Predpríprava na betónový bazén

Zdravím, idem robit betonovy bazen. Betonova platna, DTcka a sachta. Hladal som na fore, ale nic ohladne toho som nenasiel. Jedna sa mi o predpripravu. Cize osadenie spodnej gulicky, trisiek a skymeru. Ci vynechat otvory, alebo to jednoducho uz zaliat. Popripade niekoho kto by mi tuto predpripravu spravil a vsetko natiahol do sachty. Mate s tym nejake skusenosti? Robil to niekto sam, popripade vedel by mi niekto nikoho/nieco odporucit ako to spravit. Urcite by som potom poskytol dokumentaciu do buducna pre niekoho ineho. Podrobnu :) Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
tam kde ide skimer, trysky a pod dať polystyrén, ten sa potom ľahko vyberie
Odpovedať
Jasne nad tym som tiez uvažoval, ale ked to už budem robit najlepšie by bolo to tam už dat. Na gulicku aj ked vynechám ťažko k nej potom dopojim odtok zospodu.
Odpovedať
Profilova fotka
no tam musíš urobiť aj ten žlábek na potrubie, a ten potom keď tam dáš potrubie zaleješ trochou betónu
Odpovedať
Profilova fotka
Sami odbornici na bazeny... :-D Otazkou je, co bude povrchova uprava v bazene (keramika, nater, folia,...)? Pre vsetky prestupy je dobre osadit chranicky pred betonazou, ich nasledne utesnenie po osadeni technologie samozrejme nemoze byt urobene "troskou betonu"... Malokto si tiez uvedomuje, ze teleso bazena musi byt zaizolovane voci prestupu vody a vlhkosti z negativnej strany. Preto by som odporucal spojit sa s odbornikmi, prip. vyhladat original projekt s kompletnymi skladbami a riesenim detailov a prisposobit si ho na vlastne rozmery.
Odpovedať
Ja sa za odbornika nepovazujem. Preto som sa chcel informovat. Do bazena by som chcel foliu. Hrubej stavby bazena sa vobec nebojim. Bude to urcite predimenzovane. Lozko cca 20cm lomovy kamen Spodna platna 15cm, kary siete Spodna deka previazana s DT kazdych 50cm DT 30. Mozno by postacovali aj 25. Vertikalne/horizontalne 10mm betonarska ocel. Na vrchu veniec. Robil som si sam uz aj zlozitejsie veci. No nevyznam sa az tak vo filtraciach.Navstivim nejake bazenove centum nakolko tu mi boli odporucene len chranicky :D Projekt si viem spravi aj sam na mieru v Autocade ak by bolo potrebne, no myslim si, ze ak to robim sam pre seba tak ho nepotrebujem pretoze ho nebudem poskytovat iným osobam. Ak by sa tu mozno nasiel niekto kto to montuje. Kludne nech mi da vediet do spravy. Nitra okolie.
Odpovedať
Este by som chcel doplnit zopar veci. Nieco som si uz prestudoval. Sam osobne mam momentalne plastovy bazen robeny na mieru so slanou vodou. bazen ma cca 5 rokov. Juzne slnko sa mi opiera o jednu stenu bazena a je vyblednuta, no vymenit sa to bohuzial neda. Nakolko v murovanom bazene sa folia vymenit vzdy da a je v podstate pravdupovediac naveky... teda aspon ja si to myslim. Na plastovom som si tiez robil postupnu betonaz, veniec, obklad okolo a bolo to tiez pomerne pracne, takze cas a peniaze som neusetril. Mozno by ma nakoniec betonovy vysiel aj lacnejsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?