Horúca

Čo si myslíte o výrobkoch Parkside z Lidlu?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Zaujíma na Váš názor na túto značku, pretože čo som počul do kvality je vraj porovnateľná s profi náradím a je za ľudové ceny..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od detonatte:

Nazdar ľudia. Idem si kupovať svoje prvé aku nára…
@detonatte ak máš prachy na zvys tak si kúp co chceš. Ale parkside performance ti tak isto poslúži a v akciách za neuveriteľné peniaze.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od albinzs:

@detonatte parkside určite nie je ok, je drahé, n…
@albinzs ""parkside určite nie je ok, je drahé, nekvalitné a nedá sa servisovať."" jA Mám /a nielen ja / veľa vecí od PKS, pretože použím už len občas, viac menej na záhrade, ale budeš prekvapený koľko vydrží napr. flexa 125mm...Použil som ju pri prerábke jadra- vyrezávanie u profilu v kúpelni... Dymilo sa z nej, lebo som dal dole ochr.dekel a nasadil som kotúč 150mm, že som si myslel v mysli ako dávam zbohom brúske... Vychladla a doteraz ju používam bez nejakých problémov...Ináč aby si bol v obraze PKS je odnož Bosch, ktorá predáva do Lídla, Kauflandu svoje výrobky..
Odpovedať

@albinzs Parkside je podľa Teba drahý, tak preto si mu dal tipy na super lacné náradia. Vidím, že sa vyznáš a vieš dobre poradiť 🙃
Odpovedať
"je drahé" ... ďalej nečítam 😂
Odpovedať
Profilova fotka

@petersd asi predajca makity alebo milwauke, dewalt, bosch, hikoki alebo hilti ,)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@albinzs Parkside je podľa Teba drahý, tak preto …
@petersd Na cenu treba pozerať s ohľadom na kvalitu, dostupnosť, servis a podobne. Všetky značky čo som vymenoval majú v ponuke náradie v podobnej cenovke ako samotný parkside perfomance. Najlepšie si dať konkrétny príklad, chcem pks aku vrtačku z lidla tak a jediné čo vidím dostupné je Aku príklepový vŕtací skrutkovač s príslušenstvom za krásnych 149€ s nabíjačkou, dvoma baterkami, bitmi, vrtákmi no proste nekúp to :) Potom ale zistíť že tam máš 2.4A nabíjačku čo je nonsens. Zistíš že tam máš 2Ah batérie ktoré nedokážu potiahnuť ten stroj na jeho maximalný výkon. Koniec koncov budeš dokupovať, či lepšiu bateriu alebo nabíjačku.
Odpovedať

@petersd Na cenu treba pozerať s ohľadom na kvali…
@albinzs presne ten kufrík s príslušenstvom som mal a z vlasnej skúsenosti ti poviem že nemáš pravdu. Po dva a pol roku sa mi pokazila vrtačka (ale čo tá prežila...) a vrátili mi komplet kúpnu cenu. Nemáš pravdu ani s tým že batérie nedokážu potiahnúť ten stroj - 2Ah je výdrž batérie nie jej výkon. Ja som si k tomu kúpil jeden 4 Ah akumulátor a rádio a tak som to v pohode striedal pri práci aj celý deň. Samozrejme že to nemôžeme porovnávať s výrobkami za násobok ceny a taktiež si treba uvedomiť že to nie je náradie na profi používanie. Ale značka Parkside je TOP náradie pre domácich majstrov a to so všetkým čo s tým súvisý , t.j. kvalita, dostupnosť, široká škála náradia na rovnaký akumulátor, veľa nástrojov za rozumné ceny, záručné doby...
Odpovedať

@petersd Na cenu treba pozerať s ohľadom na kvali…
@albinzs Normálny aku skrutkovač stojí v Lidl okolo 30€, akumulátor 25€ a nabíjačka 4,5A 11€ (všetko z rady Performance), takže sadu s dvoma batériami máš do 100€. Vieš dať odkazy, kde tebou menované značky sú za podobné ceny? Mimochodom, aj Makita je tiež kazová, Milwaukee mám skúsenosti s šmejdovými nabíjačkami a vôbec ich to dlhé roky netrápi, Hilti za ceny Parkside?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juraj_k:

@albinzs presne ten kufrík s príslušenstvom som m…
@juraj_k nemáš pravdu, malá batéria nedá do záťaže taký prúd, ako veľká
Odpovedať
Dobre klameš, zavádzaš a prisbôsobuješ si ceny podľa seba tak aby ti nakonci vyšlo :D Nabijačka 4.5A 19.99€ https://1url.cz/UJzw1 Jediný dostupný 20V skrutkovač 149€ https://1url.cz/wJzwW akumulátor 4AH 29.99€ https://1url.cz/eJzww Takže ani jednu cenu si neuviedol správne, takže ak sa chceme k niečomu dopracovať bolo by dobré sa držať faktov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juraj_k:

