Čo si myslíte o výrobkoch Parkside z Lidlu?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Zaujíma na Váš názor na túto značku, pretože čo som počul do kvality je vraj porovnateľná s profi náradím a je za ľudové ceny..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@technik007 Hm,... keď otvorím takú prevodovku, a…
@petersd "Ale v zásade, máš pravdu, primerané namázanie prevodovky nikdy nie je na škodu."" Tak už si si aj odpovedal...🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@petersd "Ale v zásade, máš pravdu, primerané nam…
@technik007 😉
Odpovedať
Pozdravujem Celkovo som s výrobkami Parkside spokojný, od tej značka mám viacej náradia a všetko funguje ako má, až na uhlovú brúsku. Pred cca. dvomi mesiacmi som si kúpil veľkú s priemerom kotúča 230 mm. Keď som ju zapol už sa nedala vypnúť. Vypínač sa síce vrátil do pôvodnej polohy, ale brúsku to nevyplo. Reklamoval som ju a vrátili mi peniaze. Tak som si kúpil zase takú istú a znova taký istý problém! Zase som ju vrátil a vrátili mi peniaze. Ale ja takú flexu potrebujem, tak neviem či to skúsiť ešte raz, alebo sa poobzerať po inej značke. Čo by ste mi poradili?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juraj_k:

Pozdravujem Celkovo som s výrobkami Parkside spok…
@juraj_k uz sme to tu riesili, vsetko funguje az na vypinac :-) Vcera som bol susedovi pomahat a na SDS kladive som mu z rovnakeho dovodu vypinal predlzovacku! TRAGIKOMEDIA. Nastastie akumulatorove robi ina cinska firma a funguje vyborne, dnes mi padol 12V skrutkovac z 4m na beton, utrel som ho od prachu a robil dalej ;-)
Odpovedať

@juraj_k Máš len 2 možnosti: 1. Dookola kupovať, reklamovať, vracať,.... až nakoniec natrafíš na spoľahlivú alebo 2. Kúpiť nejakú značkovú, niekoľkonásobne drahšiu . (ale už ani u značkových nemáš takú istotu, aká bola kedysi)
Odpovedať

@juraj_k Máš len 2 možnosti: 1. Dookola kupovať…
@petersd čo je príčinou tejto poruchy? neskúšal to niekto opraviť?
Odpovedať

@juraj_k možno vadná séria.
Odpovedať

@petersd čo je príčinou tejto poruchy? neskúšal t…
@juraj_k Príčinou je to, že v honbe za ziskom sa šetrí úplne na všetkom, a až pod hranicu spoľahlivosti (nie raz i bezpečnosti). Šetria aj na kontaktoch vypínačov. Flexa je spotrebíč so značným výkonom a pri zapnutí potrebuje veľký záberový prúd. No, a súčasné demokratické vypínače to nezvládajú - buď sa kontakty hneď priškvária a Ty ju nemôžeš vypnúť,... alebo odpáli im koniec a Ty vypínač už nezapneš. Na tento jednoduchý problém nie je žiadna zázračná rada. Snáď len toto, že príslušný vypínač si môžeš nájsť ako náhradný diel v nejakom e-shope, alebo napr. Aliexpresse. A buď bude taký istý (shitový - jedno kde kúpiš), alebo bude fungovať nasledujúce desaťročia. Lotéria ! 😁
Odpovedať

@juraj_k Príčinou je to, že v honbe za ziskom sa …
@petersd Riešenie napríklad za 3€. Mám odskúšané, overené aj v pokosovej píle. https://a.aliexpress.com/_EIQ0A8W
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@petersd Riešenie napríklad za 3€. Mám odskúšané…
@frantisekca Ale to je elektronika na mäkký štart, nie? (a ďalší možný problém)... Daj radšej tipy na solídne sieťové vypínače !!!!😉
Odpovedať

@frantisekca Ale to je elektronika na mäkký štart…
@petersd Záleží na type. Na TME je ich hodne na výber (mikrospínače "snap action"). Aj na stránke conrad ich majú mnoho.
Odpovedať
Profilova fotka

@petersd

Príčinou je to, že v honbe za ziskom sa šetrí úplne na všetkom, a až pod hranicu spoľahlivosti (nie raz i bezpečnosti).

