Kobercovy travnik a zavlaha pred zimou

Ahojte, chcela som sa poradit, ci mate niekto skusenosti s urobenim zavlahy a kobercoveho travnika pred zimou (cca Oktober / November). Ak ano, neznicil sa Vam moc travnik? Staviame dom a planujeme sa tam nastahovat do konca roku, a chceli sme mat hotovy aj exterier, len neviem ci je to dobry timing a ci radsej neriesit zahradu na jar. Mame male deti a preto sme chceli mat co najviac veci na dome hotovych pred nastahovanim. dakujem za vas nazor
Odpovedať
@adisko72 Kobercový trávnik sa dá položiť až do novembra, pokiaľ to nie je v nejakej doline, kde v novembri udrú mrazy. Na zakorenenie mu stačia 2 týždne. Ale otázne je, či máš pripravený podklad. Navyšovali ste ho? Ak áno, kedy. Terén potrebuje aspoň 1/2 roka na to, aby si sadol. Ak položíš koberec na čerstvo navozený a urovnaný terén, tak po roku ti sadne na rôznych miestach a budeš mať vlnitý trávnik - nebude rovný. Ak je terén OK, môžeš koncom októbra v pohode ukladať. Nezabudni pred položením natiahnuť závlahu, aby si potom nemusel trávnik rozkopať.
Odpovedať
Presne ako napísal Chrobak - ideálne by bolo vyrovnať terén, nechať ho prezimovať a skoro na jar vyrovnať, povalcovať a pokladať trávne koberce. Ten terén sa aj tak zvlní, ale ak to spravíte na rýchlo už to nebudú vlnky, ale duny, tak aby sa Vám tam deti nestrácali :)
Odpovedať
Dakujeme Vam obom za reakcie, tym padom bude musiet zahrada pockat, kedze teren budeme este upravovat - resp. vyrovnavat. prajem krasny den :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?