Kde najlacnejšie kúpim 3 smreky a 60 krušpánov?

Dobry den, poprosim Vas o pomoc :) Potrebujem kupit: PICEA OMORIKA – smrek – min. vyska 200 cm – 3 ks BUXUS SEMPERVIRENS – kruspan – min. vyska 40 cm – 60 ks Idealne v Ziline, resp. 100 km radiuse. Zatial som oslovila niekolko slovenskych zahradkarskych firiem, cenove ponuky, ktore som obdrzala, su viac nez sialene :( A realne, ide mi prioritne o cenu (kvalita je na nizsej priecke). Zacala som uvazovat o nakupe v Polsku (ak by sa to cenovo oplatilo, autom sa odveziem aj dalej). Z tretich stran (teda od nikoho konkretneho, koho by som osobne poznala) som pocula pozitivne reakcie na cenu aj kvalitu.. Na modrej streche som zo starsich diskusii nasla centrum „Skalniak v Spytkowiciach“. Viete mi ho odporucit, resp. pordit nejake ine zahradkarske centrum alebo obchod na SVK alebo v Polsku, kde ste boli Vy resp. Vasi blizky naozaj spokojni a dobre ste nakupili co ste potrebovali? Dakujem za kazdu dobru radu!
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bral vela veci z Vieska Bezdedov, vsetko tam pestuju takze nehrozi sok z presunu do inej klimy. A taktiez od Romana Rosinu z Puchova, ten ma pekne buxusy za velmi dobre ceny.
Odpovedať
@plincezna s tým krušpánom si to treba ešte rozmyslieť. Totiž je tu už dlhšie problém s víjačkou krušpánovou, ktorá likviduje všetko zelené a bohužiaľ ani postreky nezaberajú.
Odpovedať
@plincezna ja objednavam vacsinou z netu, maju lepsie ceny,ako kamenne predajne. Najprv som sa kus bala, ze ako to preziju tie rastliny, ale zatial musim povedat, ze ovocne stromy ziju vsetky do jedneho (mam ich z netu asi 10 stromov a asi 5 krickov) a jedine, co trochu vykapalo boli maliny, z 20 korenov asi 5 skapalo..ale je mozne, ze na jar este vypucia, mame ich len od vlani.. Objednavam bud z lumigreen, alebo rastlinky.sk (tu na fore je aj clovek od nich, co dobre poradi, mne poradil a kupila som od nich kriaky.)
Odpovedať
Profilova fotka
Kruspan si vážne premysli. Ú nás v okolí už i zahradnici rezignovali a prestávajú ponúkať. Ľuďom odišli celé ploty. Ja teda stále bojujem a každý rok sa vyhrážam že už to vzdam. Stále dokola postreky a to nič iné ja nestriekam.
Odpovedať
Áno tiež doporučujem Vieska Bezdedov Flora Záhradníctvo, hlavne čo sa ihličnanov týka, majitelia milí a ústretoví, a buxusy - tu by som bola veľmi veľmi opatrná. Miesto nich - pokým ich chcete na obruby, na čo sa buxusy väčšinou používajú, skúste skôr lonicera pileata, stálozelené, veľmi ľahko sa tvaruje, listami podobné buxusu, ale treba strihať pravidelne, nakoľko rastie rýchlejšie, ako buxus ... ale je zase odolný. Toť vsjo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?