Kúpa chalupy na základe zmluvy o dočasné užívanie na dobu neurčitú

Profilova fotka
Zvažujeme kúpu chalupy a vo vačšine prípadov sa stretávame s tým, že pozemky a chalupy nieje možné "kúpiť (so zápisom do LV), spisuje sa len zmluva o odovzdaní pozemku na dočasné užívanie. Máte niekto skúsenosti, ako to funguje? na akom základe a čo vlastne kupujem? Ak je cena napríklad 10.000 - chalupka a pozemky ale len na základe zmluvy o odovzdaní pozemku (aj s chatou) na dočasné užívanie, za čo vlastne tých 10.000 platím? keď všetko vlastne len budem "Dočasne" užívať aj kěď na dobu neurčitú. Vraj sa rieši aj odpredaj týchto pozemkov, a je to na dobrej ceste (ale to Vám povie predávajúci), tiež je otázne za kú cenu potom budeme pozemky odkupovať (tvrdia, že pôjde o sumu max. 1euro na m2). vraj je to úplne bežné, no nemáme s tým skúsenosti a nieje mi úplne jasné za čo vlastne má byť potom tých 10.000 a na akom zmluvnom základe ich budeme platiť. ďakujem za Vaše skúsenosti :)
Odpovedať
@ewica zisti si za kolko sa predavaju pozemky v okoli a za tolko budete kupovat jedneho pekneho dna. Svokrovci tak za pidizahradku zaplatili 3000e nakolko za nimi su pozemka pre developera
Odpovedať
Profilova fotka
ešte doplním, že ide o záhradkársku oblasť - mimo obce a mesta, ktorú spravuje Slovenský zväz záhradkárov a jeden pán - predseda to tam všetko rieši (dotiahli tam elektriku, riešia vodu), jeto uzamknuté celé pekné, "živé"... ďakujem aj za názor, či by Ste za takýchto podmienok do toho šli :)
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka no veď, našla som aj na nete, že záhradkári tak chceli odkúpiť pozemky, a pýtali od nich 7Eur na m2 a to už je riadny rozdiel, keď si mysleli, že to odkúpia za 0,70 napr. ale áno, sú tam vraj už niektoré pozemky aj vysporiadané, tak skúsim prezistiť za koľko to odkupovali :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ewica Za tých 10 000 si kúpiš chalúpku na cudzom pozemku. Buď sa to bude niekedy odkupovať /predávať pozemky/,alebo môže prísť výzva na uvedenie pozemku do pôvodného stavu a chalúpku si odveziete,alebo zbúrate. Stále je lepšia cena 7Eur za m2 a viem,že je to moje.
Odpovedať
@ewica v zahr lokalitach mavaju vacsinou najvacsi problem starostarostarousadlici :) nakolko oni tam predsa gazduju 40rokov a dal im to vybor. Trt makovy. Novi pridu, odkupia a maju svoje a tamti ak nekupia skor ci neskor na to doplatia. U svokrovcov sa odkup natahoval dobrych 5r, a aj tak boli ludia co odmietli tak im nafarili take rocne najomne ze az, + neviem presne nesledovala som to, ale svokra skoro roztrhlo, lebo jeden zo zahradkarov si odkupil "najmy" resp mu odstupili clenstvo ( za peniaze) v zahradkarskom zvaze a mal nejake vyssie hlasovacie praca , samozrejme ze ma nejaky majetkovy zaujem v tej rezidentskej lokalite co za nimi idu stavat ( vedel preco potrebuje odkup)
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka mame toho viacej na obzore, niečo je vysporiadane, to ma zas ine minusy a niečo nevysporiadane zas s inými plusmi... tuto konkretne nevysporiadanu čo nad ňou uvažujeme to ma na starosti taky pan hospodar - predseda zo záhradkárskeho zvazu, ktory tam funguje už 40rokov a všetko tam vybavuje, no vyzerá to byť zlatý pán, hlavne snaživý, ozaj to tam buduje, dnes som s ním dlho teltfonovala a všetko mi pekne vysvetlil, aj tak realisticky... aj čo to o cenách, aby sme zbytočne nepreplatili niečo, čo nemá až také hodnotu... no veď to, keď niekto ma peniaze a vidinu velkeho zarobku, može to dopadnuť veru všelijako, s tym rizikom musíme počítať asi ak do toho pôjdeme :(
Odpovedať
@ewica ako ti píše zmrzlina_sk. Pozri si na KP, kto je vlastníkom pozemku a chalúpky. Za 10.000 sa staneš členom záhradkárskej osady a budeš užívať pozemok dovtedy kým majiteľ pozemku, alebo súd nerozhodne inak (doba neurčitá :-) U nás sa nevedeli záhradkári dohodnúť a tak 2 ľudia šli a dohodli sa s majiteľom a dali to právne do poriadku, ostatný závidia a čakajú. Poniektorý sa aj súdia, však 40 rokov užívali tak prečo to majú kupovať. Mám aj známeho čo kúpil to dočasné užívanie a je spokojný, majiteľ pozemku to nijako nerieši a on užíva pekný sad a chatu. Takže záleží na konkrétnej situácií. Bojuje majiteľ o svoj pozemok (nekupuj), alebo to nerieši, chce sa dohodnúť, je mŕtvy, neznámy ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?