Korytnacka v jazierku

Dobry den.chcem sa opytat na skusenosti s korytnackami v jazierku naco si davat pozor pri chove a starostlivosti
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
na co si davat pozor? na zvery :) neter mala korytnacku maju na zahrade jazierko dali ju tam. Korytnacka usla. Tak pustili psa, ze ved je to polovnicky pes, ze zasteka ak ju najde. A vobec. Chytil, doniesol. Ale bohuzial prehryznutu :/
Odpovedať
@feradka psa nemame skor susedove macky...
Odpovedať
Profilova fotka
Je to riziko mat korytnacku v jazierku. Staci ze macka zaciti a je po nej. A macke ani ziadny plot nezabrani ju uchmatnut. Cize toto by som neriesil :)
Odpovedať
@tusiak plot dookola plus z vrchu..pripadne sem tam kopnem do macicky
Odpovedať
Mate niekto plot fitre riasy alebo nieco podobne?
Odpovedať
davat si pozor na to ze korytnacky (tie vodne) su agresivne predatory ktore kusu a napadaju vtaky, prsty a vsetko co ich napadne :-D
Odpovedať
Chova niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 tak v tom pripade ano ked to hentak vyriesis
Odpovedať
@fugas20 susedia maju taku vacsiu korytnacku. Mysleli ze bude mala, ze jej bude stacit akvarium ale nejako nevydalo a vyrastla viac ako mala. Oni nemaju okolo jazierka ziadny plot pretoze aj keby chcela nema kam ujst.
Odpovedať
Plot
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 to vyzera dobre:-)
Odpovedať
@rolandos123 dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@fugas20 nie je zaco :-)
Odpovedať
pekne, ale ja mat taky priestor tak dam vacsie jazierko, predsa len korytnacky v nom travia najviac casu a cim vacsie jazierko tym mensia potreba udrzby :-)
Odpovedať
ake je to jazierko hlboke? urcite by bolo fajn vacsie, ale to uvidis aj sam podla toho ako korytnacka sa bude spravat. Podstatne je, ze tam ma dost miesta aj na vyhrievanie, co teda jednoznacne potrebuje.
Odpovedať
Profilova fotka
ale myslim ze pokial nebude ta korytnacka nejaka moc velka tak jej bude stacit aj taketo jazierko, bude sa musiet uskromnit :-)
Odpovedať
@voskcak @riomario @mirec1 Bola v akvariu tak to je pre nu luxus;) do 12cm ...zatial jej to musi stacit.je to 150 litrove hlbku neviem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Zmenené
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 Este stale ich mas? Ale toto vyzera dobre, co si fotky pridal, maju aj vybeh aj vsetko. Zvrchu nic si nedaval? Nie je problem s mackami v lete, ked su takto?
Odpovedať
@stanlej nie nie už sú dávno v akváriu. S mačkami sú kamosi takže som to neriesil
Odpovedať
by som nebol povedal, ze v takomto pripade treba davat pozor na korytnacky, tie sa neubrania same?
Odpovedať
@calimune ich obrana je útek do vody
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 Tiež som mal, len som podcenil zrejme ich rýchlosť alebo nejaké iné zviera a nechal som ich v lete u našich v jazierku čo majú a teda už ich neni. Ale zvažujeme, že si zaobstaráme nové. Donedávne žena mala pasiu chovať slimáky 😄
Odpovedať
takze ani netusis, co sa s nimi stalo? 😄
Odpovedať
Profilova fotka
to by som sa skor obaval o ryby v jazierku a nie o korytnacky ale ako pozeram, aj to je ohrozeny druh 😄 normalne pletivo nad to jazierko.
Odpovedať
@fugas20 V zime sa treba jak o ne starať? Oni majú niečo také ako zimný spánok?
Odpovedať
To skor u nas susedia mali problem pri suchozemskej korytnacke. Nevedeli kde sa im nachadzala a najlepsie v noci ked isli ja neviem na vecko, o nu chuda zakopli.
Odpovedať
@majkisper majú zimný spánok ale moje sú v akváriu tak nemajú
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
objavila sa u nás v jazere chceme si ju nechať, prezimuje v jazere? to má 10x 11 a hľbku 1 50. Na čo si dávať pozor? prikladám.foto jazera. Máme v ňom koikapre a kúpeme sa.
Odpovedať
@skaredekacatko Je to korytnačka písmenková. Bežne sa u nás nevyskytovala, rozšírila sa po tom, čo ľudia, čo ju chovali a už ju nechceli, tak ju vypustili do jazier. Je to teplomilná korytnačka, ale prispôsobila sa našej klíme. V bratislavských jazerách (Štrkovec, Rohlík, ...) ju bežne vidieť. Je to invazívny druh. V tvojom jazierku prežije. Jedna veľa škody nenarobí, ale ak by sa rozmnožila, mohli by ti zlikvidovať ryby. Pre človeka je neškodná, nemyslím, že by ťa napadla. Ak ju ale chytíš a nedáš si pozor, môže ťa pohrýzť, má ostré čeľuste.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?