BOFIX - zelenina v záhrade

Zdravím všetkých strecháčov... Nevie mi niekto poradiť ? Sused včera striekal BOFIXOM burinu okolo plota... mám hneď za plotom záhom v ktorom sú paradajky, ligurček,baklažán, pažítka a vzídená reďkovka a špenát... v ďalšej časti záhrady je pri plote černica a skalka v ktorej sú bylinky.... večer pri polievaní sa mi nejako nezdali paradajky ,baklažán, reďkovka aj špenát, ba aj ligurček je nejaký divný , všetko je také ako kebyže zvädlé... včera bolo veternejšie , je možné , že boli všetky rastliny zasiahnuté BOFIXovým postrekom .... otázka znie : môžem sa rozlúčiť so všetkými rastlinami? ďakujem za každú radu,info...
Odpovedať
@gg80 Ak boli zasiahnuté, tak s najväčšou pravdepodobnosťou vykapú. Bofix je proti dvojklíčnolistým rastlinám a paradajka, baklažá, reďkovka, špenát, ... to sú dvojklíčnolisté. Ak tam máš jednoklíčnolisté, tak tie prežijú (napr. kukurica, cibuľa, tulipán). Ešte lepšie mohol sused spraviť - postriekať to Kaputom. To zničí totálne všetko.
Odpovedať
skúšal som ešte všetko poriadne zaliať aj po listoch , no asi už bude neskoro...
Odpovedať
@gg80 Keby so to bol poriadne polial hneď po postreku, tak by si to bol zachránil. Bofix vnikne cez listy cca za 1/2 - 2 hodiny. V návodoch píšu, že do 2 hodín po aplikácii sa nesmie polievať ani pršať.
Odpovedať
@chrobak7 no dnes večer sa pochválil ,že včera striekal... človek celý deň v práci ... a po pár dňoch sa len čuduje , čo sa deje v záhrade....
Odpovedať
@gg80 zavesila by som ho za gule na ten plot, mantaka... Nie, ze by nemohol striekat, to zas nemozme zakazat, ale ci kokso za vetra?
Odpovedať
Takto to vyzerá po dvoch dňoch...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?