Cim dat poliezt plot?

Mam plot z DTciek a chcela by som ho nechat zarast niecim plazivym. Mam ale male dieta, takze by to malo byt nieco, co nie je jedovate (listy, bobule,...), nesposobuje alergie (opat listy), najlepsie, aby to ani nijake bobule nemalo, len kvietky :-D Dakujem.
Odpovedať
ten nazov temy sa ti ozaj vydaril :-D 8-) ]-(
Odpovedať
veru, pozrel som sa sem len kvoli tomu nazvu... mala by si robit na marketingu :)
Odpovedať
Profilova fotka
pavinic...
Odpovedať
Poliezt mozes aj mackami. Macka mas? :-D
Odpovedať
Kvietky mať môže a plody nie? To by bolo zaujímavé :). Ale môžeš skúsiť aj popínavú hortenziu, tiež je pekná. Vyberaj aj podľa svetovej strany. A v prvom rade nauč dieťa, že nie všetko, čo vidí, je jedlé. Nie je to jednoduché, ale dá sa. Zíde sa mu to aj vo voľnej prírode. Dnes to nie je moderné, ale osveta s primeraným zákazom (vyberaj podľa veku dieťaťa) býva účinná a najmä užitočná.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimanr Výber popínaviek nebude jednoduchý, nakoľko väčšina popínavých rastlín je naozaj jedovatá. Tiež tu bola dobre spomenutá poznámka, aké sú tam svetelné pomery. Nie všetko rastie všade. Teda rásť bude, ale nemusí sa rastlinám dariť. Pokiaľ chcete mať istotu, vysaďte pred plot jedlú stenu z drevín, ktoré môžete skonzumovať aj zúžitkovať. Vhodné sú muchovník, vinič, aktinídia, černice, maliny. Paviniče, brečtany sú jedovaté. V polotieni by sa darilo ešte plamienkom, na slnku popínavej ruži, majú však tŕne. Hortenzia popínavá - Hydrangea anomala sub. Petiolaris, by vyhovovala tiež. Dokáže vyrásť aj do 3 metrov, aj keď spočiatku rastie pomaly. Zemolezy (Lonicera ) sú tiež krásne kvitnúce popínavky, ale sú jedovaté.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?