Kopané studne v okolí Nitry

Poradí niekto kopáča studni z okolia Nitry? Vŕtanú studňu nám neodporučili lebo vraj v našej lokalite je voda veľmi hlboko a s malou výdatnosťou a neoplatilo by sa to. Tak máme dať radšej kopanú studňu a zberať podpovrchovú vodu... no neviem ako to presne funguje. Poznáte niekoho na kopanie? Ďakujem
Odpovedať
Ahoj,neviem kto ti to radil s tou kopanou studňou ale ak je voda hlboko pri vrtanej studni tak pri kopanej to bude asi tak isto?Čim hlbšie je prameň tým je kvalitnejšia-je menšia pravdepodobnosť znečistenia pri správne zabudovanom vrte.Ja osobne mám 25m vrtanú studňu,vody je dosť a sused oproti ma 30m a vodu nemá.Ak má studňa malú výdatnosť dá sa prečerpávať do nádrže-do ktorej môžete zviesť aj dažďovú vodu-ja mám predprípravu na daždovú vodu cez filtre do WC a na umyvanie auta,závlahu.Hoci sú to náklady navyše-vody bude stále menej a bude čoraz vzácnejšia.Osobne kopáča žiadneho nepoznám ale studňu mi vrtal p.Bene z Obdokoviec.
Odpovedať
@evinnah Co to je velmi hlboko ? Podla mna pojem velmi hlboko neexistuje. Len velmi draho. Pri cene 50-80 € za meter je to len o cene. Napr vrtaci :-) Oaza vrtaju tusim do 300m. Ak nemas nikoho v okoli urcite pridu aj do Nitry. Vodu urcite navrtaju inak odchadzaju bez platenia. Snad nekecam ale zda sa mi ze minimalnu vydatnost maju nastavenu na 3-4 dl/s
Odpovedať
@ivan33, 17juraj17 V tejto lokalite je podpovrchová voda na ktorú narazili aj susedia keď kopali kanalizáciu. Sú to nejaké malé pramene ktoré tadiaľ vedú. Ja som si to nevymyslela. Bavila som sa s niekym kto pozná celú lokalitu a ten mi vravel že vŕtanú určite neodporúča lebo čo tam robili vŕtali aj 120m a výdatnosť 6l/min... vraj by to stálo aj 10 000eur a voda by aj tak poriadna nebola. Volala som potom s chlapíkom čo tu kopal studne a hovoril že v pohode okolo 10m a výdatnosť, tak zasa nie ako pri vŕtanej ale malo by to byť použiteľné na polievanie. Ešte sa chcem ísť spýtať tých ktorým tam kopal že ako im to funguje a potom sa rozhodnem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Aj my mame skusenost s p. Bene z Obdokoviec. Spolahlivost, cena v poriadku, ziadne ine vydavky, len ktore povie dopredu. Takze odporucam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?