Cyprustek columnaris - da sa odspodu ostrihat?

Mám v záhrade dva cyprusteky. Výška cca 4m. Chcem ich zvrchu zostrihnúť a udržiavať cca v 3,5m výške. Potrebovala by som ale aj pod nimi priestor. Dá sa cyprustek ostrihat odspodu na kmen? Chcem cca do výšky 1,2-1,5 m od zeme.
Odpovedať
Ano, da sa ostrihat. Ale lepsie je strihat "od mlada",kedy su konariky este malicke. Vtedy nezostavaju velke rany po zostrihanych konaroch.
Odpovedať
Profilova fotka
@citronove_koliesko Presne ako spomenula majki555....ihličnany sa väčšinou nechajú vyrásť do požadovanej výšky a potom sa zrežú vo vrchnej časti nie hlboko a rovnomerne a priebežne 3x za rok sa upravujú aj vo svojej šírke. Je otázne, keďže nemáme fotku, ako to celé bude pôsobiť. Predsa len 3,5 – 4 m strom má už vetvy hrubšie a už nemusí pôsobiť esteticky. Všeobecne rez znáša dobre, ale nie rapídny. A ak to chcete predsa len, vhodnejšie obdobie na rez bolo v júni.
Odpovedať
@rastlinky_sk dakujem za odpoved, ale neviem co s nimi pretoze vcera som ich tak lepsie pozerala a zistila som ze zvnutra su hrdzave :( co s tym? zvonku su pekne zelene a maju aj prirastok
Odpovedať
Profilova fotka
@citronove_koliesko Pokiaľ je to len vo vnútri suché, je to bežný jav. Môžete to rukou jemne poodstraňovať. V prípade, že sa vám zdá, že je to vo väčšom rozsahu, môžete použiť horkú soľ.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?