Farbenie kameňa

Dobry den vsetkym. Chcel by som sa opytat na Vas nazor k farbeniu štrku, kt. bude uložený medzi domom a obrubnikom. K domu sa nam najviac hodí antracitová farba, a preto by sme volili strk takejto farby. Štrk takej farby sme aj našli, avšak za jednu tonu pýtajú 350€, a nám treba okolo 1,8t, aj to dávame iba vo vrstve 5cm, na spodku je obyčajný riečný strk. Strk by nas teda vyšiel na takmer 700€, co za kameň je pre nas obrovská položka. Preto mi napadlo, ze by som obyčajný štrk zafarbil na takú, aká sa nám hodí. Čo si o tom myslite? Rozmyslal som nad farbou na betón, ktorá by mala byt aj odolnejšia poveternostným vplyvom. Ano viem, ze by to bolo pracne, ale nikam sa neponahlam. Kúpil by som farbu v dvoch odtieňoch, nech je to prirodzenejsie. Za nápady ale alternatíve tipy ďakujem.
Odpovedať
Ps: robil by som to spôsobom ponoru napr. 10kg vo farbe, následne by som ich "scedil".
Odpovedať
@moggie_1 kup mineralizovanu stiepku. Je aj antracitova, nerozpada sa ako mulcovacia kora, garantuju niekolko rokov. A cena je uplne inde ako antracitovy lomovy kamen. http://www.cemwood.sk/produkty/gala-d... Ja by som farbila jedine nieco porovite ako pemza alebo lavovy kamen. Normalny riecny strk ti asi farebny dlho neostane.
Odpovedať
Profilova fotka
@moggie_1 podla mna ten tmavý strk aj tak bude celé leto špinavý od peľu, na svetlom ti nic nebude vidieť. Stačí keď si porovnas tmavú a svetlu dlazbu v exteriéri, nas napríklad vsetci odhovárali od tmavých okien aj žalúzií, ze na tom všetko vidno, tie pele mas naozaj od jari do jesene. Dala by som určite svetlý, odhliadnuc od toho, ze to nebude vyzerať ani trochu prirodzene..
Odpovedať
@zita19 dakujem, presne taky tip som potreboval, este som sa nestretol s takou stiepkou, skusim sa na to potrieť v zahradnictvách. @bambula626 dakujem, ale teraz mame ten obyčajný a nepáči sa nam to velmi, uplne je to stratené, fasáda je totiž kremej farby
Odpovedať
@zita19 a este jedna otazka, myslite si, ze ak by som použil farbu v spreji, tiez to kameň neudrží?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?