Automatická kosačka - ste s ňou spokojní?

ahojte, mate niekto automaticku kosacku? t.j. to male cudo, co beha a kosi zahradu kym sme v praci :) ste spokojni?
Odpovedať
1
2
@dalll mame Roomba a sme spokojni. O tych kosackach som co-to cital. Nema to kos, cize pokosenu travu hadze naspat na travnik. Tym padom musis kosit kazdy druhy den, aby si mal male kusky travy a tym vlastne aj hnojil. Treba zakopat kabel - vytycit hranice, za ktore nesmie kosacka ist /bazen, kamene, skalka,..../ A este je to stale drahe jak fras. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign tiez som ich pozeral, ale paradne palky niektore. To radsej kazdy vikend by som si sam kosil. Mna odradila cena a to, ze treba tomu urobit presne ako si napisal hranice. Pokial moze a nemoze ist. Aby sa nestalo, ze by sa utopil v bazene alebo nieco podobne :/
Odpovedať
@filipendo tak mozno v buducnosti vymyslia take daco, ze si dronom cvaknes svoj pozemok z vysky, uploadnes fotku do kosacky cez USB, nasledne zadas nejake dva hlavne rozmery pozemku /napriklad sirka a dlzka/, software v kosacke si ostatne dorata /nejake vycnelky, vybezky, obluky, kamenne plochy, bazen, zastavanu plochu, chodniky,.../ vytvori si virtualnu mapu, spoji sa so satelitom cez GPS a pojde aj bez kabla 8-)
Odpovedať
@megdesign cez usb do kosacky, kua si riadne zaostaly :-p , kedd uz tak by mala byt stale online aspon cez wifi. Keby to malo byt co k comu, mala byt mat gps v serii a mohol by si jej nejako zadat oblast na kosenie a nech nechodi 10x po to istom ako blbe vysavace. Osobne by som to inak nechel ani zadarmo.
Odpovedať
tak ono podla mna ani nie je problem to vyznacenie pozemku kablom. cital som, ze to netreba ani zakopovat. staci polozit kablik a on v podstate aj zarastie. Otazna je skutocne cena zariadenia + ako pisete, treba kosit dost casto cize druha vec je aj spotreba elektrickej energie. cca kolko to vijde na jedno kosenie a pod..
Odpovedať
@sysell tak da sa aj poslat wifi/blutooth ta fotka z drona do kosacky... To je pravda :) Alebo by si kosacka sama vystrelila po zakupeni a prvom zapnuti na pozemku nejaku vlastnu nizkoorbitovu druzicu :) Inak tie Robomow rs630 su online stale a aj appku maju pre smartphony... Niektore tie vysavace su uz natolko inteligentne, ze vedia, kde uz boli. Napr. Samsung ma fotak na vrchnej strane a robi si mapu stropu, podla ktorej sa ako-tak vie celkom dobre orientovat. Roomba si zas pocita dlzku a pocet otoceni + smer otocenia... @dalll Kablik zarastie... Ale ked budes kosit, tak ani moc nie. Pripadne zviera /macka, pes, sliepky :D/ posunu a je to v keli.
Odpovedať
Kablik netreba zakopat, zarastie. ale pred vertikutaciou ho treba jednoducho ostranit a nasledne opat ulozit, je to robota tak na 15 min pri obvode cca. 150-200 m, preto je lepsie ulozenie do zeme. Posun zvieratom je nerealny, pred zarastenym sa stalo zakopnutie detmi. Kvalita kosenia zavisi od znacky, ale Hus..na, ako aj ine znacky, co maju znami, kosi tak, ze inu kosacku netreba vobec mat a pouzivat. Mozno tie lacnejsie maju problem s rovnomernym kosenim. Z mojho pohladu je to fajn vec, aj ked stoji dost penazi, ale clovek ma permanetne travnik rovnakej vysky/kvality.
Odpovedať
pokos si bežnou kosačkou zrelaxuješ a hodiš dobreho prda
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign diiiky .. s tou druzicou si ma dostal ! :D :D :D ...
