Kavova usadenina z mletej kavy.

Dobry den strechari,mam jednu otazku,prosim. Niekde som cital ze je velmi dobre pouzivat ako hnojivo kavovu usadeninu,je to pravda? Kamarad ma kaviaren a chcel by som tie zostatky z kav vysypat do zahrady. Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.google.sk/search?client=ta...
Odpovedať
Áno, je to super, mne to kedysi ešte moja starká prízvukovala, že to nevyhadzovať, ale použiť v záhradke, tá to odcení ;-)
Odpovedať
Ja uz dlhe roky vylievam do kompostu,alebo priamo do kvetinaca po vypiti kavy. Je to nielen dobre hnojivo,ale aj ako odpudzovac roznej havede /napr.mravce,musky/, ktorym kava smrdi.
Odpovedať
Profilova fotka
moja mama to tiez odjakziva pouziva ako hnojivo, tiez sme odkladali alebo rovno vylievali do kvetinacov ale pokial budes mat take vacsie mnozstvo z kaviarne tak sa da kludne pouzit aj na celu zahradu..
Odpovedať
@coconr da sa aj primo po zahrade rozsypat, ale lepsie je zapracovat rovno do pody pri okopavani. Uplne najlepsie je ĺoger pridavat do kompostu
Odpovedať
Profilova fotka
tak o tomto som teda este nepocul? k comu je to vlastne dobre?
Odpovedať
Profilova fotka
to aby som si usadeniny zacala odkladat :)
Odpovedať
Profilova fotka
To ano @zita19, vhodne je rozsypat, ale napriklad da sa aj s vodou, ze sa loger necha luhovat den a potom mame take tekute hnojivo, co je podla mna tiez fajn, kava takto ma velke vyuzitie, cize treba skusit 8-)
Odpovedať
@ascidand vraj to odpuduj mravce, ale tie nase sa t oho vytesovali ako opice z chvosta ked sme im to kydli priamo na mravenisko. Nikde sa neodstahovali, skor mam pocit, ze povolali kamaratov zo sirokeho okolia A inac je to iba a len buduci humus, rovnaky ako kazdy iny rastlinny odpad a humus je v pode dolezity, lebo sa nim zivia baktrie ktore rozkladaju rastlnne zvysky do podoby prijatelnej rastlinami a este zadrziava vlahu v pode. Rovnako zafunguju aj vyrochnene sacky caju, sypany caj zo sitka...
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 jasne boli nadspeedovane z kofeinu ;-)
Odpovedať
rastlinny "odpad" vylepsuje hlavne fyzikalne vlastnosti pody zivocisny "odpad" vylepsuje hlavne chemicke vlastnosti pody rozne rastliny, potrebuju urcite podmienky, ktore docielime vhodnou kombinaciou fyzikalnych a chemickych podmienok, zoberte a citajte mudru knizku, nie je to ziadna veda :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?