Invazia slimakov

Profilova fotka
Aj u vas tolko slimakov ,slizniakov?Ako sa ich zbavujete.
Odpovedať
1
2
@clover22 pasca na slimákov: pet fľaša, vyrezať do nej otvor, naliať pivo po kraj otvoru, zahrabať do zeme po úroveň hladiny piva = hotovo značka piva = dle chudi každého slimáka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/zahr...
Odpovedať
ano ano ;-) presne ako pises - je to invazia :-) fesakov som pozberal (cca 300 kusov za dva dni), kupil som im take modre granulky nech sa pekne napapaju a k jahodam (ktore im velmi chutia) som nasypal piliny. tak uvidime ako to cele zaberie.
Odpovedať
@clover22 zbierať a pivné pasce. lacné pivo: v moja samoška za 0,13 € / fľaša, v Jednote 0,20 € / fľaša. Kupované pred niekoľkými dňami, takže bez záruky.
Odpovedať
@clover22 pivo funguje, všetci sa tam zbehnú a hromadne utopia/opijú. Kmarátke sa osvedčilo nasadiť dookola záhonu nahusto afrikány/aksamietnice ako bariéru, veľmi im chutia a je to prvá rastlina ktorú si dajú, zelenine potom dajú pokoj. Ja sypem do okrasnej časti Mesurol, dnes ich tam bola kopa hore bruchom aj tyrkysovú návnadu v nich bolo vidno. Kolega uvažuje o indických bežcoch, také kačičky čo sa nimi živia, ale on má záhon ako celá naša ulica. Piva a afrikánov by sa nedokúpil:-D
Odpovedať
ano do piva idu,ale urcite nie vsetci , topime ich, sypeme modre granule, zbierame 4x do dna, no ich schopnost rozmnozovat sa rychlostou blesku je neskutocna.
Odpovedať
Vecer okolo pol 9 vyjdem von a vrazdim to polnou lopatkou, sekam na polovicu. Osvedcene, hlavne neprehadzovat susedom, vratia sa 2 z 1 prehodeneho ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No tak včera som nazbierala asi 2 kg a naše kačky si pochutili , modré granule nehádžem lebo po nazbieraní ich konzumujú kačky. A dnes ešte idem po 3 indické bežce tak uvidíme. Pozemok je 25 árov a už ma to začína štvať.
Odpovedať
@clover22 no ako sa osvecili indicke bezce? nezozeru aj zeleninu? :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@ripi257 No este su malé tak neviem ale pani vravela že žerú len slimáky tak uvidíme som aj ja zvedevá.
Odpovedať
My mame tiez invaziu. Ale kedze uz dlhsi cas bojujeme s krtkom, tentokrat sme uzavreli koaliciu. Krtko ich celkom zvlada :-D
Odpovedať
@joxe Krtko je z Francúzka??? :-D :-D :-D Nevedel som že krtko, vie dať do smútku slimákov... :-D :-D No čo už.. :-( :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
No asi ano. Ja som ho videl len ked si pochutnaval na dazdovke - bojoval o nu s drozdom :-D Ale cital som, ze zerie aj slimaky. Teda usudzujem, ze ich likviduje aj na nasom dvore, pretoze vsade okolo vonku je ich kopec a u nas len obcas nejaky pri plote. Mozno aj tie drozdy ho likviduju :-D
Odpovedať
ja som skusala najprv pivo ale ,to ich skor pritahovalo aj od susedov,tak teraz len mesurol a solim solim a solim,,,
Odpovedať
Profilova fotka
Na slizniakov sú účinné aj slimáky s domčekmi. Treba si zabezpečiť tie. My naopak máme problém s tými ulitovými.
