Bambusy

Prosím Vás má niekto skúsenosti s pestovaním bambusov?
Odpovedať
Profilova fotka
V priekope hradu Bojnice volne rástol bambus
Odpovedať
ano, mame :) http://www.bambusarium.sk/
Odpovedať
@marekp Nechce sa mi preklikávať celú stránku, tak sa ťa spýtam - chcela by som spraviť bambusovú "stenu" pri prístrešku, ale je tam skoro stále tieň a dosť zlá pôda. Dajú sa pestovať niektoré druhy aj v takomto prostredí? A najlepšie, ak by vyrástli aj do výšky 3 m.
Odpovedať
ano daju, kolko m2? v kratkosti: 1. trsovite druhy, predovsetkym fargesie - rastu v trsoch 2. vybezkate druhy, napriklad phyllostachys, tie sa rychlo rozrastaju do okolia, preto sa im robia tzv. korenove bariery, ktorymi vymedzis ich rast. Mne sa pacia tieto koli velkosti a hrubke stebiel. Ak ta toto ale zaujima, budes musiet zobrat 20 minut zo serveru modrej strechy a investovat ich do serveru bambusarium ;-)
Odpovedať
@marekp No dobre, popozerám a dobehnem kúpiť. :-)
Odpovedať
@marekp a môžu sa pestovať aj v nejakom väčšom črepníku a čo v zime?
Odpovedať
v zime je bambus krasne zeleny, pretoze u nas sa predavaju zimuvzdorne druhy. Treba vsak kupovat u cloveka, ktory ich u nas pestuje, v ziadnom pripade nie niekde v baumaxe alebo inom markete. Mam bambusy aj v crepniku, na zimu crepnik obalim miralonom alebo karimatkou a je to :)
Odpovedať
Profilova fotka
prosim o radu. mame typ bambusu taky co v zime sa ostriha lebo uschne a potom na jar zasa vyrastie zeleny. lenze chceme sa ho zbavit. ale kedze sa to v zemi taha ako had tak neviem ci staci porusit tie korene a ked sa tam nieco zabudne tak on opat vyjde? textilia pomoze? poradte prosim ako sa ho zbavit... vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?