Altánok zo smrekového dreva

Profilova fotka
Ahojte, viete mi niekto poradit z akych materialov mate altanky. Vlastne skor ma zaujimaju tie hotove, kupovane, pretoze na jednej stranke sa mi pozdava aj cena, ale je to zo smrekoveho dreva. Manzelovi sa to nepaci, kvoli tomu, ze smrekove drevo je makke, tak ci to vobec nejakych par rokov vydrzi. Na viacerych internetovych strankach som nasla len smrekove drevo. Viete niekto poradit, hladame hlavne recenzie od tych, co taketo altanky maju. Dakujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
Smrekové drevo je najlacnejšie preto sa aj najčastejšie používa.Dá sa urobiť aj z tvrdého dub,buk ,jaseň,agát len to bude trojnásobná cena.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros áno to viem, že je najlacnejšie a dosť mäkké, len či to niečo aj vydrží, či to nie je zbytočná investícia, keď by sme kúpili takýto smrekový altánok. Vyhovuje mi, že ho spravia za dva týždne, prídu "namontovať", tak či ísť do toho, či nie. Ďakujem.
Odpovedať
@sjaresova jasne, ze nieco vydrzi, treba ho len poriadne osetrit. Este si zisti, ako je upevneny o zem, najviac trpia casti, co sa dotykaju zeme, ale dnes uz sa aj to riesi tak, ze sa davaju kovove stojky na ktore sa drevo upevnuje. My mame drevaren zo smreku a nevidim v tom ziaden problem. Ked babke vydrzala ta jej 40 rokov, tak ta nasa lepsie urobena a naimpregnovana vydrzi minimalne tolko..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi tak to ma teší, lebo aj cena je fajn, len môj manžel má trošku pochybnosti. Je tam síce drevená podlaha, pod ktorou nemusí byť dlažba, ale dávajú to na nejaké betónové kocky, čiže to nie je priamo na zemi položené. Určite je potrebné sa o to starať a keď vašej babke vydržala 40 rokov dreváreň, tak nám tiež vydrží altánok min. 30 rokov :-) :-) :-) A to stačí :-D Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?