Jak se zbavit křenu?

Ahojte střecháči, chci se zeptat, nemáte nějaký tip jak se zbavit nežádoucího křenu? Máme ho na cca 270 m2, jeden vedle druhýho, Round up a podobné chemikálie použít nechceme, a na trh s ním už vůbec ne 😀 Zkusili jsme před zimou povytahávat co se dalo, ale tuším jsme mu jen udělali lepší podmínky pro růst 😞
Odpovedať
@lenulice chrenu sa ťažko zbavuje. Ako dlho sa tam chren pestoval? Koľko rokov? Aké má teraz korene, priemer, postranné korene, v akej hĺbke?
Odpovedať
@stastnyjim No to ja nevim, ale asi tam uz bude hooodne dlouho, byl tam pestovany predchozim majitelem zamerne, on s tim chodil na trh 😃 Korene jsou propleteny vsemozne i nemozne a dost hluboko, no zoufalstvi toto. Prikryt to nejakou plachtou na 2, 3 roky, at se k tomu nedostane slunko?
Odpovedať
@lenulice Presne tak, prikryť to nejakou agrotextíliou, fóliu, plachtou, podľa toho čo Vás vyjde najlacnejšie, aby sa k tomu nedostalo slnko. Prípadne to zamulčovať, najprv kartóny a potom na to seno alebo slamu. 1 rok by mohol stačiť, keď nie budete musieť pokračovať. Prerýlovať, preorávať takú veľkú plochu a ročne zbierať je na palicu. Prípadne s tým počkať do zberu, chren speňažiť ako to robil predchádzajúci majiteľ a potom prikryť až po zbere.
Odpovedať
Mne sa teraz predral chren cez asi 30cm vysokú zhutnenú vrstvu makadamu. Je to nezmar, hneď som ho potrel Roundup gelom a už schne. Mať problém ako ty, určite by som to postriekal, inak sa toho nezbavíš. Mať dvor pozakrývaný textíliami, plachtami 2-3 roky aj to s neistým výsledkom, to bych určite nerobil. Postriekaš to za hodinu-dve a o dva-tri týždne máš po chrene a môžeš sadiť to čo potrebuješ
Odpovedať
@stastnyjim Dekuji mockrat, jdeme prikryvat ;)
Odpovedať
@ma890 Ahoj, no ja to strikat nebo natirat nechci, precetla jsem o Round upu dost a nechci si to tam zamorit ;( Je to na zahrade, ktera je oddelena od dvoru, takze tam mi nebude vadit to prikryt, jen ta cena folie na takovou plochu, au ;( Ale diky ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenulice Na tento úkon nemusíte kupovať žiadne drahé fólie ani textílie. Určite doma nájdete poškodené staré plachty, autoplachtu, fólie, fólie z vriec na odpadky (tie pevnejšie) a stačí zaťažiť a to spomalí rast ale nezastaví. Vykopávaním tiež dosiahnete zredukovanie. Vysaďte tam nejakú zeleninu. Počas okopávania ho budete stále redukovať až sa ho zbavíte natrvalo. Druhá možnosť je zájsť na ten trh a tam niekomu ponúknuť, že si ho môže prísť zadarmo vykopať a predávať. Niet na čerstvý domáci nastrúhaný chren.
Odpovedať
a nam nerastie a nerastie. A aj by som si rad nastruhal :)
Odpovedať
@lenulice a nechcete vyhlasit samozber? dobry chren je vzdy ziadany ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenulice ja by som tiez brala taky fajnovy domaci chren :-D
Odpovedať
@rastlinky_sk dekuji moc za radu, no to uz vypada lip nez kupovat tu drahou folii, neco vyhrabeme ;) A rict nekomu nech si prijde vykopat pro nas neni moc reseni, protoze to nas ho nezbavi a my bychom tam radi dali neco jinyho ;)
Odpovedať
@joxe Jj, kazdy chce to co nema :) Ale klidne dojdete - okres Malacky :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bozsky_kaja To ano, ale my se ho potrebujeme zbavit, a ne ze si kazdy odkopne, to ten kren bohužel nezahubi ;(
Odpovedať
@lenulice ved si zalozte firmu na vyrobu biochrenu :D jeste na tom vydelate :D a za zarobene peniaze si kupite bager, vybrakrujete meter do hlbky a navozite novu ornicu ')
Odpovedať
@joxe dalsi takovy ;) Ja vam dam, ja uz tam vidim ty jablone, svestky, rybizy, jahody a vy stale ze krenova farma ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenulice tak mu dejte podmínku, že musí vykopat/překopat alespoň 20% plochy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
použiť roundup jednoznačne
Odpovedať
@marvikgarden Joooj, to fakt ne...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?