Aký kompresor odporúčate kúpiť?

Ahojte, Chcel by som vás poprosiť o radu pri kúpe kompresoru.Bude používaný pár krát do roka na vytlačenie vody zo závlahového systému, natlakovanie expanznej nádoby a natlakovanie vodárne, a sem tam nafúkať gumy na aute. Mal som olejový kompresor Scheppach HC25 ale stále tam tiekol olej. bol 3x v oprave a nakoniec mi vrátili peniaze. Rozhodujem sa, že si kúpim tento bezolejový kompresor. https://kompresory.heureka.sk/metabo-... Viete mi niekto povedať výhody a nevýhody bezolejového kompresoru? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
@mesiac1 "5. Sú lepšie olejové alebo bezolejové kompresory? Piestové kompresory sa okrem iného delia aj na olejové a bezolejové. Vybrať si ten, ktorý je pre vás vhodnejší, nie je nič komplikované. Olejové sú ako stvorené pre klasické využitie v dielňach – nafukovanie pneumatík alebo striekanie farby na menšie plochy. Nehodia sa však na natlakovanie piva, pretože na mazanie používajú olej, ktorý sa vyparuje do vzduchu a v pive by ste ho veľmi neocenili. Bezolejové kompresory miesto oleja používajú materiály so špeciálnou kĺzavou úpravou, takže sú jednoduchšie na údržbu. Sú však háklivé na prašné prostredie, majú o niečo nižší výkon a sú hlučnejšie." Zdroj: https://www.madmat.sk/5-rad-ktore-vam...
Odpovedať
@mesiac1 inak, ja som si spravil z kompresora z Avie. Kúpil som v dezolatnom ale funkčnom stave len kompresorovú jednotku za 20€. Maká ako hodinky. Olejový.
Odpovedať
@mesiac1 ak chces dat tolko penazi a mas doma o pol metra viac miesta kup aspon daco s 50l vzdusnikom.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesiac1 no na zavlahu to bude slabe, tam potrebujes bud velku nadobu, alebo vykonejsi kompresor. Ja mam 50l a 400m3 na nasavani ana zavlahu ltt...
Odpovedať
@mesiac1 ty asi mas vela miesta v dome ci v garazi vsak?? na take pouzitie ako pises ti staci obycajny mensi kompresor, ved ten odkaz co si dal to je ako pre maliarske firmy. ved ked chces nafukat pneumatiky-sebe u susedovi, bazen ci vyfuknut zavlahu,vyfuknut semtam nejaku tu spinu a podobne- na to ti staci kompresor co v jednej ruke odnesies.poviem ti, mam 20rocny stary malicky priemyselny kompr s 25l vzdusnikom ,ten ma este prezije, a na prace okoloo domu az az.kup nieco maximalne takejto velkosti..a nie take velke kompresory urcene na uplne ine vyuzitie. https://www.mall.sk/kompresory/stanle... https://www.madmat.sk/stanley-tichy-k...
Odpovedať
@majkoj ahoj.travnik mam rozdeleny na 4 vetvy a viem o com hovoris. s 25lit. nadobou tj velke trapenie. v trubkach vzdy zostane trosku vody na spodku ale zijem s tym uz niekolko rokov.vodu z trysiek vsak vytlaci,takze ok.aky model kompresoru mas ty? posli pls link.dik
Odpovedať
@mesiac1 ako prefukuješ trubky závlahy? Zatvorené odtlakované od vody natlakuješ kompresorom na 5-6 bar a potom otvoríš trysky? Či trysky stále otvorené a len do trubiek fúkaš vzduch?
Odpovedať
Vies co ja som uz 2x kupil gude 50l nadrz. Na bezne pouzitie okolo domu uplne postacuje. A kup olejovy. Predsa pri vytlacani zavlahy moze ist v kuse aj 30 minut Cena okolo 140 Eur.
Odpovedať
@dent si pil? 24l pre maliarske firmy? To je tak pre deti do skolky, tie tvoje su pre jasle.
Odpovedať
@megdesign ano ako si pisal.v pivnici mam vypustaci ventil a vypustim co najviac vody zo zavlahy. potom vypustaci ventil uzavrem a napojim kompresor.natlakujem kompresor a manualne pustim vetvu,ktora je najdalej.ked trysky zacnu klesat lebo uz je slaby tlak,tak vypnem vetvu,pockam pokial kompresor nataha vzduch a pokracujem tak isto dokola az pokial je tam iba min. vzduchu.to iste so vsetkymi vetvami.
Odpovedať
@gkrivanek ahoj, ako dlho ti vydrzal ten gude kompresor?a co sa pokazilo ,ked uz mas druhy?
Odpovedať
@mesiac1 cca 8 rokov ,prestal tlacit zrejme vydraty piest , nerozoberal som to,hodil do srotu a kupil novy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gkrivanek dik ,a aky model mas teraz?si s nim spokojny? posli pls link
Odpovedať
@mesiac1 čiže tebe sa nedajú natlakovat trubky, ale fakticky do nenatlakovanych trubiek pustíš tlak z nádrže kompresora, áno? Nedajú sa manuálne trysky uzavrieť, že by si vetvu natlakovat, ale trysky na konci boli uzatvorené?
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign https://www.eprofi.sk/produkt/kompres...
Odpovedať
@majkoj tj ina raketa.
Odpovedať
@megdesign musel by si vyskrutkovat vsetky trysky a naskrutkovat tam take uzavery a tj gulka do hlavy.
Odpovedať
@mesiac1 Jednoznačne aspoň 50 l, bude to o čosi menšie trápenie ako 24l. Ak má ísť o "hračkársky", čo v podstate na takého drobné veci stačí, tak sa bude potrebné vyfukovať závlahu podľa dĺžky vetvy aj na dva krát. Najprv natlakovať, otvoriť jednu vetvu a pustiť vzduch do vetvy (prívod od čerpadla uzatvorený) , nechať chvíľu bežať. Následne kompresor vypnúť a dať mu pauzu. Zase trocha vody v potrubí nevadí, má sa po zamrznutí kam roztiahnuť. @gkrivanek 30 minút v kuse? Uvaríš tie lacné veľmi rýchlo.
Odpovedať
@mesiac1 https://dom.bazos.sk/inzerat/10961625... stýmto 2 valcovym kompresorom možeš robit v podstate všetko.A ked to budeš uživat na dennej baze tak je lepši olejovy mat.
Odpovedať
@draik tie olejove gude to zvladnu bez problemov tiez som to pouzival na vytlacenie zavlahy aj na striekanie traktora farbou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Takze tento kompresor na vyfukovanie zavlahy je slaby alebo staci ?
Odpovedať
@mawisch na vyfukovanie zavlahy ti to stači
Odpovedať
Profilova fotka
@mawisch ja by som za neho nedal tých 79€, ale radšej si priplatil a kúpil s 50l vzdušníkom
Odpovedať
@mawisch ja mám niečo podobné. ono, na nafúkanie stačí, ale... bez koliečka v predu ti to bude chodiť hore dole, ja mám pod tým gumennú podložku.... isto chcem zmeniť na niečo silnejšie, napr: https://www.profigaraz.sk/100-l/kompr... Neviem, či to je len na tú závlahu, či nemáš napr. garáž na ručné náradie.....
Odpovedať
@mawisch zbytočne zamazávaš cenu, aj tak ho má v schránke každý druhý človek z MS čo býva v dome 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?