Kosačka hore kolesami

Potrebujem sa ukludnit lebo ma ide porazit...Momentalne ked nemame kosacku na chalupe mame ju doma na balkone. vcera bol u mna moj otec a nieco robil na balkone a aby mal viac miesta, oprel kosacku o stenu tak, ze stala, zberny kos bol hore. V predajni nas upozornovali ze sa nema takto staviat z dovodu, aby sa olej nedostal do motora. Boze ludia celu noc som nemohla spat a bala som sa ze ju pokazil. dnes mi nedalo a ako tapa som rano kosacku na balkone nastartovala{susedia mali urcite radost|, nechala ju pat sekund bezat a sla...moze sa este nejaka chyba objavit neskor?
Odpovedať
Profilova fotka
Hm, kde je ten olej ak neni v motore?
Odpovedať
zeny, nic v zlom ale venujte sa radsej veciam, ktorym sa rozumiete ano? Ti susedia sa ti urcite podakuju, uz lepsi napad si nemohla mat. Ako keby ta kosacka nemohla vydrzat dve hodiny este...... jasne, ze sa jej nic nestane
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka tak dobre som sa už dlho nezasmial, ale aj ja som bol taký mladý a nedočkavý. Ešte pokazíte v živote viac, toto je maličkosť aj keď sa tomu nič nemôže stať, ako píšu predošlí.
Odpovedať
Profilova fotka
@vikilala Ja si srandu nerobim. Ja som len napisal ze olej pokial viem byva v motore... A aky dovod sme to mali povedat?
Odpovedať
A ešte aby toho nebolo málo, tak pridám, že sa olej ani nemusel z olejovej vane do motora a následne filtra a potrubí dostať. Záleží na tom, ako je stavaná nádrž a ako presne bola opretá. Podľa opisu som pochopil, že bola postavená kolmo a nie hore nohami. To len na upresnenie. A ja byť tvojím susedom tak ti poradím počkať min. do 8:00 a len potom skúšať či ide. Skorej to do servisu aj tak neponesieš a na veci sa nič nezmení. ;-)
Odpovedať
@madein1974 A tebe kto dal vodičák? Veterinár? Sorry nič v zlom, ale túto hlášku som si nemohol odpustiť. =-) V autoškoškole nás predsa učili, že olej býva v olejovej vani.
Odpovedať
Profilova fotka
@vikilala Lenze ju v predajni upozornili ze sa kosacka nesmie nahybat aby sa olej nedostal do motora...
Odpovedať
@vikilala ked toho tolko vies tak mi vysvetli ako sa ten olej dostane cez ventily do vyfuku a vzduchoveho filtra ? Pokial viem tak ventily su pri vypnutom motore vzdy uzavrete a teda neni moznost ako by sa olej dostal do filtra a vyfuku. Jedine kam sa tak olej pri prevrateni moze dostat je do priestoru valca nad piestom cez piestne kruzky. Jedine co sa moze stat je ze sa motor zakarbonuje (piest, spalovaci priestor, ventily), nebude mat dostatocny vykon a bude dymit. @sherynkamalinka ak kosacka nedymi tak jej nic nie je ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
tak teraz sme to dostali chalani natrete poriadne :-D
Odpovedať
ale to tu zije :-D dik uvidim pri najblizsom koseni, v navode nebolo nic o uskladneni kosacky ze sa ma davat len do vodorovnej polohy, akurat tam je ze max sklon kosenia je 65 stup.
Odpovedať
@vikilala preco sem pleties 2 taktny motor ? To nevies ze v dvojtaktnom motore nieje olej a teda k niecomu takemu nemoze dojst ? Vidim ako si studovala :-D
Odpovedať
@engineerr nevrtaj do nej, to skor Ty mas nejasnosti v cinnosti motora, ventily zostavaju po zasateni motora v takej polohe ktoru im urcuje vackova hriadel, teda niektore mozu byt zatvorene, niektore otvorene. @sherynkamalinka ziadne strachy kosacke sa nic nestalo, normalne bude fungovat dalej, ak po nastartovani nedymila viac ako zvycajne a nebol olej pod nou vyteceny nemusis ani kontrolovat hadinu oleja, normalne pouzivaj.
Odpovedať
@hop377 dakujem pekne ukludnil si ma :-)
Odpovedať
@hop377 uznavam zabudol som na to ze moze byt aj otvoreny ventil =-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa normálne pobavila :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujimava debata, a ze vraj tu na MS uz nie je ziadna sranda :-D. Vsetko bude v poriadku a otcovia nezvyknu respektovat rady tych neskor narodenych, ved oni uz toho preskakali :-)
Odpovedať
piatok ráno na zlepšenie nálady perfektný príbeh :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?