@albinzs presne ten kufrík s príslušenstvom som m…
@juraj_k ako ti už naznačili, 2Ah je dobra tak na to rádio, alebo keď potrebuješ robiť nad hlavou s menej výkonným náradím. Na všetko ostatné je potrebná štandardná 4Ah (performance 4Ah je shit ) batéria, kde pri vyšších prudovych odberoch neklesá napätie a tým i výkon náradia P=UxI ;-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@juraj_k ako ti už naznačili, 2Ah je dobra tak na…
@rkorba No, on klesá, ale nie až tak.
Odpovedať

Dobre klameš, zavádzaš a prisbôsobuješ si ceny po…
@albinzs tu prv nabijacku co linkujes sme viaceri kupovali za cca 8eur a podaktori ich nakupili za cca 5eur ked bol vypredaj. Za dvojitu nabijacku PDSLG 20 B1 som pred tyzdnom dal 20eur, tu som kupil len tak do zasoby, inak pouzivam PLGS 2012 A1. prikladam z faktury. Biedny Dewalt ktory spominas sa nechyta, a tie pindy pri reklamacii Dewalt naradia..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@rkorba No, on klesá, ale nie až tak.
@kejsix uz som to niekde pisal, 4Ah je dobry len standard, tak ako pise @rkorba.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@albinzs tu prv nabijacku co linkujes sme viaceri…
@rapidek Ako sorry ty ešte spíš ? Alebo si robíš prču zomňa ? Ja napíšem že nabíjačka stojí 19.99, ty mi tvrdíš že stála 5€ a pošleš mi fakturu kde je cena 19.99....
Odpovedať

@rapidek Ako sorry ty ešte spíš ? Alebo si robíš …
@albinzs keby si nebol autista tak zistis ze pred tyzdnom som kupil PDSLG 20 B1 za 19,99 a teraz stoji 34,99. Taketo akcie ma lidl kadu chvilku a vies kupit naradie za zlomok ceny a nevykrikovat, ze tamten klame, henten klame... zatial si v nespravny cas na spravnom mieste :D
Odpovedať
Článok sa načítava...

@rapidek Ako sorry ty ešte spíš ? Alebo si robíš …
@albinzs este jedna vec, na fakture mas cenu za 4Ah aku. Daj sem ceny tebou vybranych znaciek. Pozeral som aktualne Dewalt, tak najlacnejsi je presne za trojnasobok...
Odpovedať
Tak beriem speť prepáč, nepozrel som som už konkretne číslo. Ale stále si myslím že by sme sa mali baviť o aktuálnych cennách a nie o akciiových. Vieš chlap čo sa tu pýtal chce kupovať narádie, predpokladám že dnes a nie o pol roka čakať na produkt v akcii. Ale chápem a súhlasim že pokial tie akcie sleduješ a postupne skupuješ narádie v akcii tak vlastne kupuješ narádie za dobrú cenu ako píšeš za zlomok ceny.
Odpovedať

@albinzs este jedna vec, na fakture mas cenu za 4…
@rapidek Ak chceme porovnávať ceny, tak nemôžme porovnávať nejakú akciovú cenu na tvojej faktúre s nejakou pevnou cenou na eshope ktorý nájdem na googli. V práci používame milwauke kupuje sa to vo velkom bez dph a tie ceny sú úplne inde ako keby to kupovala fyzická osoba. Ak chcem porovnávať bavme sa o aktualných cenách a nie že som to kúpil na firmu alebo v akci alebo od romáka na stanici... inač ako súhlasím stebou za 25€ nekúpiš bateriu pri značkách ktoré som napísal ale zas je tu aj ta kvalita a ten realiny výkon, každý kto mal parkside velmi dobre vie že 2ah batérie sú slabé a verím tomu že 1,5ah makita bateria by schovala do vačku 2ah od parkside.
Odpovedať