Toto je už u teba tradícia a nedílná součást.. Zrejme poukazuješ, že príčinou tohoto trendu je nenažraný KAPITALIZMUS (a za komančov všetko šlapalo ako hodinky, až ľudia utekali za hranice pod hrozbou gulky do hlavy).. ..ležne skutočnou príčinou tohoto trendu je ZÁKAZNÍK (vrátane TEBA, mňa, ľudí na MS), pekný môj.. Pretože väčšina ľudí sa pri kúpe čohokoľvek rozhoduje zásadne podľa CENY!!! spomeň si, prečo si bol kúpiť plastové okná v PL :=) A toto tlačí výrobcu, aby používal lacnejšie komponenty..

Odpovedať

@petersd čo je príčinou tejto poruchy? neskúšal t…
@juraj_k musis vybrat vypinac a skusit googlit cislo alebo hladat cez google lens, inak to nepojde. Oni tie nahrady su, len nie je velka sanca ich najst podla typu stroja. Ja som takto menil v 12V parkside vrtacke a funguje uz dlhsie ako original, ale nefunguje spravne ukazovatel baterky (12V maju 3diody na tele stroja) a bral som ho z ali...
Odpovedať
Profilova fotka

@petersd "Príčinou je to, že v honbe za ziskom sa šetrí úplne na všetkom, a až pod hranicu spoľahlivosti (nie raz i bezpečnosti). Šetria aj na kontaktoch vypínačov. " Inak tu musím s tebou súhlasiť... musím povedať, že výrobcovia často idú až na hranu únosnosti ... Kupoval som teraz nabíjačku na elektroauto 5-kolík na 11kw ! a príde mi a nenapchám ju do zásuvky ... kukam pípek hovorí "Vy máte istenie 32A a hrubšie vodiče" toto je na 16A ... Hovorím, a keď už tam tečú tak veľké prúdy, neni lepšie mať väčšie istenie ? Ja mám "zastaralú" zásuvku lebo je dimenzovaná na väčší prúd :D elektrikár sa len zasmial hovoril: "Dnes sa šetrí na všetkom, ak tá zásuvka zvládne také zaťaženie, načo tam dávať hrubšie vodiče a väčšie istenie? To je drahšie, dnes sa ide so všetkým presne na hranu" Takže som musel kúpiť redukciu z 32A - 16A
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@petersd "Príčinou je to, že v honbe za ziskom sa…
@dexter89 ale je normalne, ze 11kw nabijacka ti dojde so 16A 5kolikom. 32A 5kolik je na 22kW.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@dexter89 ale je normalne, ze 11kw nabijacka ti d…
@rapidek hej teraz už to viem len na obrázku to vyzeralo rovnako 😀 vobec som ani nevedel že tie 5-kolikove 400V zasuvky sa vyrabaju v dvoch prevedeniach 32A a 16A ... myslel som si že 5-kolík jak 5-kolík a rozmery tých zásuviek sú rovnaké
Odpovedať
Článok sa načítava...

@dexter89 ale je normalne, ze 11kw nabijacka ti d…
@rapidek @dexter89 Poúč predávača, že ten nominálny prúd zásuvky, resp. celá zásuvka je určená na max. 6 hod. záťaže. Teda 32 A po dobu 6 hod. inak zástrčku už ani von zo zásuvky nevytiahneš. Ztavia sa spolu. Preto na túto "32 A" zásuvku dávaj istenie 25 A. Vtedy nemusíš rátať čas 🤣🤣🤣 Inak vyrábali sa aj 7 hodinové, no tie mali o kúsok pootočené vnútorné kolikové jadro a preto do 6-hod. zásuvky nepochaš 7-hod. zástrčku
Odpovedať
Profilova fotka

