Čo robiť s burinou v trávniku?

Ahojte, prosim o rady ako dostat z travnika burinu na foto, travnik ma cca 2 mesiace a bol siaty, trava super, ale tuto haved potrebujem dostat prec, vytrhat?postriekat? dakujem
Odpovedať
@igrak je to jednoklíčnolistá rastlina ako všetky trávy a tak by ti postrek mohol zlikvidovať celý trávnik, radšej by som to vybrala ručne
Odpovedať
ked je dostatocne mokry trravnik, da sa pyr v pohode vybrat rukou (opatrne, treba aj s korenom), iny sposob nicenia v travniku zatial neexistuje.
Odpovedať
Profilova fotka
toto je pekná sviňa :-) , korene sa ťahajú šírinou, tiež bojujem, ale zatiaľ bez výsledku...snád pomôže http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... @rastlinky_sk
Odpovedať
To je pyr ak sa nemylim... Ten nevytrhas... Bude to asi pracnejsie ale asi by som ho lokalne rastlinu po rastline striekal totalnym herbicidom... Ak aj zasiahnes travnik v okoli, tak ho dosejes... Ak to budes vyhrabavat aj tak si travnik znicis a budes musiet dosievat... Pyr ma take rozlozite korene, ze vytrhavanim je neznicitelny... Iba ho trhanim rozmnozis...
Odpovedať
Profilova fotka
jezatka kuria ...trhat...je udajne jednorocna...nasledujuca zima by ju mala zredukovat...ja som skusil fusilade forte s dobrym vysledkom, ale neodporucam
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.zahradnik-michal.sk/news/a...
Odpovedať
moze to byt ježatka-mušec, ale tazko inetifikovat, kedze je to pokosene. Ake to malo kvety? na musec pomoze len postrek Puma extra, ale u nas sa nepredava. Objednas z CR, ci kupis v AT.
Odpovedať
Profilova fotka
@igrak toto sa da trhat, ale v prva zasada je, dopriat travniku vsetko na rast, on potom sam konkurenciu vykynozi :). A samozrejme k tomu patri, kosit, kosit, kosit.
Odpovedať
Profilova fotka
@igrak a ak dobre vidim, oplatilo by sa naostrit kosacku :)
Odpovedať
@majkoj jezatka sa brani koseniu, je poliehava, je to predator v travniku. Ked sa vysmeni, semena preziju v pode mrazy a vyklicia kludne o 5 rokov aj hlboko v pode.
Odpovedať
@atlaska http://www.hobbypredajna.sk/puma-extr...
Odpovedať
@stowasser ja som kupovala asi 3roky dozadu,ked u nas bola zakazana. Myslim,ze este stale je.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atlaska kosenim sa roznozuje ostatna trava a ta ju zahubi, ak ma podmienky na rast. Vsade naokolo kde travu nemam je toho plno v travniku nic.
Odpovedať
@majkoj len ako casto potom kosis? lebo nam musec rastol ovela rychlejsie ako travnik, a kosit 3x do tyzdna-diky nechcem. my na travnik bezne nevidime, zahrada je vacsina bez neho tak ma to az tak netrapilo,ale nepotrebujem musec v zahonoch,tak som ho nicila.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ako kedy, na zaciatku roka aj kazdy 3 den, teraz kazdy 6, proste ako treba aby sa dalo mulcovat.
Odpovedať
@majkoj to uz by ma deti zalovali za vykoristovanie :-D tesim sa nasej beztravovej zahrade.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska to je vec nazoru ja radsej pokosim ako sa starat o zahony a samozrejme detom kosacka do ruk tak ci tak nepatri :)
Odpovedať
Ja mam tiez tuto pliagu v zeleninovom zahone,tento rok sa jej asi dari :-| Treba ju nechat trochu podrast a ked bude vlhka zem / po dazdi,alebo po vydatnej zalievke/ , daju sa vsetky lisky uchopit do ruky a vytiahnut aj s korenom,ide to pomerne lahko.
Odpovedať
dakujem vsetkym za rady, idem teda trhat jednu po druhej :-|
Odpovedať
@majkoj dakujem za radu, aj som si to myslel, ze travnik sam zahubi buriny ked sa bude rozrastat a hustnut, ale tato burina je nejaka odolna a nechce zmiznut..tak teda to vyriesit rucne. Travnik ma dobre podmienky, zavlaha je + 2x/tyzden kosim. A s tou kosackou ako?mam uplne novu kosacku cca 2 mesiace, uz ju mam ostrit?alebo zeby nebola od vyroby naostrena?Inak myslel som ze nejak tu travu trocha sklbe lebo konce travnych stebiel su po pokoseni nejake akoby sklbane.. ako sa prosim ta brusi ten noz?
Odpovedať
Profilova fotka
@igrak tu burinu co sa da vybrat samozrejme vybrat. Co sa tyka kosacky, mozno zle vidim na obrazku, ale po koseni musi byt na trave vidiet cisty rez, nesmu tam byt vidiet take franforce/ nitky na koncoch travy. Samozrejme po par dnoch moze byt, ze konce trosku vyschnu. Nova kosacka by ale definitivne naostrena byt mala. Pri ostrej je ale toez problem, ked ides do hlbokej travy a znizia sa tym otacky, potom to tiez travu trha namiesto rezania. PS: na burinu pouzivam toto http://www.gardena.com/sk/garden-care...
Odpovedať
@igrak dobre zaliat a trhať mne to pomohlo
Odpovedať
@majkoj ok, vdaka, akurat to naradie vyryvac korienkov nemozem pouzit, nechcem si prerezat sietku proti krtkom co je pod travikom, budem rukou trhat teda.
Odpovedať
to čo máš v tráve vytrhaj, nemá to hlboké korene, pýr je ťahačka koreňová pod zemou. My sme tiež boli leniví trhať a striekali sme Bofixom. Avšak máme zničený trávnik. Možno sme zanedbali aj niečo iné
Odpovedať
Profilova fotka
@igrak Je to ježatka a bohužiaľ je to tiež jednoklíčnolistová travina ako aj samotný trávnik, takže určite neskúšajte žiadne totálne herbicídy a je tiež zbytočné používať selektívne postreky na dvojklíčnolistové rastliny. Pomohol by herbicíd aplikovaný opatrne štetcom, pokiaľ je ježatky menej. Používala sa kedysi Puma extra, teraz Dominátor, ale pozor, na trávnik. Aplikovať sprejom alebo štetcom. Pomerne dobre sa vytrháva. Nesmiete ju nechať zakvitnúť. Kosiť, zalievať, podporiť hustotu trávy a zbavíte sa jej. Možno nie túto sezónu.
Odpovedať
@rastlinky_sk no s tymto sposobom (trhanie)som sa uz stotoznil a psychicky vyrovnal, takze najblizsi vikend su tie svine moje..
Odpovedať
Profilova fotka
@igrak keď sa to podchytí včas, tak to ide celkom dobre von.
Odpovedať
s tymto to pojde lahko prec z travnika, a dieru zasypes krem.pieskom a osivom.
Odpovedať
Profilova fotka
@igrak tiez mame mesiac zasjaty travnik. pred prvy kosenim sme vsetku burinu vytrhali. aj taketo sme mali ako vy. bolo to velmi mokre a islo to von lahko. jeden vikend roboty, plocha asi 700m2
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Presne ten musěc sa aj mne rozmnožil v trávniku. Chcel by som vyskúšať ten postrek Puma extra len ho neviem nikde zohnať. Viete mi poradiť kde by sa dal kúpiť?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?