Odpovedať
Ahojte, moje skusenost so slizniakmi, s ktorými bojujem už druhy rok: tie pivové pasce celkom zabrali, ale slimáky sa radi schovávali aj pod ne a trebalo by ich ma veľa a každý deň vypradzňovať..je to trochu náročne. Iné nástrahy som neskúšala, lebo mam psov. Slimáky milujú hociaký objekt v záhrade, pod ktorým sa hned zabývajú a množia: kameň, drevo, slamu, nahrabanú trávu alebo aj netkanú textíliu. Všimla som si že veľmi nemusia cibuľu, rukolu, muškáty ani paradajky. A ked nemajú čo žrať, nemajú problém s kanibalizmom ]-( teda vždy ich má čo živiť. Solila a solím aj ja, ale nemám z toho dobrý pocit, lebo som už viackrát počula, že to nieje veľmi dobré pre pôdu. A naposledy mi jedna pani poradila. Povedala mi, že jediné čo ich zlikviduje (hlavne nakladené vajíčka) je pôdu na jeseň alebo na jar vyvápnovať. Kedže nemáme žiadnu francúzsku záhradu, ale samorastnú burinovú džungľu, chystáme sa na rekonštrukciu, tak to určite spravíme, tak vám dám vedieť, či to zabralo. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kamila.k. Ok Kamilka čakám lebo po daždi ich zasa ako maku.
Odpovedať
kačice indický bežec ich žerú. Ja asi na jar zoženiem hlistice, či ako sa to vola a to ich likviduje /ekologicky/. Inak pivo, nožničky možno si požičiam od niekoho tie kačky. Ale zožerú všetko nové vysadené. A chutí im aj cibuľa. Nervy mám už z nich, ale nevzdám to. Bojujem aj pilinami a kavovym socom. . .
Odpovedať
@clover22 :) klikla som na tvoj blog, krásny domček mate aj zahradku :-) chcela som sa spýtať, či Ti lezu slimaky aj do tých vyvýšených záhonov?
Odpovedať
Profilova fotka
Predstav si k zelenine nie ale k jahodam ano.A teraz leje poriadne tak zas bude zber 😀😀
Odpovedať
@kamila.k. zahon vyvyseny 70cm, po hlisticiach bol pokoj, ale uz sv--e lezu aj tam. Po dazdi si nasli rychlo cestu k salatu.
Odpovedať
@atlaska @clover22 ja som videla taky zahon na europalete (foto). Prislo mi to fajn, ze nieje na zemi, ze sa tam slimaky asi ani nedostanu. Napadlo ma ešte či sa neda zohnať nejaká obrúba na okraj ktoru neprelezu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kamila.k. akože to nie je na zemi.. ved to nelevituje :-D slimak tam v pohode vylezie,aj ked je to zo zemou spojene v menej bodoch
Odpovedať
@kamila.k. ak tam das medenu pasku neprelezu. Mne ale zeru aj kvety, co vyleze cerstve zelene zo zeme zozeru. Mnohe ani listy nemaju. Aj juku-kvety zrali.
Odpovedať
@atlaska prave som na tuto informaciu natrafila o tej medenej paske. No mne tiez zozrali kvety...kompet. Okrem muškátov zatiaľ. Preto už iné ani nesadím. Mozno by pomohlo keby boli aspon jednu zimu poriadne mrazy a dlhodobo. Inak neviem ci ich nieco vyhubi celoplošne.
Odpovedať
vajickam mraz nevadi @kamila.k.
Odpovedať
vazne? ja som si myslela ze dovod ich premnozenia su slabe mrazy... @atlaska
Odpovedať
tieto slimaky - slizniaky pouzivaju na svoj pohyb sliz. zasoby slizu maju obmedzene a preto ich operacny radius nie je velky a vzdy lezu len do takej dialky aby sa vedeli vratit do bezpecia. Cize im to treba stazit a dat im do cety materialy ktore im sliz spotrebuju rychlejsie. Oni vedia ako rychlo sa im sliz mina a az kam mozu zajst. Videla som, ze niektore zahradnicke firmy davaju drobne kamienky (ktore plnia aj okrasnu fuknciu) pre slimakov aby im to stazili. Dufam, ze to niekomu pomoze aspon trochu.
Odpovedať
@jojo2jojo vdaka za novu info :) bola som prekvapena, ked som ich videla liest po mulcovacke, mala som pocit, ze to je pre nich nezdolatelne. Ale nieje :(
Odpovedať
@kamila.k. mozno ten mulc im pomaha, ked mulc sa snazi drzat vlhkost. Ale to len spekulujem. Nemam take skusenosti by som povedala, ze je to tak.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?