@rapidek @dexter89 Poúč predávača, že ten nominá…
@petersd hej veĎ toto, že čas... z 220V obyčajnej zásuvky je tiež na 16A a mal som to zapojené 5-6 hod. pohode na 16A a sústavne to ťahalo 2,6kw no len potom bola horúca už aj tá gumová sranda za vidlicou ... neviem či tie 16A klasické zásuvky v bytoch, domoch sú dimenzované na odbery 3kw nonstop 😀
Odpovedať
Zaujimalo by ma ci mate skusenost a takym tym malym krovinorezom tejto znacky, na baterku, ci sa to oplati ci nie. Ide mi len o pokosenie travy okolo chodnikov, okolo voliery a podobne.
Odpovedať

@rapidek @dexter89 Poúč predávača, že ten nominá…
@petersd tak to som nevedel ze su x hodinove zasuvky. ja taham 32A max 3 hodiny v kuse a potom to klesa k 20A...
Odpovedať

@rapidek hej teraz už to viem len na obrázku to v…
@dexter89 Veď to vidíš na prvý pohľad na hocijakom stavebnom rozvádzači, že su rozdielne
Odpovedať

@petersd tak to som nevedel ze su x hodinove zasu…
@rapidek Údaj o hodinách je uvedeny riadne na štítku zásuvky/zastrčky. (teda ešte aspoň donedávna to tam bolo)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@dexter89 Veď to vidíš na prvý pohľad na hocijako…
@kejsix no pre mňa to bola novinka 😀 nikdy predtým som nevidel dakoho čo by mal dve pri sebe ... teraz už hej bo si to všímam... 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od leopapech:

Zaujimalo by ma ci mate skusenost a takym tym mal…
@leopapech kamarátka to má tak som to skúšal a je to veľmi slabé, nekúpil by som to
Odpovedať

@kejsix no pre mňa to bola novinka 😀 nikdy predtý…
@dexter89 Nemohol si si to všimnúť, lebo tie terajšie zásuvky/zástrčky sa vyrábajú ešte len od konca 70-tych rokov minulého storočia,.. teda ešte len cca 50 rokov... Kto by si to stihol všimnúť ? 🤣
Odpovedať
Profilova fotka

@dexter89 Nemohol si si to všimnúť, lebo tie tera…
@petersd tie 16A užšie na400V sa určite u nás nepoužívajú 50 rokov ...
Odpovedať

@petersd tie 16A užšie na400V sa určite u nás ne…
@dexter89 Ale no... Ty mi budeš rozprávať...😀 Keď sa koncom 70-tych rokoch prestali vyrábať čierne bakelitové 3-f. 380V zástrčky/zásuvky s porcelanovým jadrom, nahradili ich tie okrúhle plastové, čo sa o nich teraz bavíme. Prirodzene, boli však 4-kolíkové, lebo vtedy ešte nebol rozdelený PE + N. Prišli 32 A ako aj 16 A, sú teda rovnako staré. Aj tie staré bakelitové boli v 2 veľkostiach. 25A a tuším 63 A.
Odpovedať
Profilova fotka

@dexter89 Ale no... Ty mi budeš rozprávať...😀 Keď…
@petersd no veď nehádam sa ... môže byť ja som myslel že tie zasuvky su rovnake ako priemer ... nie že jedna je užšia , na pripojke do domu som ju mal 6 rokov ale bez použitia 😀 až teraz použivam a pri prechadzkach tak prirodzene nekukam po zasuvkach ale po iných krásach okolia
Odpovedať
Profilova fotka
@leopapech nasi to maju na zahrade. oni su celkovo na tuto znacku zamerani, takze vsetko, co zatial potrebovali, kupovali v lidli. su s tym zatial spokojni, nie je to sice velmi silne, ale na to co potrebuju, im to staci.
Odpovedať

@petersd no veď nehádam sa ... môže byť ja som my…
@dexter89 Ja mám všetko zjednotené - či malý spotrebič, či veľký, všade mám rovnaké zásuvky 400V/32 A. To aby som nemusel v budúcnu riešiť, že kde je aká (?)...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?