Stabilný bazén v záhrade - áno či nie?

Riešim dilemu - nemáme v záhrade naplánovaný bazén, taký klasika, vyhĺbený do zeme. Ale nejako ma to hlodá...Zaujímalo by ma či sa vôbec v našej klíme oplatí mať stabilný bazén v záhrade. Nezavadzia v mimo kúpacej sezóne ako nevyužiteľný priestor? Aké sú vlastne náklady na prevádzku? Tieto horúce dni ma vždy dostanú a po bazéne túžim. Ale fakt sa to oplatí mať na pozemku dieru kvôli dvom/trom týždňom v roku? Tí čo bazény máte, s odstupom času neľutujete? Dík.
Odpovedať
1
2
5
Ak mas zakopany zaizolovany bazen + prekrytie bazena mozes ho vyuzivat cca 8 mesiacov do roka. Voda je tepla aj ked je v noci 10 stupnov. Skor ked je vonku 40 tak tam bude moc teplo :D A je to draha zalezitost. Uz samotna prvotna investicia. Kvalitna filtracia, bazen, prekrytie to su tisice. Kazdy rok to cistit aby to pekne bolo... je to luxus no... Nafukovacie a lacne bazeny, filtracie to skoda penazi...
Odpovedať
@lukas2589 hm, veď to, že to nie je lacný špás ak to má byť v perfektnom stave. Navyše, nie som veľmi fanúšičkou prebytočnej chémie, ale či by to šlo utiahnuť výhradne soľou... Jo a to prekrytie práve mne sa nepáči a sme doma, že tým pádom redukujem dĺžku využiteľnosti.... :-S Rátali sme práveže s tým skladacím bazénom. :-p Sakriš, no je to dilema.
Odpovedať
To vac starosti ako uzitku. Spinava voda. Folia stale pokazena... studena voda...
Odpovedať
ja mám bazén, cca 7x4,5m, s protiprúdom.. je to fajn, starosť primeraná.. ale do budúcnosti by som chcela len solárnu sprchu..
Odpovedať
@jabadaba ja vravim skoda penazi, a casu. Okupat sa mozes ist vzdy inam a tomu cas venovat ako cisteniu bazena. A este, pokial mas male dieta, tak by som uz vobec o tom neuvazovala, lebo ho ani do zahrady nevypustis z bezp hladiska
Odpovedať
díkes moc všetkým za postrehy, tak sa mi potvrdzuje viac menej moje tušenie, že ten úžitok je taký diskutabilný..... @lukas2589 @katushka2112 vidíš, to je dobrý nápad tá solár sprcha! Vodný prvok v záhrade a zároveň užitočný aj v horúčave. To sa mi pozdáva. @slummdog veď to! Takto sme raz videli chlapca čo sa hral na okraji prázdneho bazéna v mini záhradke a pocity sme z toho mali všelijaké.....asi by som mala akurát tak nervy.
Odpovedať
ta solar sprcha je podla mna super.. zabera malo miesta, da sa s nou vycarovat pekny kutik v zahrade (kamienky, stromceky okolo..) a nie je to nic narocne... my mame bazen len preto, ze sme tak kupili dom.. teda bol uz tam a bolo nezmyselne ho rusit..
Odpovedať
@jabadaba prazdny bazen, bazen plny vody, ani tak ani tak nemozes dieta nechat bez dozoru vonku
Odpovedať
@katushka2112 si ma celkom aj navnadila na tú spršku. :-) Tak to je jasné, že ak kúpiš dom s bazénom, nebudeš ho zasypávať. To by bol nezmysel ozaj.
