Co urobit s burinou z pozemku

Chcel by som sa opytat ako likvidujete burinu na pozemku. Vytrhali sme asi 2 kopy, zhrabali a teraz sa jej potrebujem zbavit. Je mozne takyto "bio" odpad napriklad nalozit na furik a vyviezt na blizku polnu cestu a tam vyklopit do lesa?
Odpovedať
@denbraven neviem,ci toto je odpoved, kt.cakas, minimalne je to zaujimavy clanok http://urobsisam.topky.sk/zahrada/zel...
Odpovedať
Niektor obce maju svoj zberny dvor na bio odpad, informuj sa u vas. My hadzeme do rohu zahrady,kde sa onedlho rozlozi a potom rozhodime do zahrady v malom mnozstve.
Odpovedať
Profilova fotka
tu burinu tam budete mat stale ona rastie a stale najlepsie riesenie koposter pekne v rohu ako pise majki
Odpovedať
Burinu by som urcite nedaval do kompostu, ak myslite neskodny zeleny odpad, tak ano, ale ak tam matr pyr, alebo praslicku, tak toho sa treba zbavit co najdalej.
Odpovedať
Bola to hruba burina co sa bezne kosi krovinorezom, hrube stebla vysoke asi 1.5 metra... preto sme radsej vytrhali aj s korenmi... predpokladam ze toto skorej uschne nez sa zmeni na kompost.... tak asi nalozim na furik a vyveziem co najdalej...
Odpovedať
Profilova fotka
@denbraven zvycajne to ludia zvykli kedysi splalit na kopke na dvore , ked to uschlo, aj listie sa tak likvidovalo odjakziva, co sa nezmestilo do kompostu :-) , ale upozorni susedov , nech si zavru okna najprv .
Odpovedať
Profilova fotka
Najjednoduchším spôsobom by naozaj bolo to spálenie, ale ani to nie je také jednoduché. Vo väčšine obciach aj zakázané páliť aj takýto odpad. Nie všetky obce majú možnosť zberu rastlinného odpadu. Na kompost tiež neodporúčam burinu, najmä tú so semenami. Vykopte jamu ak máte možnosť a burinu tam zahrabte. Najskôr ju však nechajte zoschnúť.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?