Čo vysadiť na toto miesto pred domom?

Profilova fotka
Poradili by ste mi? Pred domom máme takéto miesto. Ja by som to chcela nejako skrášliť(kvety). Zavadzajú tam 2 stĺpy, 3 pne. Teraz tam rastie trochu trávy. Ďakujem :)
Odpovedať
1
2
Osobne by som to vysypal strkom alebo korou a vsadil skor na stromky pri plote. Tym padom by zakryli aj stlp no aj samotny plot. A prakticky si pred ne mozes dat uz potom cokolvek
Odpovedať
Profilova fotka
@stano_33 áno chceme tam dať štrk aby sa tam dalo aj parkovať, len kúsok od plota by som niečo chcela vysadiť. A stromy nechcem veľké. Boli tam 3 tuje ktoré museli vypíliť kvôli káblom.
Odpovedať
Tiez si myslim, ze by bolo vhodne dat tam nejaky zivy plot, aby aj plot nebolo vidiet, aj to celkovo to prostredie skrasli, do kory by som nesiel tu vrabce rozhadzuju a kadeco sa v nej drzi :-/
Odpovedať
mne sa osvedcil zivy plot z hrabu a buka. strk na parkovanie napr. frakcia 8-16, drveny a udusat. do medzier sa postupne dostane hlina a bude rast trava. strk zabezpeci, ze tam nebudete mat blato a kolaje.
Odpovedať
@natushik153 K plotu nejaké nízke kríky - napr. orgován, zlatý dážď. Na plochu zase trávu. Môžeš to olemovať levanduľou, budeš mať vôňu pred domom.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 orgován a zlatý dážď nie sú veľmi nízke. Trávu nie. Parkujú tam autá.
Odpovedať
@natushik153 zlaty dazd vies strihat do pozadovanej vysky. sused ma z neho zivy plot,chodim sa kochat tou zltou zaplavou. da sa rozne tvarovat,je to vdacny krik.
Odpovedať
Profilova fotka
ak tam zvyknú parkovať autá tak by bolo najlepšie to vysypať štrkom aby ste tam nemali blato keď bude pršať alebo keď sa bude topiť sneh.. a pri plot dajte nejaké tie stromky ako živý plot a hotovo...
Odpovedať
Profilova fotka
@natushik153 taktiez by sa mi tam pacila skora, ked tak nejake kamienky a stromceky povysadzala. Skus si mozno nejakeho zahradnika objednat, aby ti to tam nejako navrhol :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Akékoľvek kríky a nechať narásť do výšky plotu, ten skutočne kazí dojem.
Odpovedať
Profilova fotka
@natushik153 cokolvek tam vysadis, tak sa o to budes musiet starat. Ci to uz bude strom alebo ker. No a parkovat sa da aj na trave, na to su zatravnovacie tvarnice. Ak chces nieco relativne bezudrzove, tak ten plot natrite inou farbou alebo vymente a nebudes musiet nic tvarovat ani strihat.
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka47 mne nerobí problém sa o to starať :) Prerábame si dom, nie je ešte dokončený. Výmenu plotu budeme riešiť až potom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@natushik153 no ak chcete menit plot, tak by som tam potom asi naozaj nesadila nic velkeho, aby vam to potom nezavadzalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka47 hej preto tam nechcem vysádzať nič veľké
Odpovedať
Profilova fotka
@natushik153 to by som asi zvazila nejake cibuloviny (na jesen vyberies a na jar mozes smelo zasadit niekam inakm), pripadne nejake okrasne travy, ktore sice tiez vedia vyrast do vysky, ale nemuseli by zavadzat tolko, co ker alebo strom.
Odpovedať
posad par zakrslych ihlicnanov okolo plota, ku stlpom nieco vyssie a mas vyriesene na roky. Mozes oddelit od parkovacieho miesta skrytym, obrubníkom, ktory zasypes makadamom a zo strany vysadby namulcujes kartonmi a mulcovacou korou. Spravis taz, mas na roky po starosti. len obcas dosypes koru. Pri tom plote je aj tak poda vystavene, tam nic poriadne neporastie, len ihlicnany od prirody vymyslene na sprtanske podmienky. Este by som dokombinovala aj skalnik, tie sa casom rozrastu po zemi, nedude ani burina rast ani mulc nebude treba doplnat
Odpovedať
@natushik153 kvety ti nebudu kvitnut cely rok. Skor by som tam dala nejake stromceky a nejaky ten strk, kamene alebo okrasnu koru
Odpovedať
Aku vrstvu makadamu odporucate na taku plochu, kebyze tam obcas parkuje osobne auto?
Odpovedať
@matus_m joj, to si sa zle opytal. Tu baby burinky riesia :-D Ale povolame odbornika na pomoc @jan45 bude vediet poradit
Odpovedať
Posadil by som nieco vyssie a tym padom sa nebudete musiet nejako ani ponahlat s vymenou plotu, pretoze ho nebude vidiet, usetrite aj cas aj nejake tie peniaze a vymenite, ked sa na to budete citit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 som skôr na koreňové čistiarne ako na estetiku,ale na parkovanie súhlas so zatrávňovacími tvárnicami, stačí 10 cm štrku, okolo el. stĺpa brečtan, na plot pavinič, rastie rýchlo , môže byť aj brečtan, ale rastie pomalšie.
Odpovedať
@jan45 ja viem, ze korenove cistiarne ale @karcika8 sa pytal na vrstvu makadamu a to je chlapska zalezitost. Mne v tom momente ziadny iny stavebne zdatny chlap nenapadol. Mozno budes vediet povolat niekoho povolanejsieho Ale korenova cisticka by tam celkom pasla. Aj pekne aj uzitocne, len asi by sa na tom nedalo parkovat :-S
Odpovedať
Profilova fotka
čo je korenova cisticka ? @zita19 @jan45
Odpovedať
Profilova fotka
@natushik153 je to čistiareň odpadovej vody na prírodnom princípe, https://vegetacnecistiarne.blogspot.sk/
Odpovedať
Profilova fotka
ešte to nie je hotové
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@natushik153 dobrá práca :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tomis12 Ďakujem :) dalo mi to zabrať všetko som robila sama okrem obrubníkov :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
hotovo
Odpovedať
@natushik153 vyzera to celkom fajn. To su tuje?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?