Odpovedať
@slummdog tiež pravda.... :-p
Odpovedať
@jabadaba my mame bazen 2 rok 6x3.5 v zemi,mame taktiez dieta a bazen vyuzivame od maja...minuly rok az do septembra. Urcite ho ideme prekrit takze sezonu predlzime. U nas bazen vyuzivany na 100% niekedy mam pocit ze aj na 150%. Vyuzivame ho vsetci a ak pocasie dovoli tak kazdy den. Ak by som sa mala rozhodnut este raz tak urcite by som nevahala a znova by som do toho isla. Neznasam kupaliska ani kadeake vody kde si hocikto hocico vyplacha vo vode a potom tam mam vliezt aj ja aj moje dieta a kupat sa v tom...eee
Odpovedať
@dagaz jo, to posledné čo si spomenula je jednoznačný argument za...toto beriem ako motiváciu a je to jednoznačná výhoda. Odrádza ma tá prevádzka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jabadaba ja som sa vrhol do stavby, sice uz taham treti mesiac ale pomaly to ide. U nas bude vyuzity na 200%. Tiez sa mi hnusia verejne kupaliska a nas maly je vodny zivel :-) takze za mna jednoznacne ano.kupaciu sezonu predlzis prestresenim pripadne tepelnym cerpadlom.
Odpovedať
@matoztt ake budu parametre toho bazena? Co je to za typ? A aku pouzijes elektroniku?
Odpovedať
Ked na to mas, urcite ano. Hlavne pri neustale horucejsim letam, niet na to sa okupat vo vlastnom. Urcite to nie je lacna zalezitost, ale ja uz 18 rokov uzivam svoje male sukromie :-)
Odpovedať
@codyy 7x3,5m hlbka 1,5 z toho je vnutri plosina na sedenie 1x3,5m. Typ klasika, betonove tvarnice a vnutri folia. Elektroniku netusim, to ma na starosti firma co to bude dodavat
Odpovedať
V prvom rade treba napisat ze "normalny", alebo "poriadny" bazen je ekonomicky nezmysel. Mna to stalo zo vsetkym cca 20k €. Ak si to prepocitam napr. na kupanie v DS kam sme chodili a minuli za nas a decka cca 50€ za den ... tak 30x do roka tam mozte chodit 13 rokov. Lenze ... rano cesta asi 1 hodinu, cez vikend cakacka na vstup tak 30 minut. Pivo si dat nemozem, lebo soferujem. Chceme sa najest .... cakacka hodina. Tak sme sa na to vy..... a spravili si raj doma. Nemusim nikde cakat, kupim maso za 20 € a s prepacenim sa z toho nazere cela ulica, plzen alebo budvar v akcii za 0.7€. A kupeme sa od maja do polky oktobra (zastresenie+tep cerpadlo). Zavolame znamych/rodinu a cely vikend mame program. Jednoducho su veci, kde sa na € nepozera... a bazen je presne jedna z tych veci lebo to robite hlavne pre seba a svoje pohodlie.
Odpovedať
@jabadaba prevadzka? Nieje to az take hrozne ako x- ludi tvrdi...jasne stoji to nieco ale zatial nas to nezruinovalo. Prvy rok sme sa uucili ako narabat s filtracio...velmi dolezite je aby filtracia nebola neaky smejd..naucili sme sa upravit vodu a tento rok uz iba vdacne vyuzivame. V maji sme spustili bazen. Upravili ph a teraz uz iba raz tyzdenne skontrolujeme a pridame chlor...raz za den spustime filtraciu kedze bazen naozaj dost vyuzivame. Skymer pozbiera necistoty na hladine filtracia prefiltruje a my len sedime na terase. Obcas povysavame dno a vycistime filtre...buduci rok planujeme solinator cize odpadnu aj chlorove tablety a chceme kupit aj vysavac tym padom odpadne aj rucne vysavanie. A urcite zastresime. A toto vsetko nam zaberie naozaj minimum nasho casu. A dalsia vec, nenavidim masovky v aquaparkoch. Syn si tobogany uzije na dovolenke a doma mu staci nafukovacka v bazene a naskace sa az az...a kedze hlbka je 150 tak aj skace.
