Krovinorez Hecht alebo nieco podobne

Profilova fotka
Potrebujem kupit krovinorez 100-150e. Nieco taketo http://m.heureka.sk/krovinorezy/hecht... Potrebujem obcas pokosit burinu okolo nasho pozemku, travu co mame za domom cca 100m2 pripadne popri mure docistit a pod. Ak ma niekto skusenosti pripadne moze odporucit daky konkrerny vyrobok budem vdacny. Masiny za 500 pripadne kto ma nieco 10 rokov ma nezaujimaju , hladam nieco co sa predava teraz.
Odpovedať
1
2
Mne predavač povedal ak kúpim Hecht ma 2r záruku a stojí 1/4 podobne výkonnej STIHLky, alebo Husq. a aj ta po čase odíde tata...Mám asi 145 použil som ju iba raz zatiaľ a kotúč brúsil náletové dreviny, ako po masle :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@avantime ved prave, nemienim vyvalit 4-5 kil za stihl alebo husq... A mam pocit ze hecht je celkom ok ... Je nejaky rozdiel medzi 145 a 146 ? Ci to je len novsi model...?
Odpovedať
Profilova fotka
@avantime pozeram ze 145 ma pevny hriadel a je trochu tazsi a vykonnejsi... 146 ma deleny hriadel, dalsia vec co sa moze pokazit...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 ten hecht je dvojtakt, viacej to smrdi a aj servis je zlozitejsi, npr na zimu to treba cele pripravit. Ja mam toto 3ti rok http://www.akciovenaradie.sk/steps/es... nedam na to dopustit. Ale cena je inde no... PS: par kilo navyse tiez budes poznat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj diky za tip no je to dvojnasobok mojho budget...
Odpovedať
@madein1974 mam presne tento hecht 4roky bez problemu....popravde vyuzivam ho 3x za rok...podla mna zbytocne davat viac e-ciek...pokial nekosis kazdy tyzden....kupoval som ho od dovozcu myslim sa volaju werco...
Odpovedať
Profilova fotka
@septo werco som pozeral. Diky za odpoved. Aj sa on sako staras pred zimou a podobne?
Odpovedať
Profilova fotka
tiez som mal vyhliadnuty tento hecht, alebo http://krovinorezy.heureka.sk/al-ko-b... ale nakoniec som kupil v mountfielde solo 137sb-1,5kw a zatial dobre ale stal vtedy 250,-, to alko mame doma, trochu tazsie na to ze je to len 0,85kw ale tatko s nim kosieva dost velke plochy aj 8 hod. denne pravidelne uz x rokov a zatial bez problemov. Toho hechtu by som sa nebal, akurát ze ma delenu hriadel iba ze by mohol byt s tym casom problem, ze by sa to nejako vyheglalo
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 http://www.zahrada.cz/forum/mala-mech...
Odpovedať
Profilova fotka
@johny14 dik za link. Idem kuknut. Inak 145 ma pevny hriadel tak zeejme ten by bol lepsi...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 prave na obcasne pouzite je podla mna dvojtakt trochu nesikovny, pretoze musis stale vylievat benzin s olejom co sa ti zvysi (alebo to vzdy spotrebovat do kvapky). Myslim, ze dlhsie ako 2t by sa to nemalo skladovat. Ono to nie je taky problem ked cloveku nebrani svedomie vyliat to niekde za domom :). Ale ja som teraz vymienal olej a teraz musim vykoumat kam to zanesiem.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj hmm, a pri 4 takte sa to nemusi?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@madein1974 v stvortakte to vydrzi dlhsie lebo nemixujes olej s benzinom. U mna to bol jeden z dovodov preco som sa plesol po vrecku a zobral stvortakt.
Odpovedať
Profilova fotka
z navodu na skladovanie môjho krovinorezu: Odstavenie a uloženie Stroj ukladajte najlepšie na suchom a bezpečnom mieste s plnou palivovou nádržou. V blízkosti nesmú byť žiadne zdroje otvoreného ohňa. Nedovoľte, aby so strojom manipulovali nepovolané osoby - najmä deti. Ak je odstávka dlhšia ako štyri týždne, je nutné vykonať nasledujúce opatrenia: · Vyprázdniť palivovú nádrž na dobre vetranom mieste a vyčistiť. · S prázdnou nádržou naštartovať a nechať motor bežať tak dlho, kým sa nevyprázdni karburátor a motor nezhasne. Zvyšky oleja z palivovej zmesi by inak mohli upchať trysky karburátora a sťažiť neskoršie štartovanie. · Motorový stroj dobre vyčistite (najmä otvory pre nasávanie vzduchu, chladiace rebrá valca, vzduchový filter a okolí hrdla palivovej nádrže). · Stroj odstavte na suché a bezpečné miesto. Nedovoľte, aby so strojom manipulovali nepovolané osoby - najmä deti.
Odpovedať
Profilova fotka
@johny14 a aj to dodrzujes?
