Kde kúpim veľkú vistériu?

Profilova fotka
viete mi poradiť kde by som dostala kúpiť VZRASTLÚ vistériu??
Odpovedať
nekupuj novu, ta co ti vystrihali robosi na jar vyrasi, prirastky tak 6-8 metrov za leto aj viac bude mat. Akurat nezakvitne prvu sezonu. Nam ju zozral pes skoro po zem a vyrasila.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska fakt? tak super.. ja som myslela, že keď je taký hlboký rez, že už je po nej.. no uvidíme .. každopádne, ďakujem! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska my máme na záhradke dve asi trojročné, ale prírastky sú rádovo v cm, tento rok jedna potiahla síce meter, ale zdá sa mi 6-8 metrov veľa
Odpovedať
@topvideo 3r zo semiacka, alebo kupene v zahradnictve a tri roky uz zasadene v zahrade? Nasu sme museli 4x do roka strihat, 1x rocne vyliezat az na strechu a davat stade prec, ked som ju ostrihala kde som dole dociahla za dva tyzdne som mohla znova, neskutocne invazivna rastlina. Krasna, ale bolo s nou najviac roboty na zahrade,uz by som ju nesadila.
Odpovedať
Profilova fotka
@echa Nemusíte kupovať vzrastlú rastlinu, pôvodná sa určite spamätá, lebo veľmi dobre regeneruje. Výhodou kupovaných rastlín v záhradníctvach je tá, že nekupujete semenáč, ale staršiu štepenú rastlinu, ktorá aj v krátkom čase zakvitne. Spravidla za 2 - 4 roky. Zo semienka to trvá aj 7 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk @topvideo ďakujem za odpovede a rady.. fakt som sa bála, že to už nerozdýcha.. neviem koľko rokov má, ale niečo cez 10 určite, preto sa trošku obávam tej regenerácie a neodborného rezu. Zase som zabudla odfotiť, pridala by som aj foto.. tento vík tam nejdem, ale keď si spomeniem, odfotím a pridám
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska zo semiačka
Odpovedať
@topvideo no tak to potom jasne, ze rastie pomalsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?