Dosiahne trávnika

Ahojte. Máme v trávniku,ktory sa sial na jar,dost buriny. Mozeme teraz vystriekať chémiu,proti burine, a za tyzden, dosiat trávu? Prípadne aj dat hnojivo? Alebo az na jar? Dakujem
Odpovedať
@abenq tu niekedy clovek musi hodne premyslat aby pochopil, co sa chcel autor vlastne opytat :) Podla mna je tyzden malo.
Odpovedať
Profilova fotka
@abenq ak ste pouzili chcemiu na burinu (dvojklicnosliste rast) mozete siat travu... ale osobne by som nasial az ked sa ochladi... teraz to nema zmysel...teda v tychto horucavach...nesilil by som to
Odpovedať
Ak máte v trávniku burinu - dvojklíčnolisté rastliny, tak môžete použiť Bofix. Je prípustný aj do novozaložených trávnikov. Dosiať trávnik odporúčam až koncom septembra, keď pominú tie horúčavy a začnú sa objavovať aj dažďové zrážky. Na jeseň sa používa hnojivo na vyzretie pletív trávnika, s vyšším obsahom draslíka, aby ľahšie prezimoval. Na jar použiť hnojivo s vyšším obsahom dusíka. Ale to je väčšinou na obale hnojiva napísané, kedy sa odporúča ho použiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@abenq Ako už bolo spomenuté, Bofix sa používa na zničenie dvojklíčnolistových burín v trávniku. Dosiať trávu môžete ešte teraz a je nutné ju aj zalievať. Na jar bude treba pravdepodobne dosiať prázdne miesta, nevieme v akom rozsahu je burina, a aké voľné miesta zostanú. Na jeseň sa hnojí už hnojivami s vyšším obsahom draslíka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?