@rapidek Ak chceme porovnávať ceny, tak nemôžme p…
@albinzs kludne sem uved aj uvedeny dewalt aku v akcii. ked tieto veci nakupim za porovnatelne ako parkside, ktory mam odskusany, tak poviem ok. Z Milwaukee sa tiez netreba posrat ako sa vravi. v podstate ide o to, ze ak chlap hned potrebuje naradie, tak prvy kus mozno nekupi v akcii za take prachy ako to mame my, ale vynahradi si to do buducna. kazdy dalsi kus si kupi podla akciovej ceny. akumulatory su cely rok v zlavach. Dobry hospodar kupuje naradie v predstihu, za akciove ceny, nie ked uz musi. :D
Odpovedať
Ďakujem za odpovede a rozprudenie diskusie. Ako často bývajú vôbec tie akcie? Mam nejake 2-3 týždne kym to náradie budem potrebovať. V podstate mi ide o to, že či vo všeobecnosti je parkside spoľahlivé náradie na pracu doma a v záhrade. Nepotrebujem to profi, na každodenné použitie. Ale na druhej strane by mi vedeli by mi vadiť veci ako prílišná váha, rychle vybijanie, zbytočné vibracie, že chýba pozvoľný nábeh a tak podobne. Teda zaujíma ma, že či je parkside (alebo teda ten P.Performance) v tomto relatívne vychytaný, alebo sa to za tu cenu ani nedá? Potrebujem náradie na, ktoré nebudem nadávať :D ale nechcem zbytočne platiť veľa len "za značku "
Odpovedať

Ďakujem za odpovede a rozprudenie diskusie. Ako č…
@detonatte Použil som klasickú uťahovačku /zelenú/ na záhrade kde som potreboval skompletizovať-zoskrutkovať hranoly /vyvýšený záhon/ 8x8cm na rozmer 200cmx80cm výška 40cm.. Použil som vruty do dreva Torx 5x100 cca 60ks a použil som aku 4Ah a čuduj sa svete že bez predvŕtania som šiel do mäkkého dreva bez potreby meniť aku.. Stále mi ešte ukazovala 50% vybitie.. Ja na Parkside napíšem že +++ za tú cenu.. Mám od nich ozaj veľa vecí, aku brúsku, priamočiaru pílu, pílu ponornú, uťahovačku, príkepové kladivo, fukár,kompresor, aku striekaciu pištol, čerpadlo na vodu,jedno na 2x20v, druhé 1x20v do IBC nádrže, svetlo prerobené na aku 20V TEAM, a mám ich už cca 4-5 rokov a aku niektoré sú ešte pôvodné...Samozrejme že som dokupoval aj 8Ah, 4Ah...
Odpovedať
Profilova fotka

@detonatte akcie sú furt, napr. teraz v Kauflande..
Odpovedať
https://www.lidl.sk/c/zlavove-kody/s1...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

@detonatte na hobby a prace okolo domu Parkside uplne stači mam Parkside už cca 7-8 rokov a všetko v pohode ,akurat doplnky okolo naradia ako bity, skrutkovace ,vrtaky a pod. to už stoji za prd .... inač striedam to ešte s naradim zn Patfield z Hornbachu a tiež v pohode a za dobru cenu 😃
Odpovedať
Profilova fotka

@detonatte apropos, prvú príklepovú vŕtačku som kupoval v Baumaxe (dnes OBI). Flexu nejakú no name za pár korún. Odišla do večných lovíšť (tuším uhlíky), ale odmakala si svoje. Verzajg mám väčšinou Black&Decker, vždy v nejakej akcii (Parkside vtedy ešte nebolo). Dnes je situácia úplne iná - žijeme v dobe nadspotreby, takže výrobcovia sa doslova bijú o zákazníka. Akcie sú nonstop nejaké, treba to len trochu sledovať. Parkside má dobrý pomer cena/benefit. V decembri som kúpil v akcii silikón a akryl. tmel za 2,5 Eur - nikde nezoženieš. Nič mu nebolo - bol presne rovnaký ako za 5 Eur. Otec kupuje len Parkside a je happy..
Odpovedať
Super a este otazka. Zelený alebo čierny? Či to už je podľa konkrétneho kusu? Batérie pasujú vsade hej? Lebo viem že napr. u Bosch sa nedajú zameniť akumulátory medzi profi a hobby radou.
Odpovedať

Super a este otazka. Zelený alebo čierny? Či to u…
@detonatte farbu podla typu naradia, podla akciovej ceny... 4ah baterie odporucam normalne, nie smart /tenke/. 2ah baterie nekupovat vobec, pokial niesu "zadarmo" pribalene k naradiu. Ked budes mat dobru akciu na 8Ah, tak si treba pomaly nakupit 2-4ks, hlavne ak mas buracie kladivo, kosacku...
Odpovedať

@detonatte farbu podla typu naradia, podla akciov…
@rapidek doplnim resp. zopakujem, ze 4Ah smart ma realnu kapacitu 3,2Ah a 4Ah nesmart (indikátor nabitia zboku) sa blizi 4Ah. Meranych niekolko kusov. 8Ah ma realne 7,2Ah, ale tam nie je na vyber...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?