Hnednuti tují od vrcholu. Čo s tym?

Caute. mam otazku, ktoru doplnam fotkami, pre lepsiu ilustraciu. Videli ste uz podobne hnednutie tuji? Pripadne nemate kontakt na zahradkara, ktory by vedel co to sposobuje? Tuje do ziveho plota sme vysadili minuly rok v septembri. Maju cca 150-170 cm. Na dvoch z nich (susednych) zacala takto hnednut spicka cca pred dvoma tyzdnami. Najskor ihlicie na vrchu zozltne a potom zacne hnednut. Vyzera ze sa to rozsiruje od vrchu. Co za tym moze byt? Chybajuca vlaha vplyvom sucha alebo nejaky skodca ci ine poskodenie? Mam tie hnede casti od strihnut a podu niecim prihnojit? Ak ano tak cim? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Neviem poradit, co to moze byt. Ale na tvojom mieste by som zostrihala vsetky poskodene vetvicky,pomoze to,aby sa choroba nesirila dalej
Odpovedať
ostrihat a postriekat insekticidom
Odpovedať
Profilova fotka
Skôr ako aplikujete horkú soľ, skontrolujte výhonky, či nie sú napadnuté lykokazom borievkovým. Odtrhnite odumretý konárik a pozrite, či v ňom nie je vyhryzená chodbička. Ak áno, treba najskôr postriekať. Teraz už veľmi nestrihajte. Drevo by nestihlo už vyzrieť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?