Odpovedať
NO ja mám krovinorez oleomac t30 asi 10 rokov ,kamarát má stihl,jeden sused dolmar ,a jeden spomínaný hecht .ja osobne by som hech nekúpil lebo mi nevyhovuje výkon.
Odpovedať
Profilova fotka
@alexander1976 a co konkretne ti na vykone nevyhovuje ?
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 vôbec, az teraz som sa nan pozrel ked sa to tu zacalo riesit, ten benzin v nadrzi nema ako ublizit podla mna
Odpovedať
Profilova fotka
@johny14 benzin nie, ale olej :), aj v tom linku co si dal tak jeden zapiekol hechta :)
Odpovedať
@madein1974 absolutne nulova starostlivosť ked neratam ze miniem benzin aby neostal v karburatore...a vravim stale bez peoblemov ide...
Odpovedať
Profilova fotka
Hecht 145 vlastníme v rodine vyše 4 rokov. Je to pomerne ťažký, smradlavý (rozumej má radšej viac oleja v zmesi asi tak 1:30) a vibrujúci stroj. Na druhú stranu za to obdobie dostal naozaj mizivý servis (raz som mu natrel hriadel), inak len dodržujem, že po dvoch týždnoch nepoužívania radšej namiešať novú zmes. Práce však zastal už dosť, asi tak tri krát do roka s ním kosím 40 arový pozemok (raz som tam likvidoval mladé vrby po záplavách) a popritom aj inú nárazovú robotu u mamy. Takže ak s ním neplánuješ kosiť každý den, tak ti ho odporúčam - neposkytuje síce komfort ale svoje si zastane vrátane ťažšej práce a tá cena je úplne niekde inde ako Stihl alebo Dolmar.
Odpovedať
Profilova fotka
@septo to znamena ze za 4 roky si v tom nevycistil ani vzduchovy ani palivovy filter ?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Bude to znieť strašne šlandriansky, ale palivový som vyčistil po prvom roku a od vtedy nič a vzduchový filter nikdy. (inak však začína po tých skoro piatich rokoch viac vibrovať, predpokladám, že odchádza uhlový prevod, ale za tú cenu to nemá zmysel riešiť)
Odpovedať
@majkoj mozno neveris ale necistil som nic...
Odpovedať
Takto ku koseniu pozemkou sa dostanem tak max trikrát do roka dosť často je burina vysoká aj meter a viac ,ten hecht natoto proste nemá ,ked som kupoval svoj krovinorez tak som toto zohladnil aj ked som sa na tú dobu riadne buchol po penaženke v tej dobe som dal nejakých 27 tis korún ale nelutujem .ako som to už písal velmi záleží načo to chceš mať pokial iba nejaké dokosenie okolo plota kde sa nedostanes inak ok,ale pokial budeš pravidelne kosiť kúp si riadnu mašinu od renomovaného výrobcu.aj ked dáš trošku viac peňazí konfort kosenia je neporovnaťelný.ak máš v okolí niekoho chod vyskúšaj naživo a sám zisťíš očom rozprávam.
Odpovedať
Profilova fotka
@alexander1976 to je trosku zvlastne moj dolmar ma plovicny vykon ako ten hecht a akurat som likvidoval travu a bodliaky meter vysoke, bez problemov. Nevidim dovod, preco by to ten hecht nemal zvladnut tiez.
Odpovedať
Mam ten isty hecht uz 6ty rok. Kupoval som ho v Tescu a odvtedy slape ako hodinky. Hazde 2-3 tyzdne kosenie travy, sem tam kroviny. Odvtedy takmer ziadna udrzba. Necistil som na tom ziadne filtre (benzinovy to asi ani nema) a sviecku som tiez zo strany elektrod nevidel :)
Odpovedať
@majkoj ano súhlasím stebou je to dolmar ,keby sisi skúšal hech tak dakujem neprosím:)
Odpovedať
Ja mám tiež dvojtakt Oleo-mac. takých 8 rokov. S tým vypúšťaním benzínu si ťažkú hlavu nerobím - len na zimné uskladnenie. Po skúsenosti s prvým krovinorezom /už neviem čo to bolo -niečo akciové lacnejšie/ by som skôr pozeral či má značka svoj servis v blízkosti kde ho budeš používať. V záruke dáš na reklámáciu predajcovi, ten to pošle niekde a po pár týždňoch keď ho najviac potrebuješ sa ti vráti. Po záručnej dobe budeš s ním jazdiť na opravu možno cez pol republiky /ak si to nedokážeš opraviť sám/. Servis ktorý Ti povie predajca /hlavne ak je to obchodný reťazec/ si over či skutočne opravuje aj Tvoju značku. Ten prvý krovinorez - po záruke odišlo ložisko v motore- v lacnejšom stroji sa nedalo vymeniť len s novým motorom čo stálo viac ako nový krovinorez..
Odpovedať
Doplním predchádzajúcu odpoveď- Ten prvý krovinorez mal delenú hriadeľ. Bolo to dobré pri transporte - zmestil sa do kufra auta bez sklápania sedadiel.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?