Čím vyplniť diery v skalke?

Profilova fotka
Chcem sa spytat nato ako a cim sa daju vyplnit diery medzi skalami. Mam skalku z vacsich sutrov (vid foto) a su medzi nimi diery.skusala dom skalne ruze ale polievanim mi steka voda stale po tych skarach az mi ich vyplavilo.vyplavuje mi aj zeminu stale odtial. Existuje nieco vim sa to da vyplnit?
Odpovedať
Za mna tu hornu cast este doplnit mensimi sutrami, potom este mensimi a ten zvysok strkom. Skalka ma byt skala pri skale a len v medzerach rastliny. Tie medzery medzi obvodovymi skalami su moc uzke na vysadbu. Zachytil by sa ti tam rozchodnik, lenze to je strasna burina, zachvilu by sa ti plazil vsade. Ked chces skalne ruze, tak ich zasad obalene v starej silonke. Nepotrebuju ani zeminu, staci im zmes strku s troskou zeminyy, ta sa nevyplavi, len ju treba do skar poriadne natlacit aj pomocou nejekeho drievka.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem.to s tymi ruzami skusim
Odpovedať
rozchodniky aj skalne ruze, nepotrebuju vela zeminy a ani polievanie, ony sa ti chytia. zasad nizsie a ony pojdu aj dohora len vzdrz, ja ich nepolievam vobec.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi to skusim s tou silonkou ze dam do nej strk a zeminu a tak to tam napcham
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ja ked som ich nepoliala lebo sa tam na jedno miesto neviem dostat tak mi zmakli a a potom odpadli odtial.dokonca jedna kde mi moc steka voda tak zas odhnila presne v polovicke medzi stonkou a korenmi :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@nessy Skalné ruže, rozchodníky, je ich niekoľko druhov, materina dúška, flox, mydlica. Nemusíte nutne vypĺňať len medzery. Vytvorte previs, ktorý zakryje medzeru.
Odpovedať
@rastlinky_sk Dobrý večer, prosím Vás, poradili by ste mi,aký druh kameňa mám kúpiť do skalky? Makadam je vhodny, aka veľkosť? Čo dať na spodnú obrubu skalky, proti vymyvaniu pri prietrži - pri lejaku, keď skalka je zarovno chodníka? Mám dať na spodok pod kamene aj foliu proti burine, asi sa rastlinky nerozrastu, že? Ak nedám budem musieť burinu trhať asi každý druhý deň! 😞 A mohli by ste mi poradiť čo tam vysadiť, keď máme SZ stranu? Niečo nenáročné, celoročné, trvalky. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkaha opakujem odpoveď z druhej diskusie - Skalka najlepšie vynikne vo svahu, nie na rovnej ploche. Pokiaľ je plocha na rovine, vytvorte radšej záhon. Do skalky sa používajú kamene, ktoré sú napríklad vo vašom okolí alebo sa informujte v najbližšom záhradníctve, predajni s kameňom. Nebudete predsa kupovať travertín z Ružomberka napr. kde doprava je veľmi vysoká, nakoľko sa jedná o ťažký náklad. Najkrajšie skalky vznikajú, tým, že okopírujete v menšom meradle kúsok z prírody. Treba si všímať najmä počas prechádzok uloženie kameňov. Nie je to len nahádzaná kopa kameňa na plochu. Musí mať svoje ťažisko, plochu. Všetko však záleží od priestoru, veľkosti, podložia. Severozápadná orientácia nie je najhoršia kombinácia. Veľa rastlín uprednostní aj polotieň. Makadam nie je vhodný. Textília sa nepoužíva. Skalka spolu s trávnikom patria medzi najnáročnejšie prvky v záhrade čo sa týka údržby. Najmä počas zakladania a prvých rokoch po výsadbe, kým sa rastliny nezapoja. Keď rastliny vyplnia priestor, burina nemá šancu. A Tie väčšie vytrhnete. Treba zvoliť rastliny vyššie, ihličnany, kosodreviny, okrasné trávy, cibuľoviny, kobercové trvalky. Pokiaľ nám pošlete fotky a vyplníte dotazník, vieme vám s návrhom pomôcť. Viac info tu - http://www.rastlinky.sk/planovanie-za...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?