Aky strom od cesty?

napada niekoho aky strom by som mohla dat od cesty?maju tam stavat aj panelaciky chcem ist do vrchu nie do sirky,miesta moc není mam taky sliz zahradu dik
Odpovedať
Profilova fotka
neviem, či to poznáš, ale existuje štíhly- vysokorastúci topoľ. My ich máme tu u nás na ulici a sú fakt krásne. Sú to snáď 10 ročné stromy, vysoké cca 10 metrov a do priemeru sú asi 4 metre.
Odpovedať
Profilova fotka
@prirodokochac ...a alergici sa z nich strašne radujú. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 neviem, ako je to s alergikmi. Mám sestru alergičku, ale nevšimli sme si, že by jej to nejako vadilo. Konkrétne tieto stromy nepúšťajú tie chumáče, ako topole bežne. Či je to nejako špeciálne šľachtené to neviem, ale okrem kopy lístia na jeseň žiadny problém s nimi nie je.
Odpovedať
10 rocny strom vysoky 10 metrov s priemerom 4 metre je unikat,volakedy strom potreboval na taky priemer 200 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@prirodokochac tak to je potom niečo iné. Poznám topole z Bratislavy a keď príde ich čas, tak lietajú z nich tie biele chumáče, že celé mesto vyzerá ako po snehovej fujavici. Mám známeho, ktorý vtedy takmer umiera, lebo je na tie chumáče alergický.
Odpovedať
@jamk1 u nas rovnako v meste nastastie uz nieco vyrubali ale ani tak to neni ono. Vtedy nevychadzam z domu a modlim sa nech co najviac prsi.
Odpovedať
topole sú vraj samčie a samičie, chumáče púšťajú iba jedny z nich, ale neviem ktoré
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?