Kedy môžem vysadiť banánovník do záhrady?

Zdravim strechari,poprosim o pomoc. Mame doma bananovnik.urceny do exterieru Jesen stravil vonku na terase a zimu v izbe,samozrejme v kvetinaci, ma vysku asi 1meter.Kedy ho mozem presadit do zahrady? A mam obstrihat listy,tesne po zasadeni? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
http://www.citrusar.sk/bananovnik.html skús toto..
Odpovedať
Profilova fotka
Do zahrady ho mozes presadit ked uz nebudu hrozit necakane mrazy a bude teplejsie pocasie, pre istotu neskor ako skor. POkial si ho nezostrihol na zimu kedze bol v izbe, nemusis ho ani teraz.Zabezpec aby prechod z interieru do exterieru nebol sok, mozes ho otuzovat v prechodnom priestore, napr. vonku vedla sklennika ziska viac tepla a potom ho posunut dalej do zahrady. Pri sadeni zurodni podu zmiesanim s kompostom, bananovniky to maju radi.
Odpovedať
Dakujem pekne za rady. A cakam dalsie.
Odpovedať
@coconr ešte by som to nerobila, keďže od nedele hlásia znovu silné mrazy. Počkaj až keď bude teplejšie a nebude už nič takéto hroziť
Odpovedať
Profilova fotka
Včera hlásili, že prídu ešte mrazy, takže by som ešte počkala s jeho vonkajšou výsadbou. Možno ešte taký mesiac :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Von by som ho ešte nedával, je na to ešte skoro, potrebuje teplejšie ako momentálne je, čiže ešte počkaj do konca mesiaca minimálne
Odpovedať
Profilova fotka
Este je moc zima, treba pockat na vyssie teploty a hlavne v aprili este kludne moze mrznut tak ako tomu byvalo posledne roky takze zbytocne neriskovat, davat ho von az ked budu teploty ustalene, respektive uz budu iba stupat a tak isto ho nemozes len tak vyhodit von z vykureneho bytu, musi mat nejake teplotne medzistupne..
Odpovedať
Profilova fotka
@coconr Osobne banánovníky odporúčame vysádzať do záhrady až po mrazoch, v máji, a až vtedy, keď sa ustália výkyvy teplôt. Žiaľ, môže ho to poznačiť na listoch a estetickej stránke. Pokiaľ je teraz v byte, môžete ho otužovať (nie teraz) počas slnečných a teplých dní na terase či balkóne. Na noc opäť schovať dnu. Mal sa zrezať po prvých mrazoch v jeseni, keď boli zmrznuté a mäkšie listy. Teraz ho už naozaj nerežte.
Odpovedať
Dakujem pekne za fundovane odpovede. Takze pockame a neskor presadime a dame vediet. Este raz dakujeme. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?