Kultivácia pozemku

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť, ci je potrebné povyzberat zo zeminy kamienky pred polozenim koberca. Zeminu sme uz preosiali, ale kedze nam na pozemok vysipali makadam a strk, tak mame na nej spustu malych kamienkov a piesku. To by sme preosievali cele leto. Na túto zeminu co mame teraz sa este bude donasať asi 15 cm ornice. Dakujem za odporucania.
Odpovedať
@sjusanna čo sa dá treba vyhrabať a pozbierať. Ináč záleží čo tam ďalej bude.
Odpovedať
@viktor811 Dakujem, planujeme pokladat travnik.
Odpovedať
@sjusanna Dajte si to prejsť zakladačom trávnika http://www.kultivator.cz/traktory-pri... On Vám zapraví tie kamienky 10cm do pôdy, krásne ju rozdrobí a zhutní. Na to potom môžete priamo ukladať koberec. Ak Vám bude trávnik a závlahu bude realizovať firma, toto by malo byť samozrejmosťou (aspoň my to tak robíme). Dnes si už neviem predstaviť inak vyrovnávať pozemok a zbavovať sa kamienkov.
Odpovedať
Profilova fotka
@mamato To sa dá prenajať?
Odpovedať
@stempi Jedine so "strojníkom". Ovládanie pre začiatočníka nie je práve najintuitívnejšie. My používame stroj od firmy Koppl.
Odpovedať
Profilova fotka
@mamato Dobré vedieť, dik za informácie. A kedy je na to najlepší čas? Dalo by sa to už aj teraz?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme zrotavatorovali priestor na buduci travnik. Bola to navozena cernozem a je to dost hrbolate s mnozstvom hrudiek suchej zeminy. Aj toto by sa dalo vyrovnat tym tvojim kultivatorom koppl? A vedeli by sme sa dohodnut na tom prenajme aj so strojnikom? 😁 @mamato
Odpovedať
@stempi Na zakladanie trávnika je najlepší čas teraz na jar, alebo potom na jeseň. Robíme aj cez leto, ale potom sa musí pridávať na závlahe tak 20-25% vody, lebo vznikajú prísušky. Problém leta je aj nalietavanie semien a ich klíčivosť - potom treba trávnik striekať proti burine. Samozrejme koberec v tomto smere nie je problém.
Odpovedať
@carolinka Dá sa dohodnúť. Všetko však závisí od toho v akom stave je navozená zem. či už sadla navážka, aby nevznikali hrbole, potom to kazí radosť z trávnika.
Odpovedať
Profilova fotka
@mamato cerstvo navozenych je len okolo 5cm tej cernozeme. Zvysok je to uz stale podlozie. Travnik chceme vysievat asi nejakou lucnou zmesou, takze to nrmusi byt uplne 100% rovne. Bude to ihrisko pre deti, takze bude riadne vyuzivane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?