Drevene zahony

Dobry den, idem si k vam po radu, dali sme si spravit drevene vyvysene zahony a prisli nam taketo drsne neopracovane drevo, a presviecaju nas ze je to v poriadku, ja som vsak videla u susedov hladke dosky , nieco ako mame dreveny domcek spraveny ,prikladam aj fotky. Ja som sa chytila rukou a hned som citila drsnotu, aj ked by som sa oprela nohamy tak bude mat poskriabane stehna. Budem rada za kazdy postreh , alebo radu , ci je to v poriadku, ako to mate vy?
Odpovedať
Aj my mame zahon z podobnych dosiek a nikdy som nemala poskriabane stehna. po pravde ani si neviem predstavit ako by sa moje stehno dostalo do kontaktu s doskami zahona
Odpovedať
@winkysmile moc nechápem, čo chcete vlastne počuť ... Na funkčnosť "dreva" to nemá žiaden dopad, takže sa jedná len o "estetiku" ... Keď kupujete niekde rezivo, tak je bežné, že na niektorých miestach je presne takýto povrch ... Niekto to rieši a zbrúsi to, niekto to nechá takto ... Neviem, ako ste mali riešenú objednávku ... Ak je tam vyslovene spomenuté, že povrch bude obrúsený, tak je to dôvod na reklamáciu ... Ak tam niečo takéto uvedené nie je, tak asi si nepomôžete ... Prípadne si zistite, s čím to natierali, povrch si prebrúste a premalujte ... Stehná si o tom určite nedoškriabete ...
Odpovedať
@zita19 Mne to takisto velmi nevychadza. Tiez ich mame, nestazuje sa zena a ani mne sa nic podobne nestalo. Normalne ich mame obrusene, hladke, proste ziadny takyto problem som zatial nemal.
Odpovedať
Profilova fotka
@winkysmile Hobľované rezivo má väčšiu schopnosť odolať vode a vlhkosti. Hladký povrch znižuje absorpciu vody no zásadný rozdiel to nie je. Ak ste chceli hobľované (drahšie) mali ste si také objednať....môžete si to obrúsiť a museli by ste to znovu impregnovať.....čo je dosť práce a vyhodených peňazí lebo efekt bude nepodstatný.
Odpovedať
@eagleowl hoblovane rezivo ma nizsiu schopnost prijat lazuru ci inu povrchovu upravu, tym sa to vykompenzuje 🙂
Odpovedať
Asi som sa zle vyjadrila, mna zaujimal nazor ci mate aj vy taketo drsne vyvysene zahony a ci je to bezne, pretoze vsade na fotkach je krasne hladke drevo. Ked som sa pytala na zahon nikto sa ma nepytal ci chcem opracovane hladke drevo alebo drsne, iba rozmery a farbu, cize pre mna to bola automaticka zalezistost ze to budu hladke dosky . Ked nam robili domcek tiez sa ma to nepytali ale dosky su normalne hladke. Pochopila by som ak na niektorych miestach je nieco drsnejsie, ale nie ze kazda doska je cela drsna. Chcela som sa poradit a pocut nazor inych ludi ako to maju , aby som to mohla porovnat a zhodnotit. Myslim ze je na mieste zhodnotit dodany vyrobok, a nie hned zaplatit za nieco s cim niesom/ nebudem spokojna a potom uz len frflat nad rozliatym mliekom.
Odpovedať
@zita19 ja som sa len isla pozriet na zahon a hned som sa naciahla ako ked sadite a oprela som sa nohamy, je to normalne ked nedociahnete lebo je siroky a vysoky, rukou ked prejdem hned mam triesku. Mozno to z fotky nie je vidno ale je to fakt drsne po celom zahone .
Odpovedať
@winkysmile v poriadku je to podľa toho čo ste si objednali. Ak hobľované tak to nie je v poriadku ak o hobľovaní nebola reč tak je to v poriadku.
Odpovedať
@winkysmile neviem aky je ten vas zahon, my mame pol metra vysoke a meter siroke, takze ziadne opieranie stehnami nehrozi. Ked sa ti to nepozdava, reklamuj. Ty si zakaznik a uzivatel, tak ty sa rozhodujes co chces. No a ci to zhotovitel uzna je iba a len vecou toho, co mas v zmluve. Domnienka, ze vsetky su hoblovane je len tvoja, pretoze na fotkach tazko posudis, ci su dosky hoblovane, ci nie
Odpovedať
@winkysmile odkial ste objednavali?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan úprimne neverím že sa to vykompenzuje.....hobľovaná doska vydrží viac.....no netvrdím že je to podstatné.....zhnije to aj tak zdola.....
Odpovedať
Profilova fotka
@winkysmile tie dosky su hoblovane ale z vzduchosucheho dreva a pri natere sa vlakna takto postavia vid foto 1. Foto 2 su vlakna postavene z hoblovania lebo v drsnom mieste idu opacne... bezna vec. Odstranuje sa to brusenim pred naterom a jemnym brusenim po vyschnuti prveho nateru. Po naneseni druheho nateru dosky ostavaju hladke do doby kym sa mikroklima v dreve nevyrovna mikroklime okolia a ta sa meni .. jar leto jesen zima ... a dosky bud popukaju alebo zdrsnia sa. Osobne mam zahony iba hoblovane a drzne ako smirgel a nevadi to. Ide o to aby hlavne bol spravny rozmer zahonu a to ze z dlhsej strany dociahnes kusok za stred ... vtedy sa o zahon neopieras. Tak bud v pohode alebo to zlahka prebehni smirglom a pretri 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
@winkysmile ak sa ti to nejak nezda, tak normalne kontaktuj dodavatela a povedz, co je vo veci. to budes mas proste najrychlejsie a hned budes vediet, na com si. chapem, ze predstava bola ina, ale nikto tu ti tie dosky nevymeni ani neupravi.
