Javor a trvalky

Profilova fotka
Ahojte, chcem vas poprosit o radu, v predzahradke mam posadeny zakrsly javor, mala som tam vysadene aj trvalky, ale pod javorom sa im velmi nedarilo, tak som to dala prec. Moja otazka je, je nieco, co mozem posadit pod javor, alebo tam nedavat nic? Co by ste vysadili okolo toho javora, aby to vyzeralo pekne, farebne a harmonickky ;-) Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
Posad pod javor trpazlika :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr dobry napad :-D ale nebude ho tam vidno, ten javor ma konare az skoro po zem...to by musel byt ozaj trpaslici trpaslik ;-)
Odpovedať
@mizulienka Jedine podokryvne rastliny /ihlicnate, listnate/, pod ne samozrejme foliu, pripadne na to este koru alebo kamene. Tam sa nic ine nehodi.Predpokladam, ze je to dissectum garnet a ten rastie rozlozito a konare ovisaju k zemi, ked vam este viac narastie, tak budete musiet vykopat aj tie dalsie rastliny okolo.
Odpovedať
@klara321 pod javor su kamene najhorsia volba, lebo sa v horucich dnoch rozpalia a vysusuju vzduch, co javoru nerobi dobre a este mozu byt vapenate alebo horecnate, co meni pH pody a javory maju radi podu skor kyslejsiu ako zasaditu a vysoku vzdusnu vlhkost. Foliu ja neuznavam, podla mna to je najhorsia volba aka moze byt, je jedno ci je zamulcovany korou alebo kamenmi @mizulienka vyber tienomilne podopokryvne trvalky, ako zimozelen, zbehovec, hosty zahon vystlat kartonom, vysokou vrstvou mulcovacej kory, ked sa rastliny zapoja, nebude tam ani burina rast aj to pokne zaplni priestor. mozes nakombinovat viacero odrod z kazdej rastliny, len by som zimozelen a zbehovec sadila v skupinkacj aspon po 3 rastliny jednej odrody, hosty staci po jednej, casom sa rozrastu a osviezia celu kompoziciu
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 ďakujem veľmi pekne za všetky rady 👍😄
Odpovedať
@mizulienka Folie sa netreba bat, kamenov pod javorom tiez nie. Ak date foliu nebudete musiet trhat burinu, pri velkej okrasnej zahrade si to bez folie neviem ani predstavit, su to neopodstatnene predsudky. Ja mam take javory 3 velke, okolo jedneho su riecne okruhliaky, okolo dalsich dvoch piniova kora, vsetky uz par rokov prosperuju, rastu rovnako bez problemov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?