Burina

Viete mi poradiť čo je to za rastlinu? Nedarí sa mi toho zbaviť. Z vnútra stonky je dužina keď to vyschne je to duté (niečo ako bambus) Rastie to aj cez 2 m vysoko. Mechanicky stačí kúsok koreňa a vyrastie to znova. Chémiou síce ako tak odumrie vyrastená časť ale z koreňa vyrastie nový výhonok.
Odpovedať
Profilova fotka
No burina to asi nebude, ked to ma duzinu, korienky si nevykopaval ci to nepomohlo?
Odpovedať
@prok Neviem čo to je. korene som sa snažil vykopať no stačí že zostane odlomený kúsok v zemi a nanovo to vyrastie.
Odpovedať
Toto je potvora. Známy to mal pri vinohrade a rastie to do slušnej výšky ako píšeš. Žiaľ teraz som už neni s ním v kontakte tak ani neviem ako s tým dobojoval. Presný odborný názov neviem, akurát viem, že my sme to volali "lopota" alebo tak nejak, lebo dalo práce to likvidovať.
Odpovedať
Čo som pozeral google, tak by to mohol byť Pohánkovec alebo česky Křídlatka.
Odpovedať
http://www.sopsr.sk/invazne-web/?page... ...dole je popisana metoda odstranovania.
Odpovedať
@gashtaan @tomstein Ďakujem za odpovede a identifikáciu pozerám že to bude značný boj.
Odpovedať
@treborztv pozeram, ze este len stavias, a asi este zahrada len bude ak bude, tak by pre teba bola mozne likvidacia tmou a suchom. Treba pokosit (odpad nechat na kope presusit a spalit, hlavne ak su tam uz kvety) a celu plochu prykryt hrubym ciernym igelitom (jazierkova folia je draha, ale nieco na ten sposob), dokladne zatazit aby to vietor nevzal, pripadne ten priestor vyuzit na uskladnenie cohokolvek okolo stavby, hlavne aby tam bola tma a sucho a nechat tak aspon do budúceho leta. Bez svetla a bez vody casom zoslabnu aj podzemky a vykapu.
Odpovedať
Profilova fotka
@treborztv podľa mňa to samé vykape, ak to je na stavbe, ale ak tomu robí dobré špinavé prostredie tak asi ako píše zita.
Odpovedať
@jan6872 to cim si "spinil" okolie pocas stavby, ze z toho kapala burina?
Odpovedať
@jan6872 kridlatka? Sa preber. Keby si vedel kde a v com rastie tam kde chodim na zahradu tak by si toto nenapisal. Zaklad to ma odpad z betonarky, potom je tam zo dva metre divokej skladky zlozenia vselijakeho. Uz par rokov to miestni zahradkari zo 3x za leto skosia, vlani po poslednom koseni ked uz trcala tak na 20 cm striekali kaputom a teraz rasi zas... =-) Na toto nepomoze ani napalm...
Odpovedať
Profilova fotka
ako to isto nebude o tom, ze ak tam bude spinavo tak neporastie. ako na tom som sa veru celkom povail, co vy este nevymslite :D
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 @gashtaan v poriadku nevedel som, že to je až taká kapacita... :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?