Čim oddeliť trávnik od záhonov?

Poraďte, čo je výhodnejšie, aby neprerastala tráva do záhonov a aby sa trávnik pohodlne kosil kosačkou.Stačí len poukladať obrudníky na foliu?
Odpovedať
ja som to urobil takto, povodne mi tam firma dala najlacnejsie betonove ktore boli uzke a tiez obluk sa s obdlznikmi robi trocha zle :-) teraz uz koleso kosacky nevybieha do zahonu alebo na travu http://www.modrastrecha.sk/blog/jano2...
Odpovedať
Existujú aj také kovové poplastovane obdĺžniky ktoré sa do seba zasuvaju a zahlbia do zeme. Alebo plast vystužený ktorý sa takisto zasunie zmysle medzi záhon a trávnik.
Odpovedať
Nechajte si naohýbať z AL plechu okraje do tvarku digitalnéj štvorky, zasuniete do rýh urobených rýľom, spojíte spojkami a nitmi. Ak ich dáte 10 cm do zeme, neprerastie nič a ešte budete mať koľajničku, po ktorej pôjde kosačka.
Odpovedať
Ahoj, my máme poukladané obrubníky, manžel to dával do suchého betónu, aby to bolo poriadne spravené. Ale všetci susedia to majú len poukladané na fóliu a účel to plní rovnako. Kto mal zo susedov tie také predelovače z umelej hmoty, ten to nakoniec prerobil na obrubníky, pretože sa lepšie kosí kosačkou. Odporúčam!
Odpovedať
Profilova fotka
ano, staci to... len ich zahlob nizsie trochu, nie len tak polozit na uroven hliny... aby boli tak vysoko, ze ako budes chciet mat vysoku travu, aby si po nich mohla chodit kolieskom kosacky ako tam,kde pojde koliecko po trave...
Odpovedať
Existuje aj takáto plastová varianta tzv. neviditeľný obrubník Neviditeľný obrubník je výborný pomocník nielen ako obrubník, ale aj pri oddeľovaní trávnatých plôch od iných materiálov, ako je napríklad kôra a štrk. Uplatní sa aj pri pokladaní zámkovej dlažby ako ukončovací prvok, ktorý zabráni prerastaniu trávy do dlažby. Neviditeľný obrubník - lišta je ľahká a jednoducho tvarovateľná plastová oddeľovacia lišta čiernej farby, ktorej použitie si nevyžaduje výkopové práce. Lišta dáva možnosť, bez namáhavého rezania, tvarovať chodníky z dlažby do oblúkov a kruhov s jedinečným výsledkom. Svoje uplatnenie si nájde aj pri pokladaní terasových a betónových dlažieb alebo prírodných kociek. Plastový neviditeľný obrubník je využiteľný aj ako dilatačná lišta, či ako konštrukčná lišta.
Odpovedať
Profilova fotka
@dok Obrubníky môžu byť aj zo šamotiek. Sú trváce a pomerne lacné, dobre sa s nimi pracuje. Stačí ich poukladať na fóliu a tesne pod úroveň trávnika. Veľmi dobre sa aj kosí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?