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba tiež som mala dilemu, či bazén áno alebo nie....nakoniec som presvedčila manžela a na jar sme ho robili. Máme murovaný s fóliou, zastresenie sa vyrába. O vsetko sa stará elektronika, filtrácia sa zapína 2x denne, ph si to tiež upravuje samo, je tam aj salinator. Raz do týždňa povysávam. Je to robota na pol hodinu. Nie je nad to si zaplávať vo vlastnom bazéne, kludne aj večer
Odpovedať
Bazén? Určite aj otázka financií, ale hlavne priorít. Neskutočným spôsobom zvyšuje kvalitu života v dome. Tak, ako napísali @dagaz , @harso , @matoztt , @jojosr . Tento rok sme sprevádzkovali 20. mája, zatiaľ sme sa kúpali asi 20x :) Či v sobotu ráno, či dnes, po ťažkej služobke večer o 19. Prajem dobré rozhodnutie.
Odpovedať
@rosacea27 Uplne s tebou suhlasim. Domaci bazen je uzasna vec. Nase deti zboznuju nocne kupanie a ja zas tiez ranne ;-)
Odpovedať
Bazen zamna ano.ale ako tu uz bol nazor v zime a na jar hola jama. Tak robime kupacie jazierko v stadiu dokoncovania vcera prve kupanie a super. Mame dve v jednom okupeme sa a z terasy sa zaroven pozerame na nieco pekne. .jedina nevyhoda vysvetlit pubertiakom ze tobogan je onicom doma mas vodu :-D :-D :-p. Aj to pivco doma sa mi paci a necakas hodinu v rade nanho a grilujes si na to na co mas ty chut.
Odpovedať
jednoznačne áno :)
Odpovedať
@lukas2589 "Nafukovacie a lacne bazeny, filtracie to skoda penazi..." preco si to myslis? klasicky 3,6m bazenik nafukovaci kupis dnes za 60e - ano, je tam smiesna filtracia, OK, dokupis pieskovu, uz dobru kupis za cca 150e ... no si na 210eurach ... A garantujem ti, ze v tom bazene budes mat pohodku X rokov ... praskne ti za 5 rokov? no dobre, kupsi novy za 60e a ides dalej Naklady minimalne. Po sezone zbalis a hodis na povalu.
Odpovedať
Profilova fotka
bazen ano. Ak nechces jamu a potom prekrytie, lebo sa ti nepaci, tak staci aj ten s ramom. Samotny bazen stoji par supov ak vymaknes akciu, filtraciu pieskovu za 120 kupis, plachtu solarnu a kryciu ak vymaknes v akcii, tak solarna 40 a krycia 15. Ak chces aj solarny ohrev, tak dalsich 150 eur treba nachystat, ale zohrieva to celkom dobre. Jaj a este schody a sietka, asi 40 eur. My uz mame 2 tyzdne rozlozeny, spraceme niekedy na konci septembra. PH a kyslik kontrolujem 3x tyzdenne, zaberie to az 5 minut casu :-o filtracia bezi hodinu denne. Ak sme tam cez vikend, tak bezi dlhsie hlavne skoro rano, aby sa voda zohriala. Solarny panel nam da z 26st na 29st za 2 hodiny, ak je vonku 30st a pecie. Jamu nemas, kym deti vyrastu tak sa to akurat vsetko opotrebuje. Za 450 mas zabavu na par rokov, kedze nie je moc hlboky a neda sa tam spadnut ako do "jamy", tak sa deti v pohode mozu v zahrade hrat. Chemia ma na sezonu od toho maja do septembra stoji asi 100 - kupujem kyslikovu v mountfielde. AKo pisal @harso vyssie - nemusis cestovat, vystavat rady pri vstupe, kupovat predrazene jedlo typu langose, vyprazane,....moze si dat pivco, nejaky drink, nacikaju ti tam len vlastne deti, dochodcovia si tam nemocia plesnive nechty....proste z verejnych kupalist mam vzdy fobiu, nejake gyn. nasledky potvrdzujuce moju fobiu a jedna navsteva vyjde cakom-prask stovecku (ak ideme na kamenac pri trnave, tak to dame aj za 20, lebo je tam lacne vstupne, studena voda a 2 bufety, ktore nie su az tak predrazene ako na termalnych kupaliskach a akvaparkoch). Takze po 6 navstevach verejneho kupaliska sa mi "investicia" do vlastneho bazena vrati. Nevravim,ze obcas nevybehneme aj na kupalisko - mozno tak 2-3x pre spestrenie. A ta detska radost, ked z pyzama idu rovno do plaviek a do vody.......