Odpovedať
Profilova fotka
automaticka kosacka? chlapi to uz ozaj az tak lenivieme, ci sa mi to len zda? :-D
Odpovedať
@dalll Tak táto otázka nemá chybu.... x-) :-x
Odpovedať
Profilova fotka
nenecham sa pripravit o ten pozitok z kosenia..veru nie..posledne roky moja zavislost na kosacke...nie je nic krajsie ako cerstvo pokosena trava a vonava kavicka ako odmena....doma mam irobot roomba..roboticky vysavac ,ale uz lutujem ze som ukecala muza..dufam ze toto neprecita.. :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tusiak niekto si povie, ze lenivost, ini si povedia, ze usetreny cas, ked sa mozu hrat s detmi :)
Odpovedať
tak ako jarhal
Odpovedať
@jojo2jojo to si velmi dobre napisal, ten cas ktory venujeme detom je urcite lepsie vyuzity ako keby som mal len rucne kosit
Odpovedať
@emanuels0 @jojo2jojo akurat behanie a valanie sapo tej trave s detmi je take onicom lebo je to plne drobunkej travy a tie sa lepia na teplo. Ale inak funguju tie kosacky dobre.
Odpovedať
tak drobunka trava je tak ci tak nie? ci sa mylim?
Odpovedať
nemam nic proti klasickemu koseniu dokonca mechanickou vretenovou. A ono ked ta kosacka beha kazdy den tak ta trava je uplne mini predpokladam.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo2jojo hej ak by kazdy den kosacka behala tak trava by bolo uplne mini, ale neviem ci je niekto taky co pusta kosacku uplne kazdy den
Odpovedať
moja mama ju ma a nevie si ju vynachvalit. kosi kazdy treti den v presne urcenom case, travnik je krasny.
Odpovedať
@emanuels0 pises ako keby to kosenie trvalo vecnost. Cas na deti sa da najst vzdy, ked sa chce :)
Odpovedať
Profilova fotka
treba to dat pokosit deckam :-D
Odpovedať
@ban a co to realne zere elektriky? S ktorym typom mate skusenost?
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo2jojo treba aj deti naucit kosit ked budu starsie a mozte spolu tak travit volny cas:-)
Odpovedať
@jarhal Neboj sa túto info mu iste nepovieme....niéééééé :-) :-x x-) On si to prečíta :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Reálna skúsenosť po cca troch sezónach - majú ju rodičia. Zn. Hu......a Vytýčenie treba spraviť dôkladne - vytyčuje sa okolo plochy, ktorú chcete kosiť, okolo obrubnikov napr.aby bol zachovaný aj mierny presah kosačky cez. Do stredu trávniku sa dáva taktiež jeden kablik, ktorý vedie k nabijacej stanici aby sa kosačka vedela v prípade slabej batérie vrátiť. Na kosačke je možné si navoliť čas a dni kosenia. Kosačka sa automaticky vypne ak by ju chceli prevratiť napr.deti počas kosenia. Taktiež pri vypnutí je pre opätovné spustenie potrebné zadať pin. Je to aj ako ochrana proti krádeži. Drahšie modely majú aj GPS. Pri náraze do pevných predmetov cuvne a zmení smer. Domácim miláčikom nevadí. Výhody: -krásný trávnik - pravidelne kosený a mulčovaný. (Tá malička tráva Vám vôbec nebude vadiť), - kosí stále ako si nastavite, - zanedbateľná spotreba energie (Drahšie majú aj solárne články), - končeky trávy nežltnú, nakoľko je tam tenucky nôž, ktorý trávu pekne odreže Nevýhody: - Servis treba tak či tak - tzn. Pravidelne meniť nože - tenučké ako na orezavaku - nebrúsia sa. - Po dvoch sezónach odišiel softvér tak blblo nabíjanie (asi sa to poriesilo zárukou) - obkosovať treba okolo niektorých vecí aj tak - raz za dva-tri mesiace je dobre pokosiť normálnou kosackou a pozbierat trávu. Neviem či to je nevýhoda, ale skôr štandardná údržba - na jar a jeseň vertikutacia. To je reálna skúsenosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign :-) to by uz bola aka ultra super kosacka keby to tak fungovalo :-) Ale nikdy nevies cinania mozno aj taku vymyslia :D :D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@dalll Intenzívne som sa zaoberal možnosťou kúpy robotickej kosačky. Prehral som si na You Tube aj nejaké inštruktážne videá - a to čo ma odradilo od kúpy, bola informácia predvádzajúceho predajcu, že pri vertkutovaní trávnika sa môže hraničný kábel poškodiť. Skrátka: tam, kde je (v tráve zarastený) káblik, nesmie ísť vertikutátor... 8-( 8-( 8-( A ja vertikutujem na jar, na jeseň a ešte minimálne 1 x medzitým... 8-(
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?