej nech sa tam nehrajú? Sú to také malé stavby na záhrade, neviem presne ani aké zvieratká tam boli, ale je to pevná, kvalitná betónová stavba. My zvieratká mať nebudeme, tak iba hľadám nápad, že ako to zútulniť pre deti a či je to "hygienický bezpečné", alebo ako to takým urobiť. Ďakujem
Odpovedať
Netreba prehanat, niekedy deti vyrastali na jednom dvore zo sliepkami a kukni na svojich starych rodicov. Chyba im nieco? Staci vypratat, vystriekat tlakovou vodou (wapka), mozes vymalovat hasenym vapnom a bude dobre. Len to vapno sa bude prasit, s tym treba s tym pocitat
Odpovedať
@zita19 Ďakujem, no v takú nejakú odpoveď som dúfala, že to bude stačiť.. ale pre istotu som sa opýtala. Však keby tam boli zvieratá, tak by tam liezli za nimi.. Len ak sa tam už budú hrávať, tak či je to ok a ak existuje niečo iné, čo by pomohlo, tak nech máme dušu na pokoji :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Cakala som, ze uz tu bude kopa komentov o tom ako to nie je vhodne, ale som milo prekvapena. Suhlasim s tym, ze netreba nejako robit z toho vedu. Staci pouzit vapno a bude to v pohode. Bola by skoda nevyuzit to :)
Odpovedať
@zur ale toto nie je Kon :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@aprilka9 presne ako ti napisala zita, uplne staci, ked ich vystriekas vodou a nech sa deturence hraju. Moja babka ma doteraz sliepky a moj synovec tam neustale chodi a nikomu to nevadi. Ved aspon bude mat aj lepsiu imunitu aj vsetko, ked ho nebudu az prilis izolovat.
Odpovedať
tak chvalabohu že si sa neopýtala na koňovi ;-) to by si schytala.....
Odpovedať
@aprilka9 presne ako ti zita napísala ja len dodám do vápna na maľovanie môžeš šupnúť latexu univerzálneho a nebude sa ti to ani prášiť ani otierať a ak by si chcela deťom niečo na farebne sú do toho aj tonovacie farby ;-)
Odpovedať
@aprilka9 samozrejme, že sa tam môže dieťa hrať. stačí vyčistiť vodou, nič extra netreba. veď tam predsa chovali asi len sliepky.
Odpovedať
@zuzanale Ďakujem za tip Aj vám ostatným ďakujem za názor, veru, ak by som to dala na koňa, tak budem v hlavných správach a určite by mi zaklopali aj z hygieny a sociálky :-p :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je @zita19, ale aj tu sa miestami taki adepti najdu :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?