Čo urobiť s kameňmi na pozemku?

Mame na pozemku takmer len same kamene a ide to fakt do hlbky niekolko metrov. Co sa s tym da robit? Vsetko stiahnut a naviest nejaku dobru zeminu? To pri 800m2 bude trosku dost financne narocne. Vsetci tvrdia ze take v zivote nevideli
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@bbaron Zrejme Vám niekedy v minulosti cez pozemok tiekla voda. Navrhujem na pozemku začať ťažbu štrku/kameňa a po čase sa skúste popozerať po inom pozemku :-D
Odpovedať
Dnes su kamene ako dekoraciu v zahrade v mode.Ludia ich kupuju obrovske mnozstva. Ty mozes tuto "nevyhodu" vyuzit a vytvorit zahradu v tomto style. Skalka,suchy potok, suchy murik a pod. Tvoja zahrada bude jedinecna a naozaj prirodna, ziadne umele prvky ... Na zasadnie stromkov ti staci vykopat hlbsiu jamu a iba tu zasypat zeminou. pripadne dorobit par zelenych "ostrovcekov" na spestrenie. Na nete je vela inspiracii ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bbaron zavisi to od toho co na tom pozemku chces mat. Ci ho chces mat cisty alebo si tam sprav taku zahradku ako ti navrhuje majki555
Odpovedať
hm, mrzute....jedine ze by si kamene vyuzil ako vypln do gabionov. ;-) Navazka v tvojom pripade zrejme bude nevyhnutna. Tam, kde budes chciet mat zeleninu, tam sa nevyhnes asi vyvysenym zahonom, do ktorych das dobru zem a na travu asi postaci ta navazka v nejakej vrstve. Pozemok mas asi niekde na skalnatom podlozi, ci?
Odpovedať
Profilova fotka
majki555 má pravdu. Z nevýhody môžeš spraviť veľkú výhodu a niečo netypické. Chce to len trošku zapojiť fantáziu..
Odpovedať
@bbaron vyzbierat ich a potom z nich nieco pekne vytvorit, nejake jazierko alebo nieco podobne
Odpovedať
Profilova fotka
@romokucharik nie som si isty, ci vyzbierat ich by bolo jednoduche ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@romokucharik to by sa ale narobili a kolko casu a usilia by ich to stalo
Odpovedať
@linear324 nakoniec by z takehoto problemu mohli vytazit celkom dobvre peniaze :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@brunodumo mohli ale aj nemusia:D
Odpovedať
suchy potok je velmi dobry napad. Vyzera to dobre.. :) mam susedov ktory si taky robili, len oni si museli kamene zhanat a ty mas vyhodu ze ich mas :)
Odpovedať
@sebastian9 a z kade ich zohnali?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bbaron Ja to robím takto, veľké kamene ručne vyberiem a uložím, ostatok zahrabličkujem a kôpku preosejem na site 14x14mm. Pod 14 mm použijem ako zeminu (vrátim nazad), nadsitnú časť ako drenáž, alebo na spevnenie (chodníky, cesta). Zatiaľ všetky frakcie mi chýbajú.
Odpovedať
@bbaron Opravujem, používam sito 20x20 mm
Odpovedať
Profilova fotka
Pozvi susedov. Naši si vypýtali "pár kameňov do skalky" a neostalo po nich nič. Dokonca nabehli poslednýkrát aj s krompáčom, aby ešte čosi vydolovali. :-| Ale my máme iný typ skaly, taký pieskovec, sú to také ploskáče.
Odpovedať
Toto je tá najhoršia časť alebo je to na celom pozemku takto? https://www.youtube.com/watch?v=C5MlU...
Odpovedať
Profilova fotka
@peterkob to ti je parada! @vsicka036 to vzdy tak zacina ze par.. a nikdy to pri tom neskonci.
Odpovedať
Profilova fotka
@krystopf Asi by som si mala zvykať. Minulý rok, keď sme mali zhrnutú ornicu, tak si tam sused preosieval. Že do paradajok, lebo v obchode to vychádza na 5 eur. :-| Ale paradajku som od neho nevidela ani jednu..
Odpovedať
Profilova fotka
My máme tiež andezit na pozemku. Z tých najväčších som dala postaviť oporné múry, lebo sme na kopčeku, niektoré ako ohrádka okolo kvietkov a na celý pozemok sme si dali pri terénnych prácach naviesť zeminu. Ak nejaké ešte nájdeme, umiestnime ich pri plote a pod. Sú dekoratívne a páčia sa mi.
Odpovedať
@vsicka036 No vidíš akú máš nevýhodu. Keby si bola mojou susedkou ja by som ťa aj vybozkával.
Odpovedať
my sme takéto skaly dávali ku základom, môžeš ich nahádzať aj do jamy, kde tečie voda z odkvapov. určite je to malý poklad na pozemku.
Odpovedať
@riama276 ste to super vyriešili, u Vás je teda pekne vidieť že aj s takými kamenmi sa dá niečo užitočné urobiť:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vsicka036 to tak byva, treba mu povedat ze vtedy si mu bola dobra ale nic za vdaku si od neho nedostala
Odpovedať
Profilova fotka
@dalikbalik Už kašlať na nich. Ale keď povedal, že tie paradajky vyhadzovali, lebo ich bolo ako jahôd a nikto to nechcel jesť, tak zabil.
Odpovedať
@martanko34 no ano to mas pravdu
Odpovedať
@vsicka036 susedia maju to iste, ale zatial este nebyvaju....
Odpovedať
Profilova fotka
@romokucharik to som rad ze so mnou suhlasis:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bbaron Všetko záleží od vašej predstavy o záhrade. Pokiaľ má dominovať trávnatá plocha, musí sa urobiť navážka, všetko vyzbierať, pokiaľ chcete záhony, skalku, suchý potok, je to výhoda. Na zeleninovú a ovocnú časť treba pôdu tiež dôkladne pripraviť. Najkrajšie záhrady vznikajú, pokiaľ sú od prvopočiatku prirodzené a pokiaľ využijete materiál, ktorý tam máte aj ušetríte. Napíšte si predstavu o záhrade a podľa toho jednotlivé časti záhrady riešte.
Odpovedať
Profilova fotka
@vsicka036 nabuduce si to nedaj len tak :) alebo mu povedz ze jasne ale nieco za nieco, ved nie si charita ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@krystopf žiadne nabudúce už nebude. Keď sme teraz my niečo potrebovali, tak mali 1000 výhovoriek. Bohužiaľ, už ma to nebaví a končím s takými riešeniami. :-|
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?