Fontana do zahrady

Ahojte, chceli by sme malu fontanku do zahrady, ale nemame presnu predstavu aku... Urcite nechceme klasicku (takehoto typu http://shop.topgarden.sk/Katalog/font...), priklaname sa skor k niecomu modernejsiemu (napr. https://www.pinterest.com/pin/3854800...). Chcela by som sa opytat, ci neviete nahodou kde na Slovensku by sa taketo dali pozriet a objednat, po pripade, ci mate s tym nejake skusenosti. Zaujimalo by ma este ake fontany sa vam pacia, ako na vas posobia, ci ste uvazovali o fontane a preco. Vdaka vorped za odporucania, linky, fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
@hey_jude Prebohaživééééého.... To, čo si nazvala "klasickými" fontánami, sú predsa GÝČE. Ten druhý link je už o niečom inom. ;-) Pekné. Tiež som chcel rozpohybovať vodu po pozemku, ale nie je to lacná vec, na to Ťa upozorňujem. Veď už len prevádzka obyčajného akvárka nie je za 5 korún... Držím palce... ;-)
Odpovedať
@leonardom :) Nechcela som nikoho urazit, niektori ludia maju aj taketo... Este takyto typ sa mi paci: http://www.houzz.com/photos/2972410/W... Kolko to moze stat? A hlavne, nenasla som kde na SVK by sa taketo dali vyrobit...
Odpovedať
Ked sa uz pytas tak podla man je to vsetko nevkus a zbytocnost. Naco je to dobre ze ti zo steny tecie vododa do valova? Zere to elektriku, vlhne to okolo coda sa spini, prinos ziadny, kolko ta to bude bavit pozerat sa na to? Tie kamene co si dala naposledy su zaujimave ale to iste, teba sa o to starat cistit a efekt biedny. To je dobre skor do verejnych priestorov, doma sa to za chvilu okuka.
Odpovedať
Profilova fotka
@hey_jude vkus máte dobrý, stav popísal leonardom, ešte keď som robil tak jeden taký špalok stál okolo 100tis Sk, sused to robil. Je s tým spojené tech zariadenie, na taký prietok treba min.300W čerpadlo, nádrž na vodu pod zemou alebo jazierko. Mal som takúto požiadavku od zákazníka, ale keď som im popísal prevádzkové náklady, stiahli objednávku. To, čo je na obrázku obsluhuje 50W čerpadlo
Odpovedať
@jan45 Dakujem za Vasu reakciu. Hm, cena je na zamyslenie sa... Neviete nahodou o nejakom menej narocnom zariadeni (ani neviem ako to presne nazvat)? Proste zahrada mi pride trochu staticka a rada by som ju "rozhybala" nejakou nestatickou vodou. Jazierko je pekne, ale nemam tolko priestoru.
Odpovedať
@sysell Dakujem za reakciu. Sama nie som rozhodnuta, preto kazdy nazor je pre mna cenny :) My sme chceli mat "zen" zahradu, v ktorej budeme relaxovat, preto sa mi tam ta voda akoby ziadala... Rozmyslam aj nad uzkym a vyvysenim bazenom, kde zo steny bude stiekat voda. Nieco podobne, len vyvyseny tak, aby sa dalo sediet na okraji: https://www.pinterest.com/pin/5646388... To je uz vsak dost drahe... :(
Odpovedať
Profilova fotka
asi som Vás uviedol do omylu, nepísali ste, že priestor je obmedzený. Riešiť sa to dá menšou nádržkou a filtrom, a myslím, že čerpadlo 50W by bolo úplne dostatočné. To, čo ste mali na obrázku bol prírodný kameň opracovaný, podobný efekt sa dá dosiahnuť umelým kameňom .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?