Ficus elastica

Ahojte mám už celkom vysoký ficus ale chcem z neho urobiť "strom" že by bol rozvetvený. Zatiaľ má listy na celom kmeni. Vie mi niekto poradiť ako ho zostrihnúť?? Neviem nájsť taký obrázok ale odfotím u nás v jednom OC.
Odpovedať
Nikto mi neporadi? Som úplný začiatočník a meccem ho zničiť. V článkoch je mnozenie ale ako ho upraviť alebo aby zhrubol kmeň som nič nenašla.
Odpovedať
Profilova fotka
@6mia6 Ficus elastica sa ľahko rozmnožuje aj tvaruje. Stačí odrezať vrcholový výhonok a ten môžete aj dať zakoreniť a získate mladú rastlinu. Tam kde odstrihnete sa Vám rozkonári a bude hustejší. Tu je názorná ukážka http://www.ireceptar.cz/zahrada/jak-s...
Odpovedať
@rastlinky_sk a ako sa docieliť zhrubnutie kmeňa?
Odpovedať
Profilova fotka
@6mia6 Presťahovať sa min. 600 km južnejšie a vysadiť ho natrvalo do záhrady. Staršie väčšie rastliny, ktoré nájdete v dovolenkových destináciách, majú hrubý kmeň.
Odpovedať
Na dovolenke som nič take nevidela, nemusí to byť strom s priemerom pol metra len aby sa neohybal. @rastlinky_sk
Odpovedať
Profilova fotka
@6mia6 A kde ho máte umiestnený? Väčšinou rastlina rastie príliš rýchlo do výšky a tým pádom menej do kmeňa, lebo sa ťahá za svetlom. Máte rastlinu postavenú pod oknom na zemi? Skúste jej dopriať čo najviac svetla a rastlina nebude tak rásť do výšky. Čím bude starší, tým bude aj silnejší.
Odpovedať
Tak to si presne trafil. Je na zemi pod oknom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?