Hľadám niekoho na výrub stromov v Bratislave a okolí

Ahojte, hladam niekoho na vyrub stromov v BA a v blizkom okoli. Nepoznate niekoho? Dakujem pekne. T
Odpovedať
Dobrý deň! O výrub akých stromov sa bližšie jedná?, výrub stromov sa môže robiť mimo vegetačného obdobia od 1.oktobra do 30.marca.My robíme aj rizikové stromy spiovanie horlolezeckou technikou tiež rezanie z prac. plošiny podľa stavu stromov.
Odpovedať
Profilova fotka
a okrem toho co bolo písané vyššie je treba doplniť, kde sa stromy nachádzajú, komu patria, či su na vašom pozemku, aký maju priemer kmeňa, o aké druhy sa jedná a či máte povolenie...to vydáva obecný a mestský úrad.
Odpovedať
@zogz1 to akože sa neťaží les v lete? zadávateľ témy má asi ošetrené že ich môže zpíliť , len potrebuje z blízkeho okolia pilčíka.
Odpovedať
@duzu ,ťaží-v kapitalizme je zisk na 1.mieste,až potom dodržovanie zákonov,morálky a stáročných tradícií v civilizovanom svete..
Odpovedať
@jaropetrik neviem čo má spoločné politické usporiadanie krajiny s rastom stromu , tiež neviem čo sa stane ak spílim strom ked je vo vegetácii a ked nie je , vždy mám drevo , raz mokré raz suchšie , les sa bez pár stromov nezblázni rastú namiesto jedného ihned mladé a čo v pásme kde je vegetácia stále, tam by sa nemalo píliť nikdy
Odpovedať
výrub stromu oficiálne s povolením okrem lesov sa robí iba mimo vegetačného obdobia ale na tajnáša to ide hocikedy
Odpovedať
Podľa čoho sa určuje cena vyerania stromov. Ja by som potreboval vyrezať do 5 stromov na mojom pozemku okr. Senec. Jedná sa o Jaseň. Obod stromov 20 cm od zeme: 1. d=120 cm; 2 d=110 cm; 3 d=90 cm; 4 d=100 cm; 5 d=87 cm.
Odpovedať
@au585 na to nepotrebuješ ani povolenie od obce/mesta. Ak máš ručnú pilku, tak to vyrežeš aj sám. Prípadne nemá sused elektrickú alebo benzínovú pílu. Je to otázka pár sekúnd tých 5 stromov.
Odpovedať
@stastnyjim Ja by som si na to rucnou pilkou netrufal. Cca 38cm priemer v pripade toho prveho stromu je celkom fuška.
Odpovedať
@zetak aha, máš pravdu, zle som to prečítal, ja že obvod stromov je 20 cm pri zemi a na dĺžku majú od 120 do 87 cm.
Odpovedať
tak to som zvedavý kto sa prihlási.:D
Odpovedať
@au585 Nazdar po obhliadke miesta podľa náročnosti a techniky akou sa vyrežú a podľa prác.( upratanie,odvoz haluzí pílenie dreva atd.)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ja len aby diskusia nestála. Dohodol som a s jedným pilčíkom z okolia TT. Po obhliadke za výrub 4 stromov si vypítal 350€. Tak som sa pekne poďakoval a rozlúčili sme sa. Skončilo to tak, že som si požičial pílu a za 1 sobotu bolo všetko ztrezané a popílené na metrovice. PS: Ak su toto normálne ceny za výrub stromov, tak už teraz ľutujem že nie som pilčík.
Odpovedať
@au585 ..no a potom že sú "elektrikári" nenažranci ]-(
Odpovedať
takto to je na sk...máme podobnú skúsenosť z trochu iného súdka...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
Hľadám niekoho na spílenie smreku priemer kmeňa vo výške cca 130 cm cca 50 cm a výška odhadom 10 - 13 m.
Odpovedať
@au585 to je normalna cena za vyrub/orez. Je to povolanie ako kazde ine, maju skusky, vybavu a vedia posudit zdravotny stav stromov a podobne. Sice vyrubat "moze kazdy", pokial to nieje nejaky velky strom, no orezat dobre strom je fuska a hlavne zodpovednost, lebo sa od toho odvija dalsi zdravotny stav stromu...ale to je nadlhsie :-) a nie, ani ja ani nikto z mojej rodiny nie je arborista, len ich niekolko poznam :-)
Odpovedať
@samika v tomto linku: http://www.isa-arbor.sk/zoznam_clenov... si najdite arboristu podla miesta bydliska..
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka6 ďakujem ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
...niekto pozna a odporuca arboristov... To som rad. Sam som arborista a clen ISA. Moze byt naozaj velky rozdiel vo vysledku ked sa stromu povenuje pilcik samouk a ked ho "pohladi ruka arboristu" :) Bolo by o com rozpravat. Asi to vyzera tak ze ked sa strom rube tak je to jedno - strom je na zemi a uz ho netrapi kto ho vyrubal. Ale uz pri rozhadovani ci je potrebne rubat sa da vela diskutovat a skuseni arborista vie odhadnut stav stromu, jeho vitalitu, rizika ktore prinasa a podla toho navrhnut casto aj alternativu vyrubu - obvodovu redukciu, dynamicke ci staticke vazby...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?