Cena za dva hraby a ich výsadbu

Dobrý deň, záhradný architekt nám navrhol na záhradu výsadbu 2 hrabov - carpinus betulus, jeden stojí 168 EUR, spolu s hrabmi a ich výsadbou si pýta 440 EUR nie je to trochu moc? čo sú prosím Vás to za hraby čo stoja tak veľa? nevyznám sa v tom. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@maruska123 Pravdepodobne nejde o základný druh Carpinus betulus ale o kultivar, skúste pozrieť ktorý. Pendula alebo Fastigiata sú určite drahšie. Podľa ceny to vypadá na vzrastlé stromy, uveďte prosím ich výšku, prípadne Co ( kontajner v Litroch ) a obvod kmeňa a podľa toho vieme zhodnotiť ich reálnu cenu. Pokiaľ je v cene práce zarátaná samotná a celková výsadba vzrastlých stromov s ich ukotvením, tak je to v poriadku. Ich doprava tiež niečo stojí.
Odpovedať
@rastlinky_sk ich výška je cca 2,5 m, na nete som našla, že asi 1,8 m stojí cca 80 EUR, môže 2,5 m hrab stáť až 168 EUR? dakujem
Odpovedať
@rastlinky_sk neviem presne aký druh presne to je
Odpovedať
Profilova fotka
@maruska123 môže byť, čí väčšia a staršia rastlina, tým je za vyššiu cenu.
Odpovedať
No, tak ja som našiel, že Carpinus betulus základný druh, veľkosť 4 metre, stojí v jednom nemenovanom záhradníctve 152 €. Takže cena 168 € za 2,5 metra je moc. Ale je to ako píše p. Erich. Nevieme, či ide o nejaký kultivar. Ale nemusíte si tam dávať taký strom, len preto, že Vám ho navrhol architekt, keď je pre Vás moc drahý. Napr. Carpinus betulus 'Fastigiata' - 250 cm stojí 55.00 € bal. Ale ak by to už bol napr. Carpinus betulus 'Pendula' 250 cm, tak tá cena za strom je v poriadku. K cene práce sa nevyjadrujem.
Odpovedať
Vzrastle stromy si vyberaj priamo v zahradnictvach aj podla vyzoru. My sme brali rastliny zo zahradnictva ktore patrilo architektovi, vysadba bola zadara. Vzrastle stromy som si ale vyberala sama. 60eur za vysadbu je aj z dovozom, zeminou, hnojivom,vykopom?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?