Je to suche alebo velmi zaliate?

Kupil som strom(nie prvy ani posledny☺) Zasadil som ho par tyzdnov dozadu a polial raz za 3-4dni.Teraz aj dost prsalo tak som polial raz za 5-7dni.A takto vyzera.Banujem ze som ho nenechal v crepniku a az ked by mu vysli listy tak by som hp zasadil.Listy ostavaju male a nerastu.Bud je to prepolievane alebo suche.Ale neviem teda
Odpovedať
Podľa obrázku by som povedal že je to veľmi zaliate, skúsil by som to dlhšie nepolievať čo to urobí
Odpovedať
@peto222 suché... Keď si to sadil do zeme , koreňový bal si narušil?
Odpovedať
@megdesign @juraj8671 To je problem.Niekto povie suche iny premokrene, potom co? Sadil som ho do raz tak sirokej jamy.Prodaval som aj mykroizne huby,zalial raz tyzdenne viacej.No posledne dva tyzdne aj prsalo.Zacal rasit a zrazu chradol a vyzera katastrofalne.Odhrabal som sok zeminu okolo korenoveho balu.Zemina je vlhka.Chcel som strom vybrat aj ale rozpadol by sa korenovy bal.rozmyslam co dalej.Nechat odkryte okolo korenoveho balu dokym nevyschne zemina substrat alebo ho predsa len vybrat a do novej suchej zeminy vlozit alebo to nechat a poliat len trochu hnojivom a cakat?
Odpovedať
Profilova fotka
Priklanam sa k tomu, ze je to prepolievane. Keby bolo suche, tak by sa tie listy podla mna inak spravali.
Odpovedať
Ale co s tym.Ci je po strome?
Odpovedať
Profilova fotka
Každý strom pri osadení treba zostrihnúť konáriky na cca 1/3, nech sila ide do koreňov a nie do listov. Tomuto by som skrátila konáre a už iba počkala. Korene sa chytia a budúci rok už to bude vypadať inak. Pri sadení sa mal porušiť koreňový bal. ale chytí sa aj tak. Čerstvo sadené stromy sa neodporúča hnojiť. Už všetko potom nechaj na prírodu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?