Aký živý plot na slnko aj do tieňa?

zdravim. chcel by som vymysliet zivy plot na dlzku cca 65 m . vyska cca 1.5 - 1.8 metra a siroky max 1 m chcem poprosit o rady nazory ,cast bude na slnku cast v tieni, idealne stalozeleny nie je podmienka. bez jedovatych plodov a kvetov kvoli psom a detom zatial favorit cyprusovec leylandsky alebo brest turkestanský dakujem za kazdy nazor a radu
Odpovedať
Brest je lepsia volba,ale na zimu opadava. Alebo porozmyslaj nad muchovnikom.Budes mat osoh z plodov a mas pekny,zivy plot
Odpovedať
este aj hraby sa pouzivaju
Odpovedať
Profilova fotka
no ja som videla brest po 4.rokoch a to teda vobec nebol krik, ale daco cudne s hrubymi konarmi. vyzeralo to ako nejaka lieska. zospodu to boli hrube konare, cez ktore bolo vsetko vidno. ano, boli vysoke, ale co z toho, ked cez nich vidno. tiez som ho chcela, ale zmenila som nazor. a starali sa o neho, strihali ho stale.... tak aj teraz ja hladam, co je vhodne.
Odpovedať
@duronsan turkestánsky brest na to veru nie je vhodný, ten je vhodný na živé ploty 3 až 6 metrov vysoké
Odpovedať
Profilova fotka
Brest nie, to nie je zrovna vhodné, radšej sa prikláňam k cyprusovcu.
Odpovedať
Neviem či má niekto skúsenosti s týmto plotom http://zivy-plot.podlupou.sk vyzerá zaujímavo zvažujeme aj my zasadiť tento.
Odpovedať
@milos35 to je brest
Odpovedať
Buk odporúčam, síce púšťa listy, ale až na jar, keď tlačí nové, to sa dá pohodlne pozbierať kosačkou. Dá sa urobiť aj farebná kombinácia (fialový, zelený). Je aj pekne hustý a vtáčiky v ňom majú raj. Na jeseň používam aj do živých ikebán.
Odpovedať
Profilova fotka
skús sa aj tu inšpirovať ;-) http://www.modrastrecha.sk/forum/plot...
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujímavá je určite aj photinia, stálozelená drevina, vhodná na živé ploty, vyfarbuje do červena. Rovnako súhlasím s bukom, ktorý si svoje listy ponecháva dlho do zimy a opadnú až počas jari, keď začnú rašiť nové listy, dobre sa udržuje rezom. Cyprusovec rastie vo vhodných podmienkach aj 1m za rok, preto je stavaný skôr na vysoké živé ploty a steny.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
pre ozivenie,co poviete na Vtaci zob vzdyzeleny?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?