Doma vyrobený ohrev bazéna

Ahojte. Máte niekto doma vyrobený ohrev bazéna, ktorý funguje? Napríklad nejaká stočená čierna hadica, na čierno natretý starý radiator, nejaká piecka na drevo, alebo niečo iné?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som minuly rok skusal 32 ldpe hadicu, 50m to rozhodil okolo pozemku a pomahalo to. ale nevyzeralo to moc elegantne tak to manzelka zamietla =)
Odpovedať
Ved keby si ju roztiahol do pravidelneho slimaka na daku osetrenu OSB dosku, tak by si ju mohol mimo sezony odpojit a schovat pricom by to vyzeralo ako profesionalne riesenie :-) http://www.ecoprodukt.sk/novinky-a-sp...
Odpovedať
@jakino my sme vyhodili solarne panely na strechu a nic nam nezavadzia..nic nespati lebo s pozemku na to nevidim😂
Odpovedať
Mňa zaujalo toto http://cofa.blog.cz/0805/sen ale treba byť dosť zručný... :-)
Odpovedať
Kedysi som si kúpil solárnu pyramídu, ktorá má podobný princíp, ako stočená hadica a nehrialo to nič, tak som ju predal susedovi :-) Potom som pochopil, že dôležitá je plocha, tak som skúsil plastový solárny panel, ktorý mi dal švagor, ktorý rušil bazén. To už bolo lepšie, ale plast vydrží len okolo 5 rokov. Starý radiator predpokladám bude hrdzavieť. Preto dumám, že ak nebude stačiť na vyhriatie bazéna priame slnko na vodu a zakrytie bublinkovou fóliou, bude treba buď originál slnečné kolektory, alebo tepelné čerpadlo. Keďže si ale rád vyrábam veci sám, dumám, ako si vyrobiť aj ohrev bazéna. Striech aj pozemku mám dosť, takže umiestniť to mám kde, len otázne je, ako na to :-)
Odpovedať
Ahoj! No moj šikovný muž si ohrev robil sám. Bolo to pri nadzemnom bazéne s tou nafukovacím kolesom navrchu. Urobil si drevenú konštrukciu z dreva asi 60 x 120,do toho stočil do hada hadicu, vzadu bol čierny plech a nakoniec to prikryl sklom a napojil na filtráciu. Vodu to krásne ohrevalo, len bazén doslúžil a s ním sme zrušili aj solár. Bolo to na drevenej konštrukcii zozadu bazéna a nebolo to nijak esteticky hrozné.
Odpovedať
Keby som to isiel na tvojom mieste robit, tak najjednoduchsie to bude z tej medi. Kup si medenneho hada, ktoreho z lahka rozvinies , prispajkujes ku medennemu plechu odspodu vid ten navod vyssie a je to. A ku tomu este solarne cerpadlo, cize ked bude slnko ohrievat vodu, tak ju bude mat i co cirkulovat.
Odpovedať
Cirkulácia sa dá aj "sifonovym" spôsobom ako na starých chladičoch. Či ??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?