Čo vysadiť okolo plota na okružnej ulici?

Ahojte, potrebovala by som poradiť, čo vysadiť okolo plota /klasické pletivo,odspodu cca 0,5m beton.a nad nim cca 1m vysoký plot/ o dĺžke 44m na okruhu ulici,aby sme mali trochu súkromia??? Niečo na výšku 2- 2,5m. Tuje, tis? Brest nie. Niečo čo rýchlejšie rastie, nie je okolo toho veľa roboty a hlavne zakryje pohľady okoloidúcich??? Pozerali sme aj rôzne plotové dielce,ale tá cena... nepripadá do úvahy. Ďakujem za každý tip.
Odpovedať
@rastlinky.sk ?
Odpovedať
Profilova fotka
@anib Ďakujeme za otázku. Dosť rýchlo rastie Tuja smaragd, je stálozelená. Výsadba asi 70 cm od seba. Atraktívnejšie sú listnaté dreviny, s ktorými je však viac starostí. Rýchlo rastú, vyžadujú strihanie a je z nich väčší odpad. Vhodné sú buk, hrab, javor a ich kombinácie. Veľmi dobre vyzerá Prunus laurocerasus Novita, alebo kultivar Etna. Stálozelený vavrínovec, veľké lesklé listy. A kvitnúce sú asi počas roka najkrajšie. Vytvorte kombináciu zlatého dažďa, tavoľníka, tamarišky, dulovca, orgovánu, budleje, vajgelie a vtáčieho zobu a získate nádherný voľne rastúci plot. Všetci sa budú obzerať. Treba ich rozmiestniť tak, aby vždy nejaký ker kvitol a bude to nádhera. Semená tisu v červených bobulách sú jedovaté, a to by mohlo lákať deti.
Odpovedať
aljašsku čučoriedku na jar krásne kvitne na bielo take hviezdičky má jedlé bubulky klasická čučoriedka môžeš zavárať, džemy a iné ----- na pôdu nenáročna nepotrebuješ kyslu zem na jeseň sa sfarby do žltočervena na živý plot potrebuješ 7 rastlín ozaj odporučam ja sa tomu venujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@rastlinky_sk prosím o radu, môžem teraz strihať vavrínovec Etna? je zasadený prvý rok, má pekné prírastky, dokonca teraz kvitne :-) Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kety75 Zdravím, ešte ho môžete zostrihať. Ideálne však do konca augusta. Nevadí, že kvitne. Ročne máva prírastky do 20 cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?