Čo pestovať pod starou morušou..

Ahojte, čo pestovať pod vyše 100ročnou morušou, ktorá je vysoká a tieni.. a chcem využiť priestor aj pod ňou či už na zeleninu alebo drobné ovocie..
Odpovedať
http://www.pluska.sk/izahradkar/uzitk...
Odpovedať
drobne ovocie asi ziadne
Odpovedať
maliny teda ani neskúšať? ale ďakujem za ten článok :)
Odpovedať
@merrimack skusit mozes, ale bez slnka nebudu moc sladke a ani moc aromaticke a este budu oberane o vlahu
Odpovedať
Po stromom toho moc nenapestujes. Nielen kvoli nedostatku slnka,ale aj kvoli tomu, ze tak mohutny strom berie zo zeme vacsinu zivin. Ak ten priestor potrebuje surne vyuzit,tak skus vyvyvseny zahon na dopestovanie skorej jarnej zeleniny / redkovka,skory kalerab,ci salat./Skoro na jar este stom nie je velmi olisteny,takze trochu slniecka sa zelenine ujde.Ta skora zelenina este tolko slnka nepotrebuje.
Odpovedať
my sme mali pod starou morusou ako deti pieskovisko :-)
Odpovedať
korene má po celom pozemku, urobil som tam kamenne kaskády a už som tam dal jahody na južný okraj.. do tieňa kde nikdy nie je slnku sú cibuľky medvedieho cesnaku.. ale vyskúšam tam dať kde býva tak polnapol tieň maliny, a zvyšok vyskúšam šalát, poľný šalát, rukolu... uvidíme čo bude, radšej vyskúšaj využiť ten priestor.. vyvýšené záhony mám inde 4..
Odpovedať
Profilova fotka
@merrimack Viac by pomohla fotka, je veľa okrasných trvaliek, ktoré by dokázali v tieni rásť aj by vytvorili zaujímavé zátišie spolu s pestovanou zeleninou. Tu je zaujímavý text o tom, čo sa dá pestovať v tieni: https://www.rastlinky.sk/blog/zelenin...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?