Čo je to za strom? 🌲

Zdravím vás, potrebujeme poradiť. Minulý rok sme v Turecku na dovci videli tento krásny strom. Zaujímalo by nás, či náhodou niekto neviete čo je to za stromček- a či by sa mu darilo aj u nas 😉 ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.google.com/search?q=Arauc...
Odpovedať
@norcima ďakujem, su aj rôzne druhy? Pýtam sa, lebo niektorým ihličky trčia nahor a inym nadol.
Odpovedať
@vladis485 Araukaria, pravdepodobne Araucaria heterophylla (excelsa). Rady ohladom pestovania musis zohnat od inych kedze ju nemam a ani neplanujem mat.
Odpovedať
@klimover môžem vedieť aj dôvod prečo ani nechceš mať?
Odpovedať
@vladis485 ak si co to o araukariach precitas, uvidis ze su narocne na oba teplotne extremy, ako prilisne teplo v lete, tak na chladnejsie zimy. Naco teda trapit strom ktory nepatri do nasich zemepisnych sirok, ak mam na vyber mnozstvo inych peknych druhov ktore mozem bez problemov drzat na zahrade.
Odpovedať
Suhlasim s tebou. Na vyber je tolko moznosti, takych tych nasich. Tak preco si to komplikovat a pestovat exoticke dreviny, ked to tak nazvem. O ktorych dopredu vies, ze im tu nebude dobre.
Odpovedať
@klimover Kamaratka si ju objednala jeden rok z nejakeho eshopu, ako interierovu jedlicku alebo nieco take a teda dobre vyzera, ale fakt, ze treba dbat na spravne pestovanie. Aby nestala zbytocne vo vode a tak podobne.
Odpovedať
tak ten je riadny ale, a nevyzeral by v tychto nasich podmienkach netradicne?
Odpovedať
kamarátka mala niečo podobné, myslím iný poddruh a anevydržal jej veru dlho. proste to nie je strom do našcih zemepisných šírok a trápiť seba no aj ten strom, je podľa mňa len strata času a celkovo aj peňazí
Odpovedať
@vladis485 pri pestovani akejkolvek rastliny treba zohladnit jej naroky na podu, zavlahu, teploty, stanoviste. Ak nemozem vytvorit primerane podmienky, kde bude spokojne rast, su to len vyhodene peniaze, pretoze aj napriek vsetkej snahe vysledok moze byt zalostny. Ano, kazdy zahradkar ma tendenciu znasilnovat prirodu, to nam je akosi dane a povieme Vsak skusim. Ale nie vzdy nase pokusy skoncia uspechom. Ked je to kvet, za par europenazi, tak v podstate sa nic nedeje, ak je to strom za tyzdnovy zarobok, tak to uz zaboli. Na vyber mas mnozstvo stromov, ktore sa u nas prirodzene vyskytuju, pripadne aj "cudzincov", ktori su prisposobeni nasim podmienkam, bud slachtenim alebo pochadzaju z oblasti s podobnou klimou. Ja by som pri vybere stromu sla tym smerom.
Odpovedať
Najjednoduchsia cesta je poobzerat sa po okolitej prirode a clovek pochopi, ktore dreviny sa tu maju dobre a dari sa im a ktore proste zivoria. Exotika za kazdu cenu proste nie je riesenie a tiez sa nemusi hodit do celkoveho exterieru domu.
Odpovedať
hej hej, to by som aj ja povedala, ze to staci takto jednoducho spravit, ked si chce clovek vybrat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nám sa len páčila, nepísal som že ju tu musím mať a znásilňovať jej život u nas😉 tak teda pozrieme sa po niečom inom,podobnom, dáte rady?
Odpovedať
@vladis485 mozno podobna vzhladovo bude nejaka borovica a jej poddruh..
Odpovedať
Profilova fotka
zaujalo to obratenie ihlicie, co?
Odpovedať
@bubioso áno
Odpovedať
Profilova fotka
Krasny strom, no ked bol v Turecku, tu asi nebudu pre neho vhodne podmienky :/
Odpovedať
asi mu bude zima -vyodi sa na to
Odpovedať
To si velmi pekne uzavrel 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?