Je možné vysadiť višňu krovitú (Globosa) aj do kvetináča napr. s priemerom 1,2 m a výškou 1 m?

Myslíte si, že takýto kvetináč postačí tomuto stromu po celý jeho život? Stretli ste sa s takým niečím? Riešim totiž otázku výsadby tohto typu stromu na novú ulicu, kde investori sú vlastníci domu a tá časť, kde bude strom zasadený patrí obci. Neradi by sme zbytočne investovali, keď jeden deň môže obec prísť a rozhodne sa, že stromy musia ísť preč kvôli takému a takému dôvodu. Poprosím naozaj seriózne odpovede, ktoré by nám pomohli k správnemu rozhodnutiu. Ďakujem ;-)
Odpovedať
ahoj.urcite ano.budes ju musiet kazdy rok hnojit.
Odpovedať
Zasadit mozete,ale strom v kvetinaci vyzaduje castejsie polievanie,hnojenie a zastrihavanie koruny. Ale neviem si predstavit,ako v pripad potreby po par rokoch premiestnite ten kvetinac :-D Nebolo by lepsie zasadit ten strom na vasom pozemku priamo do zeme? A mas po starostiach ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kikagr Strom určite v tomto kvetináči prežije jar, leto, jeseň. V zime to bude otázne. Nevieme, aký je to materiál, ako vyriešite drenáž, prípadne vnútro nádoby za účelom ochrany pred mrazmi. Strom bude rásť oveľa pomalšie ako vo voľnej pôde. V akej výške ho chcete zakúpiť?Tieto dreviny sa dajú kúpiť už v rôznych výškach kmeňa od 80 – 250 cm. Treba rátať do budúcnosti aj s priemerom koruny 250 cm, i keď v nádobe by ste dlho čakala na tento rozmer. Hodí sa vôbec tento strom na ulicu? Pokiaľ sa jedná o nové výsadby na nových uliciach, stromy by mali byť jednotné alebo aspoň príbuzné tvarom atď., aby zapadla do ostatnej výsadby. Najideálnejšie by však bolo napriek všetkému ho vysadiť priamo do zeme. V kvetináči budete musieť pravidelne dopĺňať živiny, odoberať aspoň vrchnú vrstvu substrátu, naozaj urobiť dôsledne drenáž, odvodnenie. Polievať a hnojiť. Strihať sa nemusí, rastie prirodzene do gule. Občasné zastrihnutie len neesteticky rastúcich konárov nie je problém vykonať kedykoľvek.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?