Odpovedať
@atak77 skoda penazi..naozaj..bazenik nafukovaci ci s pevnou konstrukciou nic moc. 6 rokov sme to takto riesili...nebavilo to mna ani muza..dieta kedze uz bol vecsi tiez ho to prestalo bavit...teraz si bezproblemov zaplava..ponara sa..skace..v nafukovacke sa to proste neda.
Odpovedať
@atak77 mal som ho. Nafukovaci bazen nema skymer. Aj ta filtracia za 150 je onicom. Zhorela mi trava podnim. Stale derava ta nafukovacia cast. Stale studena voda. Cez noc vychladla. A spatilo to tvor. Ale skratka kvalita vody sa neda rovnat. Teplota vody vobec nie. A estetika ani nehovorim. Ale ako je to drahe. Gumovy bazen ma vela ludi a su spokojny. Ja som ho mal dve sezony a nikdy viac. Skladat to rozkladat lepit...
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 Uhol pohladu. Take bazeny su fajn akurat tak na nejake posedenie, pripadne schladenie. Nic moc akoze v takom bazene nevymyslis. Ak si chcem zaplavat alebo nieco, tak by som hned uvazoval urobit normalne bazen velky a do zeme. Sice tie naklady na zaciatku su vyssie, ale sukromie je velkou nespornou vyhodou.
Odpovedať
@dagaz je to vec pohladu ... skoda 200eur? neviem ... niekto zasa povie, ze neni ochotny dat napr 10 000e za komplet bazen s prestreseniem - samozrejme, ze je to uplne ina kvalita vody, kupania. @lukas2589 to zer Ti zhorela trava pod filtraciou znamena, ze si to zle dal, bol problem pod filtraciu dat nieco pevne? kamos ma filtraciu, nejaku z mountfieldu, akcia a slape mu to paradne, uz asi 4 roky a urcite nestala viac ako 150e Inak nemozes porovnavat nieco za 200eur s niecim za X tisic Eur, to nejde. To je ako keby si vedla seba postavil Skodu Octavia a BMW 7kovej rady ... aj v Skode sa ale odvezise @slavo_11 suhlas, uhol pohladu. Nie len vstupne naklady su vyssie, ale najme prevadzkove naklady, lebo o velky bazen sa musis inak starat ako o par kubikov vody v nafukovacom :-)
Odpovedať
@jabadaba Je to vsetko o vyuzitelnosti. Resp. je priama umera vyuzitelnosti k investicii. U mna tato otazka vysi vo vzuchu od kedy mame chalupku. Nechal som tomu volny priebeh a vsimam si ze bazenik rastie rok od roku. Nemysim ze hned zakopavat obludu s investíciou 10-20k eur je dobry napar. Podla mna by si mala rok dva tri skusit nafukovacku za par eur a ked uvidis tomu zmysel a vyuzitie je dobre zainvestovat viac. Kedze vidim u nas rastuci zaujem o domace kupanie ( ako deti tak aj rodiny ) zvazujem pripravu existujucej miestnosti na zabudovanie bazena. Tym padom by mi odpadlo kolko x nie vkusne prekrytie.
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?