Odpovedať
no podla mna ked kupujem nieco taketo, musi tam byt uvedene, ci tie dosky su ohoblovane alebo nie. ak to uvedene nie je, tak sa automaticky pytam. sorry, moj nazor.
Odpovedať
Kúp si poriadne montérky do záhrady a nefňukaj tu. Máš pekné vyvýšené záhony.
Odpovedať
@petiar aj takymto sposobom sa to da vyriesit 😄 ale to nie je fnukanie, pani/slecna sa normalne pytala na nazor, tot vse.
Odpovedať
@macejmatus Veď som aj napísal svoj názor. A veľmi som sa krotil. 🙂
Odpovedať
@petiar monterky aj gumaky mam uz dost davno, avsak moj stav mi uz vela nedovoluje ( tehotenstvo) takze co mozem je len pisat / volat/ delegovat.
Odpovedať
@zita19 zahody su vysoku 80cm a pri mojej vyske sa one opriem stehnamy. Zahony sme objednavali od firmy co nam robi akoze "zahradu na kluc" o com tiez radsej pomlcim, takze ziadna zmluva ani nic podovne proste chceli sme ich mat vyrobene donesene osadene, nikto sa nepytal na detaily jedine rozmer. A to skoro vsade kde som si zistovala ceny ziadna otazka ohladne hladkosti / opracovania apod. Clovek sa uci , kebyze si to mozem a viam spravit sama tak to spravim a to s viacerymi vecami pretoze v dnesnej dobe najst ludi alebo firmu ktora robi dobre je fakt tazke. Cest vynimkam.
Odpovedať
@winkysmile Už to nerieš. Kupovala si záhony do záhrady, budú 24 hodín vystavené poveternostným vplyvom, tak tie dosky budú o 2-3 roky vyzerať tak, že to, že nie sú nahladko ohobľované ani nebude vidno. To je ako keby si chcela žumpu z lešteného betónu. V záhrade je to zbytočné, tie drevá sa časom zničia tak, či tak. To nie je skriňa v spálni. Daj si staré tepláky, alebo ak to nevieš prekusnúť, tak daj úlohu polovičke, nech si zoberie do ruky brúsku s brúsnym papierom zrnitosti do 150 a nech to prebrúsi. Bude to robota na pár hodín, podľa počtu záhonov. Nič tragické sa nestalo, buď rada, že ti vôbec tie záhony dodali, že firma neskrachovala. Je tu kopec tém, kde ľudia zaplatili zálohy a materiál vôbec nedostali.
Odpovedať
@winkysmile tak nepodpises zmluvu, nespecifikujes co od nich pozadujes, nechas im v podstate volnu ruku na to ako to spravia, z coho to spravia a kedy to spravia a este sa cudujes? Pri tom tvojom pristupe mozes byt rada, ze to vobec nieco dodali.
Odpovedať
@chrobak7 , @zita19 uzavriem tuto diskusiu ,ale spomeniem ze dane zahony nam prebrusili , s tym ze dany stolar si kupil novu brusku a povedal ze bude robit uz len taketo zahony, lebo je to krajsie ,lepsie, cize asi to svedci o tom ze malo zmysel mu to vratit ale zo situacie vyplinulo ze ludia pred nami si to nechali tak ( co nejdem komentovat lebo ludia sme rozny). A neodpustim si koment ze je smutne, niekedy, ked ludia chcu pomoc, a dostanu "nalozene" a vidim to tu vo viacerych forach , miesto dobrych rad, alebo podelenie sa so skusenostami, je to skor o buzeracii 😞 a to cloveku nepomoze. Zelam, vsetkym krasny den.
Odpovedať
@zita19 ohladne podpisania zmluvy, tak tu ta asi opravim, lebo asi sa nestretavas velmi s firmami. V dnesnej dobe to povacsine vsetko funguje bez papiera bez dph, Ja mam vypracovanu kalkulaciu ale neviem aky popis pri podpisani zmluvy ty tu spominas ohladne zahonov, kazda firma sa ta opyta aky rozmer , a farbu nateru a to je vsetko a vo fakture mas tiez len nazov rozmer a nic viac. Ale nejdem sa tu uz dotahovat lebo evidentne mame rozdielne nazory a pohlady.
Odpovedať
@winkysmile ano funguje to tak mnohokrat, len ono to ma presne potom aj taketo nastrahy a ty uz s tym nevies nic robit, ked nemas zmluvu a vsetko je to len od ustnej dohody, podla mna toto je uz pase, uz zbytocne to riesit a das si do buducna na to pozor.
Odpovedať
Profilova fotka
@winkysmile obavam a ze toto nebol stolar, ak ho prekvapilo ze zle obrusenemu natretemu drevu sa "postavia" chlpy, ktore treba este raz prebrusit pred druhym naterom
Odpovedať
Opat raz sa potvrdilo aspon teda mne, ze vsetko je to o komunikacii. Vidis stacilo sa opytat a hned vies na com si a jak sa k tomu postavil. Zbytocne si sa bala, rozculovala a tak podobne, zaklad je proste pytat sa, informovat sa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?